Autors Tēma: Baltā galdauta svētki  (Lasīts 1162 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Baltā galdauta svētki
« : 2017. gada 28. aprīlis, 23:32:26 »
Emīlijas Maijas tēmā lasu, ka daudzviet Latvijā turpinās tradīcija svinēt Baltā galdauta svētkus.
Ja atmiņa neviļ, liekas, ka pagājšgad te arī bija forumieši, kuri šos svētkus svinējuši. Kā būs šogad?

Man šie liekas ļoti skaisti svētki. Varbūt tādēļ, ka balts galdauts asociējas ar ko tīru, spodru, svinīgu..un ne tikai fiziskajā nozīmē.

Mums te, svešumā, arī ir doma sanākt kopā, uzklāt spodru galdautu un pakavēties domās par Latviju un mums pašiem

Atslēdzies Broņa

Re: Baltā galdauta svētki
« Atbilde #1 : 2017. gada 29. aprīlis, 10:29:15 »
Kurā dienā tas ir? Jauku jums sanākšanu! Man gan nav balta galdauta.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2017. gada 29. aprīlis, 14:54:32 »
Nu, maija sākumā - kad nu kurais var. Emī kalendārī dažādos datumos.
Konkrēti mēs sanāksim nedēļas nogalē, tieši 4.maijs jau darbadiena, tad retais var

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2017. gada 04. maijs, 08:31:02 »
Manuprāt baltais galdauts kā simbols 4. maijam izvēlēts veiksmīgi, vismaz es to tā jūtu. Citāda diena, kad ir vērts izvilkt no skapja gludināto, balto, uzklāt tādu spodru, aicināt pie galda visus, un vismaz šajā dienā atcerēties to, ka mūsu valsts, lai cik līkumotus ceļus gājusi un dubļus bridusi, ir mūsu valsts. Jā, joprojām ceļama un no visādiem purviem ārā velkama, bet ir. Man 4. maijs ir laikam jau vissvarìgākie svētki, es tos jūtu  ar lielu saviļņojumu, atceros ik sajūtu Tajā Dienā, kad Latvijas PSR toreiz vēl komunisti -deputāti nobalsoja par Neatkarības deklarāciju. Tas toreiz likās tik neticami... Pāri tam tomēr bija - nu nē, PSRS mūs nepalaidīs vaļā, kur nu... Tomēr - tas notika!

4. maija sajūtas... Jā, pie balta galdauta ir OK.

No sirds sveicu svētkos, mīļie!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2017. gada 04. maijs, 09:26:16 »
Tagad vēl tikai derētu parūpēties par to, lai katram būtu mājās galds, uz kura uzklāt tīro un spodro ...  Ak, jā, piedodoet, pavisam aizmirsu, ka viens galds, viens krēsls un vēl šādi, tādi sīkumi ir sarakstā, kurus pat tiesu izpildītāji atņemt nedrīkst. :sarcasm:
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #5 : 2017. gada 04. maijs, 09:30:44 »
Nekādas lielās emocijas šī diena neizraisa, bet svinēšanai varu pievienoties. Pati neiespringšu uz svinēšanu, bet, ja kàds uzklās, piedalīšos. Balti galdauti arī ir veseli 4 vecmāmiņas austie un 1 balts tamborētas.  Atceros, pagājušogad mums pilsētas laukumā bij ne pa jokam saklāti baltie galdi ar visādiem labumiem par brīvu un mūziķi bija. Bet pamatā jāpiekrīt presē izskanējušajam, ka lielākai daļai tautas tā ir brīvdienas un nekas cits.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #6 : 2017. gada 04. maijs, 09:41:53 »
Ir jau smuki, tikai  nevajadzētu aizmirst, kāpēc tieši šodien tāds aicinājums klāt balto galdautu.