Autors Tēma: Kad LV '201... = LPSR 198... jeb varas stulbumā esam atgriezušies PSRS laikos.  (Lasīts 26743 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Šodien sievastēvs Depo, paņēmis kkādus minerālmēslus dārzam, piebrauc pie kases un uzzina, ka, tos iegādājoties, esot jāuzrāda pase ... ?????????????????????????????
No tiem varot uzveidot spridzekli.  :smej: :smej: :smej: :smej: :smej:

Citiem vārdiem sakot, tēma par to, ka 199 ... gadā LTF padomju iekārtai pārmeta pārlieku lielu birokrātiju, to, ka ir tāda KP nomenklatūra, kurā ietilpstošie ieņem vadošus amatus vienu pēc otra, pat neskatoties uz to, ka konkrētais cilvēks ir galīgs cirvis. Svarīgākais, - ka pabeidzis kkādu tur partijas vadošo kadru skolu, značit - vadošiem amatiem 1000% piemērots! Pārmeta aklu klausīšanu pavēlēm no Maskavas (Hruščova kukurūzas kampaņa, utml.), neņemot vērā vietējos apstākļus un specifiku.
Šodien viss 1:1 notiek "mūsu" valstī LV, tikai birokrātija kudīīīīīīī raženāk sakuplojusi, salīdzinot ar tiem laikiem, nomenklatūra - tieši tāda pati, tikai tās algas! ... Par bezjēgu, bezrezultativitāti, nekā nedarīšanu. Maskavu nu nomainījusi Brisele un Vašingtona ...
Kā jau bija gaidāms, arī LPSR pēdējo gadu stulbumi, par kuriem iesmēja virtuvēs un stāstīja anekdotes, atgriežas (skat. - augstāk!)
Tātad. Tēma par varas un "elites" iniciētiem stulbumiem (nejēdzībām) mūsu dzīvēs.
Kad, kur esat ar tādiem saskārušies? Un kāda ir jūsu attieksme pret atgriešanos tai laikā, no kur kādreiz tik ļoti gribējās aizbēgt?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 13. maijs, 20:01:28 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Aģents 0.7

• Viesi
Tā kā Tu pats kārtējo reizi demonstrē, ka neesi sapratis - diskusijas uzsākšanai svarīgi noformulēt jautājumu -, tipiski amerikāniski pajautāšu - SO WHAT?

Atslēdzies tuk

Sievastēvs baigi atpalicis no dzīves, tas tak jau sen par tiem mēsliem. :)
Ko tad teikt par drošības pasākumiem lidostās? Tādā pasaulē nu dzīvojam...

Atslēdzies reno

Breivīks arī sāka ar minerālmēsliem

Atslēdzies Zigfrids

Teroristi spridzekļus pārnēsājot mugursomās ... Varbūt, tās iegādājoties (pirms mācību gada sākuma, teiksim) arī derētu kādu dokumentiņu ... Par virtuves nažiem vispār ... bail pat iedomāties!  :rofl:

Aģents 0.7

• Viesi
Attiecībā uz ķīmiju ir arī otrs aspekts - dabas pietaisīšana. Pats savulaik pukojos, ka nevar vairs bez papīriem pat Deci dabūt, lai rozes varētu no laputīm pasargāt. Kad sagadīšanās dēļ redzēju, kā citādi gudrs un saprātīgs kaimiņš sava perfekcionisma dēļ visas sētmales, kuras ar tehniku sarežģīti izpļaut, ar Raundapu nostrādā, lai tur ne matiņš neizdīgtu, sapratu, ka varu arī bez Deča iztikt.

Atslēdzies tuk

Nu kas par problēmu dokūūūmentu parādīt???
Tak alko un cigas pērkot jauni cilvēki allaž uzrāda, un?, gabals kādam nokritis?

