Autors Tēma: Kādi ir iemesli, lai no tuva kļūtu par tālu?  (Lasīts 2716 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Kādi ir iemesli, lai no tuva kļūtu par tālu?
« Atbilde #15 : 2017. gada 22. aprīlis, 14:31:30 »
Uzsvars taj komentā, iespējams, bija uz to, ka pārsvarā viena un tā pati sarunu tēma. Tas taču tiešām piegriežas un ar laiku atsvešina.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2017. gada 22. aprīlis, 14:59:35 »
Iespējams... bet pārsvarā jau draugus tāpat kā tuvos mīlam ar visām viņu “vājībām“,
reizēm tieši viņu, tā saucamās nepilnības, tiek mīlētas īpaši   :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2017. gada 22. aprīlis, 15:03:52 »
Bez atgriezeniskās saites un citiem saskarsmes punktiem kas tāds bezgalīgi ilgi nefunkcionē

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2017. gada 22. aprīlis, 15:13:37 »
Ar ļoooti retiem izņēmumiem tas tuvais cilvēks pārvēršas neciešamā personā vienā dienā,
un rungai jau parasti gali ir divi ;)

Atslēdzies taj

« Atbilde #19 : 2017. gada 22. aprīlis, 16:44:51 »
Nepārvēršas vienā dienā, protams. Un piekrītu, ka nav tikai viens atbildīgs. Bet reizēm saskarsme ar laiku pārtop par kaut ko, pēc kā ir liels gurdenums, it kā spēki būtu aizplūduši. Un tad jautājums, tāds kluss pie sevis uzdots, cik ilgi?

Necenšoties vienu pataisīt par labo, tomēr, ja "tiklajai" gadus trīs regulāri galvenokārt jāklausās par otras ļoti daudzajiem vīriešiem, tad otrā gada beigās viņa sāk pa laikam izteikt frāzes, ka vairs nejaudā, ka labprāt parunātos arī par kaut ko citu (grāmatām, filmām), bet otra atbild, ka šobrīd grāmatas nelasa un nekā cita tik svarīga nav par ko runāt, un turpina par vīriešiem. Paši stāstījumi par vīriešiem nav nekas nedabisks, tas ir interesants temats. Grūtākais droši vien ir tas, ka, neskatoties uz to, ka vīrieši pie apvāršņa ir, neviens tā arī neizrādījās paliekošs un tad stāstījumus pavada jautājumi - kāpēc? Katru nedēļu jautājums, kāpēc arī šis izrādījās tāds, ar kuru nekas neizveidojās? Un šis? Kas nav labi, kāpēc tā notiek? Kā tu domā, kāpēc? Un atkal jau, pirmo gadu tiek cītīgi atbildēts. Otro gadu jau mazāk. Otrā gada beigās ir pagurums. Trešais gads iesākas ar baiļu sajūtu, ka būs jautājumi. Un pie tam ir mēģināts atkal ierosināt par kaut ko citu aprunāties. Mēģināts pastāstīt, ka nevar atbildēt uz kāpēc. Tad draudzene atbild, ka "tiklā" sāpina viņu, jo nepietiekoši iejūtas. Un beigās ir... pienācis beigu brīdis. Jo sajūtas tādas, ka vairs nesanāk pakomunicēt bez norādēm uz nepietiekamo iejūtību. Sajūta, ka, redzi, cilvēks nav pietiekoši saņēmis, ka "tiklā" nespēj būt pietiekoši iejūtīga, ka dara pāri, vienlaikus nogurstot pati.

