Autors Tēma: Costa Concordia  (Lasīts 1857 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Costa Concordia
« : 2017. gada 12. maijs, 12:58:33 »
Kosta Konkordija bija itāļu izklaides kuģis kurš Vidusjūrā apgāzās.
Citāts: euronews.com
Costa Concordia cruise ship that sank in 2012 with the loss of 32 lives.
Tagad Costas Concordia kapteinim “Captain Coward” (kapteinim gļēvulim) Francesco Schettino ir tiesa.
Liekas, kam nu negadās, no nelaimes neviens nav pasargāts, bet šis gadījums īsti nav tāds.

Citāts: euronews.com
During the first 19-month trial, Schettino was accused of showing off when he steered the ship too close to the island while entertaining a female friend.
The ship had been carrying 4,229 people, including 3,200 tourists.

Tā sakot, pār visu zemi mīla valda, visām robežām tā pāri iet. Ļoti romantiski, vismaz labi ka "kapteinis ģlēvulis" nelika bildes facebook'ā kā Spānijas ātrvilciena vadītājs, kura ātrvilciens pārsniedza pieļaujamo ātrumu, līdz Spānijā apgāzās un piedzīvoja katastrofu. 

Jā, un "kapteiņa glēvuļa" aizsardzība tiesā uzstāja ka vainīga ir "krasta apsardze" un "indonēziešu stūrmanis" :) Tā kā ja jūs ieskrienat kāda autobusā, vainojiet "mašīnas servisu", nevis savu aktīšanos. ;)

Atslēdzies daddy

Re: Costa Concordia
« Atbilde #1 : 2017. gada 12. maijs, 13:22:17 »
es domāju, ka, ja viņš kopā ar savu "female friend" nebūtu meties pirmajā (varbūt otrajā) laivā, kura gāja uz krastu, bet pašaizliedzīgi (vai teatrāli - norauta krekla piedurkne, asinis pa visu ģīmi, u.c.) glābis kuģi un pasažierus, tad neviens viņu netiesātu, vai ja tiesātu, tad viņš dabūtu nosacītu sodu - tipa kam negadās...   

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #2 : 2017. gada 12. maijs, 13:35:39 »
Diez vai bet tad jau drīzāk kādi gadiņus 3 iedotu, nevis
Citāts
He was given a 16-year and one month jail term in 2015 in a ruling that was upheld last year by an appeals court.
56 gadīgam tas nozīmē, ka iznāks 72 gadus vecs. Smagi tomēr, bet ko sievietes dēļ neizdarīsi ;) Bet nu labi vismaz ka par tiem līķiem, kas palika jūrā, viņš sevišķi nepārdzīvo, ļoti veselīga psiholoģija. :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2017. gada 12. maijs, 15:39:03 »
sanāk, ka par katru bojā gājušo pusgads cietumā un tas mēnesis par posteņa atstāšanu?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #4 : 2017. gada 12. maijs, 16:01:13 »
Hehe, "kapteinim Gļēvulim" galīgi nebija paveicies, jo prokurors arī bija sieviete: Maria Navvaro un viņa prasīja:
Citāts
Confirming the charges, she parsed jail times as follows: 14 years for multiple manslaughter, nine years for causing a shipwreck, three years for abandoning the vessel and three months for failing to contact the authorities when the accident happened

bet spriedumā tiesnesis Giovanni Puliatti:
Citāts
The 16-year verdict is composed of 10 years for manslaughter, five years for causing the shipwreck, and one year for abandoning his passengers.

Jā, vīrieši labāk saprata "kapteini glēvuli". ;) Nu kam negadās ;)

Wife of Costa Concordia captain says it is not for those on 'land' to judge her husband

Citāts
She also said that she and her husband spent a good deal of time praying for the victims of the disaster, which happened when the Concordia cruise liner hit rocks off the island of Giglio earlier this month and capsized.

"I pray, also for the victims because we know very well what pain is. Francesco prays too - our faith is one of the things we have in common," she said, insisting that her husband was a brilliant navigator and regarded by his crew as "a maestro".

