Autors Tēma: Nekonkrēti apsvērumi. Kapēc?! Tā ir un esmu laimīgs..  (Lasīts 10709 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Nekonkrēti apsvērumi. Kapēc?! Tā ir un esmu laimīgs..
« : 2017. gada 04. maijs, 02:07:44 »
It kā rīkojojos tā, kā mīlošam tēvam pienākas....
 Priekšvārds.

Kopš bērnības meitā esmu centies ieaudzināt egosismu. Veselīgu egoismu, kas paredz to, ka ne vienmēr dzīvē notiek pēc uzrakstītām notīm.
 Meitiņ, Tu tikai mācies! Pārējo nodrošināšu. ...cepuri nost, kāju virsū - RTU  12/1 - budžetā!
 Rezultāts.
 Man sagribējās sniegt to, kas man manā jaunībā bija tikai manos sapņos - autovadītāja apliecība=sava mašīna!
 Ok, pēc viena skarbā soda braukšana kļuvusi prātīgāka. Kā nu ne - uz mēnešbiļeti pārsēsties nav patīkami..
 Vecākos bliež pārliecību par to, ka izdevumiem pietrūkst. Tas nekas, ka labi apzinās reālās saistības.
 Kur beidzas vecāku rūpes un kur turpinās skarbums pret bērnu?!
 Savu, to pašu mazo, ņurdošo un nedaudz par plaukstu lielāko... un kurš pieprasa visādus vipendronus?!

Pie kam vipendroni, izrādās, ir tikai manā prātā...

an nepatīk raudošas sievietes! / nē, asaras nav manipulācija/
 Bet viņas to izmanto.
 Un kuras gan lutināt, ja ne savas mīļās..

Plast(i)līns.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 04. maijs, 02:26:36 no Broms »

Atslēdzies tuk

Re: Nekonkrēti apsvērumi. Kapēc?! Tā ir un esmu laimīgs..
« Atbilde #1 : 2017. gada 04. maijs, 05:26:20 »
Hmm, varbūt bērna vietā ir jau pieaudzis cilvēks, ne vairs bērns,
ja students, tā vajadzētu būt...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2017. gada 04. maijs, 05:54:38 »
naiva un un gudra....
Man grūti pieņemt to, ka meita ir sieviete... es joprojām gribu mācīt un paskaidrot..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2017. gada 04. maijs, 08:57:06 »
Nu jau par vēlu mācīt un pamācīt. Tagad savas problēmas jāmācās risināt pašai. Galvenais, lai meita zina, ka uz vecāku padomu un atbalstu var paļauties.

Brom, Tev mājās patriarhāts? :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2017. gada 04. maijs, 09:15:06 »
Nu jau par vēlu mācīt un pamācīt. Tagad savas problēmas jāmācās risināt pašai. Galvenais, lai meita zina, ka uz vecāku padomu un atbalstu var paļauties.