Un pie tā visa, neviens nav ar kaut ko sliktāks vai labāks par otru. Ir vienkārši tas, ka tik ļoti sāk atšķirties vēlmes un vērtības dzīvē. Īsumā. Viena vēlas apmeklet pasākumus, lai varbūt kādreiz izdotos tomēr iepazīties un pārrunāt vīriešus. Kas ir labi, tā kopumā. Otra vēlas mierīgu vakaru ar grāmatu un filmu un pēc tam pārrunāt grāmatas. Un abu vēlmes ir labas. Bet tās savstarpēji nesader. Lai gan draudzības sākumā likās, ka ir vairāk saskaņas. Un tad pakāpeniski izvēršas, kā izvēršas.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #20 : 2017. gada 22. aprīlis, 16:46:14 »
Es mazliet nesaprotu, kāpēc sacilā šie senie stāsti? Kas darīts, darīts! Nav ko tur nožēlot, nav ko kavēties atmiņās, jādzīvo tagadējā dzīve ar pilnu krūti. Un jārauga lai TE un TAGAD nesanāk šķērmi! Un kas bijis, tas izbijis - manā gadījumā, neko nežēloju - jāļauj laikam visu sakārtot, tad galu galā sanāk pat labāk. ;) Varbūt es esmu fantastiski veiksmīgs, bet uz šo brīdi par pagātni nav ko sūdzēties, bet tagadnē ir tādi cilvēki kādu nu viņi ir.  Un cilvēki nekad nav slikti, tikai apstākļi reizēm ir kretīniski :D :D :D

Atslēdzies taj

« Atbilde #21 : 2017. gada 22. aprīlis, 16:51:47 »
Jo caur diskusijām tomēr tiek gūtas kādas atziņas.

Protams, ja viena veida diskusijas būtu ilgstoši, tad nekas labs tur nesanāktu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2017. gada 22. aprīlis, 16:53:38 »
Mēģināts pastāstīt, ka nevar atbildēt uz kāpēc.
Viena drusku līdzīga draudzene - paziņa man ir, tiklāka dzīves veida gan, bet arī ar jautājumiem "kāpēc tā".
Tie "neatbildamie" jautājumi nemaz nav tik neatbildami. Es tad mēdzu pateikt tā, ka dzirksteles nošķiļas un sērs nokūp. Tad kādu laiku ir miers un citas tēmas.
Nevajag ļaut sevi iepīt tādos vārdu un problēmu pinekļos, tas atņem enerģiju.

Atslēdzies taj

« Atbilde #23 : 2017. gada 22. aprīlis, 16:56:50 »
Tas bija kopumā kaut kā... Laikam jau "tiklā" nemācēja neļauties iepīties. Un nu jau vairs neko.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2017. gada 22. aprīlis, 17:35:20 »
Kas nu tur tik netikls, man šķiet tā draudzene vien meklē dzivesbiedru, lai būtu tikpat laimīga laulība kā tiklajai, un vēlas uzzināt veiksmes formulu :)

Nu, ja mani kāda sarunu tēma neinteresē tā arī pasaku. Vienai druškai jaunībā bija tendence sūdzēties par vīreni, tā arī pēc pāris reizēm pateicu, ka jūtu līdzi, bet neko viņas attiecībās ar vīreni palīdzēt
nevaru, nav man tādas pieredzes. Man vīramāte sakarīga. Neko, tika galā pati un draudzība arī nav
cietusi. Bet nu cik cilvēku, tik variantu. Galvenais, lai gulēt var mierīgi.:)

Atslēdzies dip

« Atbilde #25 : 2017. gada 22. aprīlis, 18:37:45 »
Kāpēc paplēn attiecības-draudzība? Variantu laikam ir daudz. Kaut gan nezinu - draugs - tā ir baigi stabila vērtība. Tikai ko katrs ietver jēdzienā draugs. Draugs - tas ir žeļezno. Tā man savās rožainajās fantāzijās gribētos cerēt.
Kāpēc pajūk? Nu ja, Bromam taisnība - netiek rušināts, atliekot uz pēc tam. Jo draugs taču ir žeļezno. Dažreiz nenostrādā.
Varbūt kļūme ir tai pašā slavenajā neizrunāšanā. Viens nepārredz laukumu, rullē savu, līdz otrs vienkārši nogurst.
Laika trūkums - ideāla atruna :bricks:

Tā pārtraukusi attiecības, lai ietu pāri ielai, lai tikai nebūtu jāsveicina, neesmu.

