Autors Tēma: zaļā jaunatne neliek vilties!  (Lasīts 5129 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

zaļā jaunatne neliek vilties!
« : 2017. gada 02. maijs, 16:40:24 »
Te taču apgrozās dārzu darbu mīļotāji?
Bet tēma nebūs gluži par puķēm vai kartupeļiem...
Lūk, LR1 ir raidījums "Kā labāk dzīvot" - apskata dzīves visa veida problēmas, tai skaitā runā par dārzu....un,lūk, priekšpēdējā raidījumā par dārzu, kad radiostudijā ir rūdītas agronomes un visvisādu stādu audzētàjas , kā pirmais zvans no klausītàja atskan :
-esmu jauns gurķu audzētājs (balss jaunam cilvēkam - nav 30), maniem gurķiem dzeltē lapas utt...ko darīt! ?....agronomu guru sāk dot padomus, ka laikam vajag sildīt utt
Es šajā brīdī gandrīz aizrijos ar rīta otro kafiju! :D....tas džeks tiešàm audzē gurķus? Jauns puika? Nevar nopirkt veikalā? ...uz palodzes audzē gurķus? ....nu, nē !:D
Laikam jau audzē kaut ko citu! :)....nu, bet kà uzprasīt to radio? ...internetā tak nevar saprast, ja audzējot zāli rodas problēmas?..dzeltē! Kam prasīt padomu un nenokļūt aizdomās?
Lūk, mūsu gudrās jaunatnes ridisinàjums - zvans uz LR1 ? :)
Lepnums par mūsu jaunatni! :)
LR1 raidījuma vadītàji uzreiz neierubìjàs jautàjuma patiesajà būtībā, taču vakar 01.05. jau nàkošajà raidījumā visiem viss bija skaidrs, uzreiz atgriezàs pie jaunà naturàlista jautàjuma par gurķu audzēšanu un padomi bira kā no pàrpilnības raga - zirgu mēsli zem "gurķu" saknēm utt...minerālmèsli utt, padomdevēji vienkàrši kaifoja no padomu došanas "gurķu" audzēšanai.....un pieminēšu, ka agronomu guru, nekad iepriekš neatgriežas pie iepriekšējā raidījuma klausītàja jautàjumiem! :)....bet te veltīja nozīmīgu daļu no raidījuma!
Vai mums nav lieliska jaunatne, kura  var uzprasīt šādi? :)

Atslēdzies ...(cita)

Re: zaļā jaunatne neliek vilties!
« Atbilde #1 : 2017. gada 02. maijs, 17:12:57 »
Nezinu, kāpēc tāda uzmanība gan no raidījuma veidotājiem, gan nakata knga puses kādam jaunatnes stulbam jociņam! Vismaz mans viedoklis ir, ka jauneklis neaudzē ne gurķus, ne zālīti... Ar draugiem patusēja, nejauši paskatījās raidījumu un uzdeva, viņaprāt, asprātīgu jautājumu. Prātīgāk būtu bijis neitrāli atbildēt un turpmāk pie tā vairs neatgriezties...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 02. maijs, 17:38:24 »
Viss ir pareizi. Mans 18 g. v. dēls arī kopā ar sievastēvu siltumnīcu 2 g. atpakaļ būvēja, pie tam, iniciatīva nāca no dēla puses.
LV normāls stāvoklis saucas "agrāra valsts", un viss pārējais ir māžošanās, kamēr par to kāds cits maksā. Kad vairs nemaksās, tad nekas cits neatliks, kā atgriesties 100 g tālā pagātnē un rušināties pa zemi. Šeit nav tādu resursu, lai būtu ko pārdot citiem, un lielo kolonizatorvalstu klubiņā LV arī ielūgta nav, tāpēc, kamēr vēl ir ES fondi un citas fīčas, patēlosim no sevis biznesmeņus, nozaru ekspertus, utml., bet, kad ūberspeciem vēderi sāks
burkšķēt, tad nekas cits neatliks - braukt prom vai izmantot tos resursus, kuri še pieejami.
Citastarpā šai pašā sakarā varu paziņot secinājumus pēc sarunas ar meitu, kura šogad beidz 9. klasi. Biju izbrīnīts uzzinot, ka pat salīdzinoši diezgan prestižā skolā, kurā viņa mācās, LV augstskolas vairs nekotējas. Jaunieši diezgan masveidīgi labāk izvēlas profesiju pēc 9. klases, nekā augstāko izglītību LV.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2017. gada 02. maijs, 17:54:32 »
Nezinu, kāpēc tāda uzmanība gan no raidījuma veidotājiem, gan nakata knga puses kādam jaunatnes stulbam jociņam! Vismaz mans viedoklis ir, ka jauneklis neaudzē ne gurķus, ne zālīti... Ar draugiem patusēja, nejauši paskatījās raidījumu un uzdeva, viņaprāt, asprātīgu jautājumu. Prātīgāk būtu bijis neitrāli atbildēt un turpmāk pie tā vairs neatgriezties...
nu, tas tāāc joks....skaidrs, ka gan es, gan raidījuma vadītàji apstulbām, ka kàds jaunietis prasa par "gurķu" audzēšanu....bet kà tad viņam bij prasīt? Es te uz palodzes esmu iesējis kaņepes un izdīgušie stādi sāk dzeltēt! Matj, perematj, ko lai dara? Internetà var atrast daudz pamàcību, kà audzēt zāli, bet ir konktētas un reālas situàcijas, ko bez botàniskàm zināšanàm neatrisināt - par maz siltuma, ūdens sastàvs utt...to iesācējs naturàlists nezin"! Viņš ir nopircis sēklas, audzēs un pelnīs piķi" :)
Koroče, tas bija jautri zvanīt uz LR1 ! :)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #4 : 2017. gada 02. maijs, 18:17:12 »
Jaunieši diezgan masveidīgi labāk izvēlas profesiju pēc 9. klases, nekā augstāko izglītību LV.

