Autors Tēma: Nerātnā versija. Lasīšanas paradumi  (Lasīts 37217 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Re: Nerātnā versija. Lasīšanas paradumi
« Atbilde #105 : 2017. gada 15. augusts, 12:36:37 »
Tad jāuzdod precizējošais jautājums, cik ilga un kādas intensitātes viņai tā eiforija.
Spārka, šķiet, ka esi iedzinusi Luīzi kādā labirintà...viņa mēra, mēra un nevar izmērīt....par ilgumu laikam nav problēmu, bet kà izmērīt intensitāti? ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #106 : 2017. gada 15. augusts, 12:39:04 »
Spārka, šķiet, ka esi iedzinusi Luīzi kādā labirintà...viņa mēra, mēra un nevar izmērīt....par ilgumu laikam nav problēmu, bet kà izmērīt intensitāti? ;)
Nu, es tā sapratu, ka tur ir literārs apraksts nevis tikai fizioloģisks termins? Es to grāmatu neesmu lasījusi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #107 : 2017. gada 15. augusts, 12:48:27 »
Tas bija literārs apraksts, ko nevar izmērīt. :)
Izlasīju grāmatu līdz galam. Vakarā varbūt ierakstīšu anotāciju pie jaunatklātajām grāmatām.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #108 : 2017. gada 15. augusts, 12:52:52 »
Luīzei ieteikums - tā kā autore ir Esbauma, tad intensitāte ir jāmēra kā 1 esbaums, 2 esbaumi utt....kā tas tulkojas vāciski ? "+koks" ? :D...laba mērvienība

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #109 : 2017. gada 15. augusts, 12:58:29 »
Luīzei ieteikums - tā kā autore ir Esbauma, tad intensitāte ir jāmēra kā 1 esbaums, 2 esbaumi utt....kā tas tulkojas vāciski ? "+koks" ? :D...laba mērvienība
Neaizraujies ar fantāzijām, labi?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #110 : 2017. gada 27. augusts, 12:51:35 »
Ar Spārka ieteikumu sāku lasīt Anaisu Ninu "Henrijs un Džūna"...dienasgrāmata, kas protams piekoriģēta, lai publicētu...tā Anaisa viens velna sievišķis! :)
..re, ko raksta dienasgrāmatā "Redzot, ka viņš joprojām ir uzbudinàts, liekas tikai dabiski ļaut viņam izlādēties man starp kājàm. Daru to tikai līdzjūtības dēļ." (c)
Vai nav forša sieviete? ...džekam vajag, un viņa iedod ...un nekàdu tur problēmu pēc tam.
Spārka, Tu ar kuru personāžu sevi asociēji tajā dienasgrāmatā? :)
Parasti jau, kad lasām, tad pieņemam sev tuvu kādu personāžu...ja tas neizdodas, tad diezgan grūti lasās...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #111 : 2017. gada 27. augusts, 12:59:13 »
Ar Spārka ieteikumu sāku lasīt Anaisu Ninu "Henrijs un Džūna"...dienasgrāmata, kas protams piekoriģēta, lai publicētu...tā Anaisa viens velna sievišķis! :)
..re, ko raksta dienasgrāmatā "Redzot, ka viņš joprojām ir uzbudinàts, liekas tikai dabiski ļaut viņam izlādēties man starp kājàm. Daru to tikai līdzjūtības dēļ." (c)
Vai nav forša sieviete? ...džekam vajag, un viņa iedod ...un nekàdu tur problēmu pēc tam.

Vai tad tā nedara daudzas? :sarcasm:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #112 : 2017. gada 27. augusts, 21:34:31 »
Henrijs un Džūna ir arī filma laba. Brīnos, ka Nakata kungs nav redzējis.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #113 : 2017. gada 28. augusts, 13:22:35 »
Vai tad tā nedara daudzas? :sarcasm:
nu, tas viņai nebija ne vīrs, ne draugs...tāds literatūras mentors vai padomdevējs, no kura nebija atkarīga un varēja katru mīļu brīdi pasūtīt...džeks uzbudinàjās diskusijā par Anaisas rakstīto....un tàdās darba/mācību/biedriskās attiecībās jau dāmas neizpalīdz....vismaz man nav gadījies....nu, ka tas neko nenozīmē...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #114 : 2017. gada 27. septembris, 19:55:41 »
Velns, jau mēnesis apkārt un nav nekas sarakstīts nerātnajā lasīšanā...
Visi tik jauki, pūkaini un tikli? Es, lūk, dabeidzu Lolitu no Nabokova...iecitēšu kaut ko perversu ..
"Saskaņā ar romiešu tiesībām, sieviešu kārtas personas var stāties laulībā divpadsmit gadu vecumā; vēlāk šo likumu aprobèja baznīca, un tas līdz pat šim laikam bez īpaša paziņojuma atklātībai ir saglabājies dažos Amerikas štatos. Piecpadsmit gadu vecumu likums atzīst viscaur. Nav nekā peļama (unisonā atkārto abas zemes puslodes), ja četrdesmitgadīgs necilvēks, kulta kalpotàja svētīts un uzblīdis no alkohola, nomet caurcaurēm sviedros izmirku§ās svētku lupatas un līdz spalam iebrauc jaunajā sievā. "Tādos stimulējošos klimatiskos apstākļos, kādi ir mērenajā joslà (teikts vecā cietuma bibliotēkas žurnālā), ar kādiem sastopamies Sentluisā, Čikāgā un Cincinati, jaunava sasniedz dzimuma nobriedumu divpadsmitā dzīves gada beigās." Doloresa Heiza dzimusi mazāk nekā trīssimt jūdžu attālumà no stimulējošā Cincinati. Es tikai sekoju dabai. Es esmu dabai uzticīgs suns. No kurienes tad nāk šīs melnās šausmas, ar kurām es netieku galā?" (c)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #115 : 2017. gada 27. septembris, 20:02:32 »
Tu taču nedomā tāpat kā Humberts Humberts?  :thinking:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #116 : 2017. gada 27. septembris, 20:11:58 »
Tu taču nedomā tāpat kā Humberts Humberts?  :thinking:
...nu, jā....un Minne nav Doloresa Heiza...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #117 : 2017. gada 27. septembris, 20:18:23 »
...nu, jā....un Minne nav Doloresa Heiza...

Un pat ne Šarlote Heiza

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #118 : 2017. gada 27. septembris, 20:48:33 »
Un pat ne Šarlote Heiza
Šarlote Heiza gan man patiktu! :)...moš, Minne saņemies! ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #119 : 2017. gada 27. septembris, 20:56:32 »
ja četrdesmitgadīgs necilvēks, kulta kalpotàja svētīts un uzblīdis no alkohola, nomet caurcaurēm sviedros izmirku§ās svētku lupatas un līdz spalam iebrauc jaunajā sievā.
Man likās draņķīgs tulkojums, bet autora paša tulkojumā nav neko daudz labāk:
"..что  сорокалетний  изверг, благословленный служителем культа и разбухший от алкоголя, сбрасывает с себя насквозь  мокрую  от  пота  праздничную  ветошь и въезжает по рукоять в юную жену."
Un tomēr krieviski kaut kā labāk.