Man arī vecākais bērns vienreiz uzrēca "PIETIEK! ES TEVI REDZU, TU SLĒPIES AIZ KRŪMA! NESTAIGĀ PAKAĻ!" un tad nāca partnerattiecības... . Jā, druskciņ  :blushing: safabricētas. A ko??? Tagad tētukam jāzvana saskaņā ar iekšējo standartu grāmatu. Šeit seko deja "Man patīk kusties, kusties!", Nu šitā:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2017. gada 04. maijs, 09:19:15 »
Atvainojos par tiešumu, bet - bezbērnu/mazbērnu sabiedrības problēma (protams, - ne vienīgā). Ja ienākumu līmenis ģimenē, izdalīts ar cilvēku skaitu, trāpa tur, kur uz skalas ir segments ar nosaukumu "pieticība", tad jau stingri agrāk par studiju gadiem pat meitenes jau zina, ka lutināšanas no vecāku puses nebūs, to biš, - jau 16 gados saprot, ka jāpanāk viss būs pašai. Citastarpā, pieticība ir tas burvīgais faktors, kam pateicoties uz šīs pasaules un šajā sabiedrībā vēl ir ģimenes dzīvei, laulībai un bērnu audzināšanai derīgas un uz to tendētas jaunas meitenes.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2017. gada 04. maijs, 09:19:53 »
piekusu :rat:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2017. gada 04. maijs, 09:29:16 »
Citastarpā, pieticība ir tas burvīgais faktors, kam pateicoties uz šīs pasaules un šajā sabiedrībā vēl ir ģimenes dzīvei, laulībai un bērnu audzināšanai derīgas un uz to tendētas jaunas meitenes.
Es uzskatu, ka meitenēm ir jāmācās un jāspēj sevi nodrošināt, jo dažām tas princis baltā zirgā tā arī neatjāj un bērnus nesagādā. Turklāt jābūt rezerves spilvenam, ja nu kas dzīvē notiek, lai nav jāpaliek ar pliku dē bez iespējas nopelnīt sev iztikas līdzekļus.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 04. maijs, 09:35:04 »
Es uzskatu, ka meitenēm ir jāmācās un jāspēj sevi nodrošināt, jo dažām tas princis baltā zirgā tā arī neatjāj un bērnus nesagādā. Turklāt jābūt rezerves spilvenam, ja nu kas dzīvē notiek, lai nav jāpaliek ar pliku dē bez iespējas nopelnīt sev iztikas līdzekļus.

Tā jau ir cita tēma, - par to, kādi izaug vīrieši? Nu, un drusku arī par to, vai un cik šajā sabiedrībā ir pieņemts palīdzēt vienam otram?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2017. gada 04. maijs, 09:35:16 »
Vecākiem ir viena baisa problēma - sen aizmirsies, kā paši jutāmies, kādus umurkumurus taisījām, kā finglierējām budžetiņu. Un par visu arī atbildējām. Ne tik sen mediķiem bija tikai divas iespējas piepelnīties - par sanitāru (vecākos kursos-medbrāli) vai pa naktīm vagonus kraut. Tagad tie paši senči, kas paši vagonus krāva, krīt ģībienā un prostrācijā, ja atvasei nav jaunākie gadžeti, autiņi vai ja pa vasaru kādā birojā papīrus jāpabīda. Un ja lidiņā traukus jānovāc, tad ir pasaules beigas - kā tad nu visu dienu uz kājām, kā tad smalkais manikīrs.
Visus sakost!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2017. gada 04. maijs, 09:35:20 »
Īsti autora domu nesapratu, bet, atbildot Luīzei, uzskatu, ka nekas tāds nav jāmāca. Kamēr vari, tikmēr atbalsti. Kaut visu dzīvi - ja tētim ir nauda un viņš par to jūtas labi, neko sev neatņem un meitai nepārmet.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2017. gada 04. maijs, 09:37:12 »
Pārsvarā jau ar to pāraprūpi vecāks kompensē
ko gribētu  s a v ā  dzīvē... ;)
Atceros, kā tukkungs dēliņam pirka autovadāmās mašīnītes un
pats ar tām stundām spēlējās :D :D :D

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2017. gada 04. maijs, 09:42:33 »
Īsti autora domu nesapratu, bet, atbildot Luīzei, uzskatu, ka nekas tāds nav jāmāca. Kamēr vari, tikmēr atbalsti. Kaut visu dzīvi - ja tētim ir nauda un viņš par to jūtas labi, neko sev neatņem un meitai nepārmet.

Ir variants Nr. nākošais un cits. "Pieugušiem cilvēkiem, kuri ir spējīgi paši nopelnīt, es naudu nedošu. Mazbērniem kko izmaksāt, - vienmēr, kad vien ir tāda iespēja."

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2017. gada 04. maijs, 09:44:33 »

Vispār pieaugušam cilvēkam derētu gan vismaz savas vajadzības un vēlmes spēt nodrošināt un spēt saskaņot ar savām iespējām. :)
Laikam ritot lomām nāktos mainīties - no ņēmēja kļūstot par devēju...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #14 : 2017. gada 04. maijs, 09:47:49 »
Šā lēnu garu atžirgšu un iekomenēšu.
 Tukiene/tukene/  uztvēra domu.
Negribu lai mani izmanto, bet gribu lutināt.