Atslēdzies Mangusts

Pieņemu - pasi tomēr ne visi ikdienā nēsā līdzi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Zigfrids

Problēmu tak' nav, bet pieeja man ļooooti atgādina PSRS laikus, kad nedrīkstēja fotografēties ar TV torni bildes fonā. Vai kādu rūpnīcu militāro ... A ja nu fočenes rietumu imperiālistiem uz galda nonāk?  :smej: :smej: :smej: Arī - dokumentiņi, atļaujiņa, instrukcijiņa, kā un ko fočēt drīkst un ko - nedrīkst! Tagad jau tas pats - nofočējās viens ar NATO tehniku fonā ... un ko? LPSR ir atgriezusies!!! Ziņās takšu lasīji, ne? Lai arī zirgam ir skaidrs, ka tam, kam vajag, par NATO tankiem pat sīkskrūvīšu tērauda marka ir zināma. Tāpat tiem, kuriem vajadzēs ko uzlaist gaisā, to bumbu uztaisīs, prasi pasi vai neprasi.

Atslēdzies tuk

Nez kā vari auto vadīt - uz ceļa arī dokumentiņi, noteikumiņi, pārbaudītes... ;)

Atslēdzies mellene88

Nu nez..es teiktu,ka pie visa jāpierod  :coffee:
ar PsRS nekāda sakara... bet ar stulbiem cilvēkiem gan...
sākot jau ar tādiem ,kas tiešām ar Raundapu katru asnu kauj nost, gan citāda veida idejoti...
sen jau pierasts,ka nazi bez pases nenopirkt, un kaķim blusuzāles pērkot jāievada visi dati + mājas adrese, un jaunāgada uguņošanas pribambasi jāprasa kassierim personīgi..un tas izsauc menedžeri,kurš no noliktavas izstiepj tavu pasūtījumu...
borskābi,zilos graudiņus un citas līdzīgas figņas arī vairs pa vienkāršo nenopirksi...tā,kā laiks iet un mainās....mēs tam līdz :D
p.s es par UK....un tā takš nebija PSRsā :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broms

NA2+H2O ir kas?
Ja pareizi jaucu, tad amonija salpetri jobņīt ir vienkāršāk  kā pirkstus apmīzt..

Es pazīstu "zilos graudiņus"

Atslēdzies kvadra

Padomāju - nē, tieši otrādi, tās ir tieši mūslaiku, nevis PSRS iezīmes. PSRSā minerālmēslu iegādei doķus neprasīja - zinu, pati tiku pirkusi. Pie ieejas muzejos somas nekratīja un caur metāldetektoru iet nelika. Un lidostās šķidrumus mazās pudelītēs pildīt neprasīja... Turklāt mēs jau vēl dzīvojam salīdzinoši brīvi un mierīgi. Toties Eiropā...  Parīzē pat zoodārzā un dažā labā publiskā tualetē ieejot apsargs prasa somu atvērt, par muzejiem pat nerunājot, tur izkrata kā lidostā. Par fočēšanos - draudzene Parīzē smuku ēku nofočēja, tūliņ pienāca miltārā formā tērpts pilsonis un pieprasīja bildi izdzēst. Tā, izrādās, ASV vēstniecība bija, mēs pēc tam tik sapratām. Nez, kā tā bilde varētu viņus apdraudēt, varbūt mēs teroristu labā spiegojam... Tā ka, mīlīši, laipni lūgti brīvajā Eiropā un sāciet vien pierast - tādā pasaulē dzīvojam, un ar PSRS tam nu nav nekāda sakara.

P.S. Nē, man nav nostaļģijas pēc LPSR. Katram laikam savas iezīmes un savas nejēdzības. Bet varas nomenklatūra zels un plauks vienmēr, un bez ziepēm līdīs vienalga kam, vai tā būtu Maskava, vai Brisele un Vašingtona - uz to nu latvieši diemžēl allaž čakli bijuši.

Atslēdzies nakata kngs

Kvadra, es Tev iedevu 2000 like! :)

Atslēdzies Broņa

Zigis pat tēmā par sū... iepīs padomjlaiku slavinājumu.