Autors Tēma: Nekonkrēti apsvērumi. Kapēc?! Tā ir un esmu laimīgs..  (Lasīts 10743 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Nekonkrēti apsvērumi. Kapēc?! Tā ir un esmu laimīgs..
« Atbilde #30 : 2017. gada 04. maijs, 11:13:33 »
Brom - atslābsti. Katram savs. Runa jau tikai par līdzsvaru. Un ja vajadzēs, manējie arī kokā uzkāps, izdzīvos bez nagu lakas, zeķbiksēm un gadžeta. Tas nenozīmē, ka atbraucot uz pāķiem nedabūs savu misku ceptas gaļļītes ar marinētām beciņām, vai ka dzīvokli Rīgā izīrēšu un čalim būs kopuškā jāklukn...
Mao - neesi nu rupeklis. Jo varu TĀĀĀ sarunāt, ka maz neliksies.
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #31 : 2017. gada 04. maijs, 11:20:29 »
Tu piedāvā būt dzīvu vecāku bārenim?!

Zigi, es jau preventīvi atvainojos, bet

... pī...pī...pī,... .ļe...pī ... .uj, Tu, ļe,..bal., uj.

Tak ne ne jau par prāta išanu tēma.
Mērķis nav dzenāt meitu skrandās un bez kosmētikas.

Aj, Mao jau pateica

Es piedāvāju variantu, kad:
Meita: "Gribu jaunāku telefonu. Annai no klases mamma jau nopirka, bet man vēl nav."
Tēvs: "Cik maksā?"
Meita: "XXX"
Tēvs: "Lai es būtu taisnīgs pret visiem jums, mūsu 4 bērniem, man tagad būtu katram no jums jānopērk kaut kas par summu XXX, ja jau tev es pērku to, ko tu gribi. 4 reiz XXX mūsu ģimenei ir pārāk liela summa, lai gan, ja jūs apsolāties Y mēnešus neēst ... Tad - jā, tad mēs to varam atļauties. Nu, kā būs? Ko brāļi saka? Labāk ēdīsim vai telefonus katram?"
Meita: "????????? Labāk ēdīsim."
Tēvs: "Man nav nekādu iebildumu, ja tu pati ej brīvajā laikā strādāt un nopelni. Ja naudas pietiek, vari sev kaut jaunu auto no salona, bet mēs, vecāki, varam tik, cik mēs varam ..."

Un tālāk, lai cik tas nebūtu dīvaini, izrādās, ka tas telefons nemaz tik ūbervajadzīgs nav bijis. Un šeit arī nodalās tie jaunie cilvēki, kuri agri vai vēlu (kad tētuks palīdzēt vairs nevarēs) sava slinkuma pēc tikpat staigās skrandās un bez kosmētikas, un tie, kuriem dzīvē būs y kosmētika, y drēbes, y viss pārējais ..., jo saprata, ka jebkura lieta prasa lielāku vai mazāku piepūli.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #32 : 2017. gada 04. maijs, 11:24:51 »
Jā, strādāja. Pelnīja ļoti labi. Protams - atspaids jūtams. Bet tad, kad darbs sāka traucēt mācībām, liekais tika atmests. Klātiene "izrādījās" svarīgāka.
Un, fck, kas tā par figņu -"tad, kad mēs augām?". 
Kāpjam kokos! A ko?  Katru bērnībā ir lācis plosījis.
Pēc tam, kad savāca uz pirmās nakts tiesību pamata, arī sekss bija un bērni dzima. Tagad bērniem klārēt ka tas ir ok?!

Lai būtu attīstība, bērniem ir jābūt labākiem par saviem vecākiem. Tam es piekrītu un visi mani sīkie to reizes 20 jau ir dzirdējuši. Vienīgā piebilde ir, ka to panākt ir jāvar VIŅIEM PAŠIEM. Un, lai viņi to spētu, ir jābūt tam, par ko es runāju, - kādai praksei un izpratnei, ka viss neiekrīt rokās pats no sevis.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #33 : 2017. gada 04. maijs, 11:29:05 »
Brom - atslābsti. Katram savs. Runa jau tikai par līdzsvaru. Un ja vajadzēs, manējie arī kokā uzkāps, izdzīvos bez nagu lakas, zeķbiksēm un gadžeta. Tas nenozīmē, ka atbraucot uz pāķiem nedabūs savu misku ceptas gaļļītes ar marinētām beciņām, vai ka dzīvokli Rīgā izīrēšu un čalim būs kopuškā jāklukn...
Es laikam šļupstu :)
Jā, mēs izdzīvosim arī baez elektrības. Kādu savas dzīves daļu esmu dzīvojis nenojaušot, ka ir arī krāns un nav no akas jānes ūdens un pie kam no tā var tecēt arī  silts ūdens.

Es protu salikt un šaut ar PM un "morguļinu". čz un kalašs arī labi pazīstami. M56P līdz sāpēm mīļš. Bet man jāpapēta, lai M16/sens/ drošinātāju atslēgtu. Meitas opis un meita šaun pie pleca nedomājot.

Ieiktu savus bērnus kojās atstājot bez jebkādas finasnsiālas palīdzības? Tak ļoti daudzi tā ir izauguši!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #34 : 2017. gada 04. maijs, 11:32:59 »

Lai būtu attīstība, bērniem ir jābūt labākiem par saviem vecākiem. Tam es piekrītu un visi mani sīkie to reizes 20 jau ir dzirdējuši. Vienīgā piebilde ir, ka to panākt ir jāvar VIŅIEM PAŠIEM. Un, lai viņi to spētu, ir jābūt tam, par ko es runāju, - kādai praksei un izpratnei, ka viss neiekrīt rokās pats no sevis.

Protams - paši.
Bet...