Un diez kādu profesiju pēc 9 klases viņi izvēlas? Sēdēt senčiem uz kakla līdz tie nomirst? :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2017. gada 02. maijs, 19:21:49 »
Oi jā, tie devītklasnieki īstie vērtētāji :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2017. gada 02. maijs, 20:09:32 »
Tā kāda pāāārāk laba skola droši vien :)
Manējiem klasē rukā kā negudri, pat hmm, kā uz pasaules galu,
jo bez labas augstskolas nu nekā...
Bet labi, tiešām labi amatnieki visos laikos zelta vērtē bijuši, tā ka labi,
ka dažādas intereses jauniešiem.
Re, kāds jaunais naturālists varbūt dienās būs agronoms ;)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2017. gada 02. maijs, 20:23:58 »
10 gadus atpakaļ es rēcu par visiem tiem "dārzu" faniem. Kāda tipa jēga? Ir taču bodes. Neracionāla laika šķiešana un dari vienkārši vairāk to, kas padodas - būs vairāk piķa, nopirksi aš mazgātus tupeņus. Tagad man ir divas siltumnīcas. Tupeņus gan es nestādišu, kaut sitiet nost. Pagaidām.... . Un Līgo nedēļā mašīnā skan LR2... . Cilvēki briest, kad nu kurš, bet briest.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #8 : 2017. gada 02. maijs, 20:32:29 »
agronoms

Lai kļūtu par agronomu arī vajag augstāko izglītību. :) Un vecāku pienākums ir nomotivēt bērnu, lai viņš grib turpināt mācīties, nu vismaz pabeigt vidusskolu. Augstāk gan viņam pašam ir jāizlemj, ko viņš grib darīt. Un jebkuram agronomam jebkad dzīvē būs labs piemērs, K.Ulmanis, kam visu mūžu bija jāskaidrojas, ka viņam ir augstākā izglītība. :)
Save

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2017. gada 02. maijs, 20:38:41 »
Lai kļūtu par agronomu arī vajag augstāko izglītību. :) Un vecāku pienākums ir nomotivēt bērnu, lai viņš grib turpināt mācīties, nu vismaz pabeigt vidusskolu. Augstāk gan viņam pašam ir jāizlemj, ko viņš grib darīt. Un jebkuram agronomam jebkad dzīvē būs labs piemērs, K.Ulmanis, kam visu mūžu bija jāskaidrojas, ka viņam ir augstākā izglītība. :)
Save

bet gurķiem lapas pa to laiku kalst!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2017. gada 02. maijs, 20:42:18 »
Re, cik dažādi :), es atkal no divām esmu pārgājusi uz nepilnu vienu :)
Apnika visiem lūgties, lai ko paņem no saaudzētā, jo roka neceļas ārā mest...
Tev, Mao, laikam liela ģimene :), spējat visu apēst...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2017. gada 02. maijs, 20:52:31 »

Tev, Mao, laikam liela ģimene :) , spējat visu apēst...

Nē, man kaimiņam zelta rokas un maz darba...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2017. gada 02. maijs, 21:27:49 »
Un diez kādu profesiju pēc 9 klases viņi izvēlas? Sēdēt senčiem uz kakla līdz tie nomirst? :)

Nu, priecē jau tas vien, ka neuzskata, ka, IRL grīdas mazgājot, noteikti ir jābūt diplomam kabatā. Te nu viņi rīkojas kudīīīīī prātīgāk par priekšgājējiem.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2017. gada 02. maijs, 21:31:41 »
Oi jā, tie devītklasnieki īstie vērtētāji :)

Bez sarkasma. Teikšu atklāti, ir bijuši padaudz gadījumu, kad esmu ticis spēcīgi pārsteigts (lai neteiktu - "nošokēts") ar jaunatnes (savu bērnu un viņu draugu) spēju racionāli spriest par apkārtnotiekošo. Nuuuuu, ja kādam tā nav, .... tad drusku tā kā jūtu līdz ...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2017. gada 02. maijs, 21:41:59 »
Tā kāda pāāārāk laba skola droši vien :)
Manējiem klasē rukā kā negudri, pat hmm, kā uz pasaules galu,
jo bez labas augstskolas nu nekā...
Bet labi, tiešām labi amatnieki visos laikos zelta vērtē bijuši, tā ka labi,
ka dažādas intereses jauniešiem.
Re, kāds jaunais naturālists varbūt dienās būs agronoms ;)

Jā, ir viena tāda necila skola Rīgas jaunajā rajonā ... Vidusskolu grupā LV reitingā stabili pirmajās vietās. Un vienai čupai ģimnāziju arī pēc rādītājiem priekšā.