Costa Concordia crew members claim captain was playboy who treated liner as his own yacht

Citāts
Costa Concordia skipper Francesco Schettino was a self-confessed playboy who strutted round the ship with stunning women on his arm, his crew claimed last night.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2017. gada 12. maijs, 20:48:00 »
Lielās avārijās patiesie iemesli šķiet nekad netiek atklāti...ir iesaistīti lielie spēlētāji - kuģu būvētāji, kuģu īpašnieki un apdrošinātāji ...vislētākais variants viņiem ir grēkāzis kapteinis, kurš to zin jau pirms avārijas...ja būs avārija un kuģis nogrims, tad vainīgs tikai kapteinis....ko no kapteiņa piedzīsi?........gribu tik teikt, ka viss nav tà kà izskatās

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #6 : 2017. gada 12. maijs, 23:10:11 »
Sievietes, cien nakata kngs, ir lielākā sazvērestības teorija, kāda vien uz šīs pasaules pastāv. Tā kā visas citas nemaz līdzi nestāv, jeb kā dziesmā:
Kapteins sauc no kajītes:
 „Stūrman, neķer mailītes!”
Tik dēļ jums, daiļās dāmas, dēļ jums.

Kapteins sauc no kajītes:
„Stūrman, neķer mailītes!”
Tik dēļ jums, daiļās dāmas, dēļ jums.

Lai gan stūrman’s stūri tur,
Kuģīts nogrimst - ļur-ļur-ļur.

Kuģīts nosēžas uz grunts,
Kaptein’s spļauj un saka: „Štrunts!“

Tas vēl tiešām nav nekas, Notiek lietas trakākas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #7 : 2017. gada 13. maijs, 20:54:13 »
Viss tas pārāk skaisti izskatàs - par sievietēm un kuģītis ļur,ļur....vienkārši preses nagla, ko iebarot publikai...vienkārši neticu, ka tā ir galvenā patiesība...dokumentus neesmu redzējis, tāpēc neticu..
Ņemsim to situāciju - lai veiktu to riskanto manevru ( lai izrādītos beibei), bija jāatslēdz vesels bars visàdu eholotu, signalizāciju, kuras vadības postenī gaudotu, mirgotu, brīdinātu utt....gandrīz kà Černobiļas AES pirms uzspràgšanas...toreiz tie operatori bija traki?...diez vai, vienkārši pildīja rīkojumu no augšas - izspiest no AES vairāk elektrības....kāds no pašas augšas atbildēja par šo rīkojumu?...tas tà, lai neteiktu , ka prāmja kapteinis ir vienīgais vainīgais...
Bet gadījumā ar Concorde, pieņemsim, ka avārija notika kapteiņu personas īpatnību dēļ...
Kompānijai nav jāpàrbauda kapteiņa psihiskā veselība, kuram tiek uzticēta 4,5 tūkstošu cilvēku dzīvība un veselība?
Kà cilvēks ar šādu psihi riskēt vispàr varēja būt par kapteini?
Es vienkārši neticu šīm pasakām

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 13. maijs, 22:41:40 »
Nu, teikšu tā. Cik man savā dzīvē ir nācies saskarties ar itāļiem, tik vienmēr esmu uzrāvies uz visādiem jokainajiem vai tirliņiem. Tā kā pieredzes nav daudz, tad nevispārināšu, bet no otras puses individuālā statistika par labu šamajiem neliecina.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2017. gada 16. maijs, 09:00:20 »
Es vienkārši neticu šīm pasakām

savu versiju studijā - kā viss bija? :)

mana versija ir ļoti vienkārša - apkalpe bija piedzērusies, oi, par skarbu - viegli iereibusi pēc vakariņām :) - ticami? pat ļoti, gadās arī pie lidmašinas stūres tādi

par eholotēm un signalizācijām - Vidusjūra nav Baltijas jūra (i te arī pamanijās pasažieru prāmi pie kolkas uz sēkļa uzsēdināt), vidusjūrā 100m no krasta mēdz būt 500m dziļš un tad strauji paliem sekls

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #10 : 2017. gada 16. maijs, 10:27:14 »
Ja patiešām , kāda ir versija? Nu pēc tā apraksta ir aptuveni tā - to kuģi vadīja, sturmanis (easy cheese), bet kapteinis uzjautrināja savu 'female friend'. Un pazuda ģenerators, t.i. tas prāmis. sāka dreifēt. Un stūrmanis nezināja ko darīt, bet kapteini nevar atrast ... aijai, aijai atrādām kapteini evakuācijas laivā :D     

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2017. gada 16. maijs, 11:13:27 »
Nav man versijas, es tikai pateicu, ka neticu tam, ko saraksta prese...ok,,50% ir patiesība un pārējais sadzejots