Autors Tēma: Kad LV '201... = LPSR 198... jeb varas stulbumā esam atgriezušies PSRS laikos.  (Lasīts 26753 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

nu tad marš, Zigi, uz padlaikiem pie zobārsta -metāla zobi pa velti!Par pretsāpju špricēm pie urbšanas pat nedomā -tās tikai par baisu blatu varēja dabūt
Vai pie urologa tevi aizsūtīt. Žēl, ka uz dzemdībām nevar :rofl: Gan jau Camma vēl kaut kādu efektīvu padlaiku ārstēšanu varēs ieteikt

Protams,ka medicīnas sistēma ir pilnīgās drupās, un savu vainu cien. dakteri -deputāti un ministri varētu beidzot atzīt. Cik viņu ir bijis pa šiem gadiem saeimā? Un ministrija pašu ziņā.

Bet, kā Minne jau raksta, arī vissmalkākajās rietumvalstīs uz valsts apmaksāto ārstu gaida mēnešiem, nez kāpēc visi ukijieši traucas pie ārstiem uz Latviju.  Droši vien tikai Krievijā viss ir brīnišķīgi. Un  Ziemeļkorejā

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 30. maijs, 10:21:01 no reno »

Atslēdzies Alstere

nu tad marš, Zigi, uz padlaikiem pie zobārsta -metāla zobi pa velti!Par pretsāpju špricēm pie urbšanas pat nedomā -tās tikai par baisu blatu varēja dabūt
Cik atceros no savas mammas epopejas ar protezēšanu/kronīšiem, tas nebija par velti. Un jēga maza - neviena protēze "neiedzīvojās".

Pieslēdzies reno

Jā, tas  bija maksas,  pa blatu, rindām un štruntīgu rezultātu. Padomijas cilvēkus joprojām atpazīst pēc zobiem

Atslēdzies tuk

Padlaikos invalīdu un ar īpašām vajadzībām arī nebija, visi bija noslēpti,
izņemot daudzcietušos kara veterānus.
Izņemot četras sienas šiem cilvēkiem skatīt nebija paredzēts.

Pieslēdzies reno

Toties psihiatrija bija augstā līmenī -katram varēja diagnozi piedāvāt

Atslēdzies Zigfrids

Ha! Padlaikos manā skolā bija zobārsta kabinets ar visu zobārstu. Par brīvu un rindas kārtībā. Tagad kādam ko tādu pastāstīsi - neticēs.  :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Pieslēdzies reno

Ha Ha. Atceros tās šausmas ar aizvēsturisko  urbi, un kā bērni trīcēja, kad vērās klases durvis stundas laikā un izsauca pie zobār

Atslēdzies Emīlija

Man visam mūžam trauma no tiem skolas "bezmaksas zobārstiem"... brrr... spīdzinātava...

Apmēram šitādu Zigis laikam visu to laimību atceras... Drausmas

Atslēdzies Camma

Tas, ko saka Zigfrids ir pavisam kas cits, nekā dzird Reno un Emīlija.
Bet nu ko tur... klapītes ir un paliek klapītes.
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

Nu nav jau tik traki, cammadamm :) dzirdam jau dzirdam... bezmaksas zobārsts ar iespēju nobastot stundu, jēeee... Bet tam visam bija diezgan nejauki blakusefekti - tas jau nekas, ka tev ir savs zobārsts, vienalga ej rindas kārtībā pie tā, jo "dod"! Neiesi?! Kas vēl nebūs! Atnes zīmi, ka vecāki atsakās savam bērnam zobus labot! Ok, bij skolas, kam bij jaukas dakterītes, bet bij arī, kam tā nepaveicās...

Ja jau atceramies "padomjlaiku jaukumus", tad atceramies arī blakusefektus. Jā, es saprotu, tās klapītes traucē, tā gan...

Atslēdzies kvadra

Dies lai nogrābstās no tās bezmaksas skolas zobārstniecības. Un neticami man šodien izklausās kas cits - ka varēja tā izraut bērnus no stundām un vest pie kaut kādiem ārstiem, te zobus labot, te izmeklēt, te kaut ko potēt - bez vecāku ziņas un piekrišanas! Ar kādām tiesībām vispār?!  Labi, ka man tajā ziņā veicās - māte bija stingri noteikusi  - skolas zobārste drīkst paskatīties, ja viņai tā vajaga, bet darīt tur neko nedrīkst! Tā arī pasaki - ka mamma neļauj!

Atslēdzies Broņa

Iedomājos, ka mūsdienus sīčus pie tā kājminamās urbjmašīnas pieliktu.

Atslēdzies Alstere

Ha Ha. Atceros tās šausmas ar aizvēsturisko  urbi, un kā bērni trīcēja, kad vērās klases durvis stundas laikā un izsauca pie zobār
Tā bija gan. Es dzīvoju 3 minūšu attālumā no skolas un, kad izsauca pie zobārsta, metos uz mājām zobus tīrīt. Naiva cerība bija, ka tad neurbs.

Atslēdzies Mao

Jā, režīms lēma, ko tu ēdīsi un ar ko, kāda krāsā būs tavs auto un vai būs, kur tu brauksi un kad, un kad tev raus zobus pamēģini kur aizbraukt. Ir, kas saka - bet saldējums bij garšīgs, parādes krāšņas un zaga mazāk. Pārtika bij ekoloģiskāka, jo desās samaltās katlos ielīdušās žurkas bija veselīgas, bez konservantiem? Nu ja - bet tas bij režīms. Čekotjilam arī bij smuki bērni, un?
ČEKOTJILAM ARĪ BIJ SMUKI BĒRNI, UN? Varbūt pat notiesāja garīgi slimu cilvēku. Un? Noziegumu apmērs kā mainās? Tagad slepkavības ir pusslepkavības, jo visiem Eskimo garšoja?
PSRS sasniegumi ir falši un viltoti - kur nospļaujies, vai medicīna, vai izglītība, vai sadzīves inženierija - visur brāķis, deficīts, blatu būšana un meli. Un par bezmaksas pseidoizglītību un pseidomedicīnu pretī nenormālākie nodokļi, varbūt lielākie pasaules praksē...

Atslēdzies Minne

Par izglītību Tev nepiekritīšu, pat ja žmiegsi nost. Ok, izņemot tendenciozās politekonomikas, marksismu-ļeņinismu un vēl dažas muļķības. Bet citādi - es jūtos un esmu daudz labāk, vispusīgāk un dziļāk izglītota, salīdzinot ar tādu pašu vidusmēra un līdzīga vecuma eiropieti.