Dzīvē man patīk, ka dažreiz pēc gadiem (desmit, trīsdesmit) divi kuģi atkal satiekas un izplēnējušās attiecības atkal sit augstu vilni.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2017. gada 22. aprīlis, 23:28:49 »
No rīta, pirms aizdošanās uz darbu, paguvu izlasīt vien tēmas pieteikumu un dienas gaitā ik pa brīžam pārdomāju -  kuri no maniem tuvajiem ir par tālajiem/svešajiem pārtapuši un kāpēc. Interesanta viela pārdomām...

Pirmais, ko iedomāju - manis pašas tēvs. Tādi tuvi gan nekad nebijām bijuši un vēl tālāki palikām pēc viņa aizprecēšanās tālu prom, bet tilti vēl gluži nodedzināti nebija, dzimšanas dienās ar apsveikuma kartītēm apmainījāmies.  Līdz tai smagajā brīdī, kad glabāju māti, viņš izstrādāja cūcību. Kurā turklāt, lai sevi radu acīs baltu atmazgātu, visu vainu uzvēla man. No tā laika esam pavisam sveši, nu jau turpat 25 gadus...

Bet, par draugiem runājot - viena skolas biedrene, draudzene. Nezinu, varbūt uz to brīdi tā draudzība tāda jau paplēnējusi bija, bet punktu pielika tas, ka viņa pēkšņi sabiezēja iz grjazi v kņazi, pateicoties laulībai ar kapitālisma "biznesam" pievērsušos izbijušu komjaunatnes sekretāru. Un viņas teksti, ka "es esmu pieradusi pie tā un šitā, tāda ēdiena un šāda dzēriena", ka "mēs nopirkām dzīvokli, mašīnu un garāžu", sūdzības par to, ka nevar atrast pirkšanai pietiekami piemērotu māju un pietiekami labu mājkalpotāju kārtējās atlaistās vietā - tas viss bija tik bezgala tālu no manas tā brīža dzīves 90. gadu sākumā, masveida bezdarba un mežonīgās inflācijas laikā... Es tobrīd priecājos, ka esmu pa pazīšanos darbu atradusi, turklāt salīdzinoši labi apmaksātu, ka mātei, pensionārei, nebūs jābaro mani, bet es varēšu viņai palīdzēt... Vārdu sakot, šķita, ka nekā kopīga mums vairs nav. Un arī vēlāk gadu gaitā, no kopīgajiem klasesbiedriem dzirdot šo to par viņas izdarībām ar "paļci vejerom", neradās vēlme tikties, kādas attiecības atjaunot... Tā i palika. Nu jau kur tie gadi...
Tai pašā laikā - ir man viena cita klasesbiedrene. Neko īpaši "nerušinot" un nemaz tik bieži netiekoties, zinām, ka mēs viena otrai ESAM. Žeļezno. Jau ļoti ilgus gadus.

Atslēdzies taj

« Atbilde #27 : 2017. gada 23. aprīlis, 08:01:38 »
Ir viena draudzene, ar kuru pazīstamies jau aptuveni 15 gadus. Nelolojam daudz ilūziju, zinām un akceptējam viena otras trūkumus, abām ģimenes un tiekamies varbūt reizi pa diviem mēnešiem, dažreiz biežāk, bet līdz ar to arī esam saglabājušas saikni. Un parunāties arvien ir par ko, jo ir dažas līdzīgas rakstura iezīmes, abas mēdzam kādreiz palasīt grāmatas un paskatīties filmas. Ir bijuši katrai satricinājumi dzīvē, bet nekad nav sanācis pārmest otrai, ka par maz balsta. Vienkārši izkratam sirdi, kad tas ir iespējams, nevis obligāti uzreiz, un dzīvojam tālāk. Un satiekoties priecājamies par atkalsaredzēšanos.  :)