..kur tas sev šaujosais emikons?!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #35 : 2017. gada 04. maijs, 11:35:56 »
Par to jau stāsts. Vai pieredzi vajag piespiest atkārtot?

Piespiest neko nevajag. Bet mēra sajūtai gan jābūt.
Es savulaik dusmojos, ka vīrs jaunākajam bērnam pirka ļoti daudz rotaļlietu, turklāt ne lētas. Prasīju, kāpēc tā? Vīrs teica, ka bērnībā mamma viņam nenopirka mašīniņu, ko viņš ļoti gribēja, tāpēc apsolījis, ka savam bērnam pirkšot visu.
Pēdējais, ko bērns prasīja, ir PlayStation4. Atteicu (ak, es ļaunā). Nu neko, bišķi apvainojās, paraudāja, un gribēšana pārgāja. 

Atslēdzies Mao

« Atbilde #36 : 2017. gada 04. maijs, 11:37:44 »
Mao - neesi nu rupeklis. Jo varu TĀĀĀ sarunāt, ka maz neliksies.

Kur tad ir rupjība? Mauc sūdzību saskaņā ar noteikumiem.
Ko Tu vari? Rupjību uzrādi un tad draudi. LĪDZ BROŠAI MAN JAU TIE JŪSU DRAUDI...
Taviem vecākiem maz TAJOS laikos bij pat kripatiņa tiesību izvēlēties Tev nākotni?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #37 : 2017. gada 04. maijs, 11:38:20 »
Ieiktu savus bērnus kojās atstājot bez jebkādas finasnsiālas palīdzības? Tak ļoti daudzi tā ir izauguši!

Nekrīti galējībās!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #38 : 2017. gada 04. maijs, 11:39:21 »
Bromiņ - mīļš, pai. Puncīti pabužināt?
Njā... Tiem, kuriem ir vairāki bērni vienmēr atradīsies iegansts nepirkt gadžetus sīkajiem. Moš, pārējie vienkārši ir pofigisti un viņiem xxx summas pirkums pie ragutiņām? Lai tai kazai tiek nepapadfons ar kabrioletu?
Ja tik vien ir, kā vienīgais lolojums, tad tam jau nu hoš saldējumu no darvas!
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #39 : 2017. gada 04. maijs, 11:43:37 »
Bromiņ - mīļš, pai. Puncīti pabužināt?
Njā... Tiem, kuriem ir vairāki bērni vienmēr atradīsies iegansts nepirkt gadžetus sīkajiem. Moš, pārējie vienkārši ir pofigisti un viņiem xxx summas pirkums pie ragutiņām? Lai tai kazai tiek nepapadfons ar kabrioletu?
Ja tik vien ir, kā vienīgais lolojums, tad tam jau nu hoš saldējumu no darvas!

Vot, Camma, pilnīgi pareizi saprati! Tas darbojas arī tā. Labāk es sīcim uz kāzām dzīvokli uzdāvinu, nekā to summu nevajadzīgos s*dos tagad iztērēju. Un tieši tur arī ir skaistums, kad bērnu ir daudz.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2017. gada 04. maijs, 11:44:44 »
Es laikam šļupstu :)
Jā, mēs izdzīvosim arī baez elektrības. Kādu savas dzīves daļu esmu dzīvojis nenojaušot, ka ir arī krāns un nav no akas jānes ūdens un pie kam no tā var tecēt arī  silts ūdens.
Es protu salikt un šaut ar PM un "morguļinu". čz un kalašs arī labi pazīstami. M56P līdz sāpēm mīļš. Bet man jāpapēta, lai M16/sens/ drošinātāju atslēgtu. Meitas opis un meita šaun pie pleca nedomājot.

Beidzot es ar sāku nesaprast - par ko īdiens?, kur tad tā izmantošana?. Nu piķo par visām
jaunkundzes vajadzībām un miers! un būs i lutināta, i lolota, i pats laimīgs!
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 04. maijs, 11:54:12 no tuk »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #41 : 2017. gada 04. maijs, 11:47:52 »
Mao - Tevī empātijas kā cigarešu paciņā tauku. Nu nav jau obligāti rupjības ar 7 stāviem jāmargo. Vīrietis... Nja...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2017. gada 04. maijs, 11:51:56 »

Vot, Camma, pilnīgi pareizi saprati! Tas darbojas arī tā. Labāk es sīcim uz kāzām dzīvokli uzdāvinu, nekā to summu nevajadzīgos s*dos tagad iztērēju. Un tieši tur arī ir skaistums, kad bērnu ir daudz.

...vien reizēm tas  sū  š o d i e n  tam sīcim ir daudz būtiskāks un nozīmīgāks
nekā tas lielais tur, nezin kur, nezin kad, vai maz kad...
To prieka un laimes sajūtu gribas šodien un tūlīt, neatkarīgi no bērnu skaita. :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #43 : 2017. gada 04. maijs, 11:54:00 »
Mao - Tevī empātijas kā cigarešu paciņā tauku. Nu nav jau obligāti rupjības ar 7 stāviem jāmargo. Vīrietis... Nja...

Ā, a Tev te izrādās kaut kāds - "man liekas, ka man būs tūlīt slikti, visiem kaut ko grābt un ķert" klubiņš?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #44 : 2017. gada 04. maijs, 11:56:43 »
Prieka un laimes sajūta. Jā, to vajag gan. Kaut kur ļoti slīdīga ir tā lieta ap ''tagad un tūlīt'' un svarīgumu. Grūti vecākiem atšķirt, kad ir pilnīga laime no kreppapīra puķēm greznota vainaga (kāds užasss!) un kad ir nepārejoša laime no ipada, ifona, vipera, dolcegabanas, katazuki, 3xgadā maldivām...
Visus sakost!