Autors Tēma: Kad LV '201... = LPSR 198... jeb varas stulbumā esam atgriezušies PSRS laikos.  (Lasīts 26777 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Hmm, kāds tam sakars ar padomju laikiem? Toreiz kādu pirka?

Es, Minne, ar vienu tādu sportistu vienā sporta bāzē trenējos. Muļķības te Mao gvelž. Tam čalim sistēma deva visu, ko vien vajadzēja, lai šis sportotu. Ēdināja tā, ka šis tos 12 rub. dienā vispār apēst nespēja. Un nekāds ne komunists, vnk puisim patika un padevās, tāpēc strādāja kā moris.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

Hmm, kāds tam sakars ar padomju laikiem? Toreiz kādu pirka?

Sistēma strādāja, kāmēr varēja nošaut, ja tai traucē. Tā nav sistēma, bet režīms. Sodāms un aprokams vēstures mēslainē.

Atslēdzies Minne

Es, Minne, ar vienu tādu sportistu vienā sporta bāzē trenējos. Muļķības te Mao gvelž. Tam čalim sistēma deva visu, ko vien vajadzēja, lai šis sportotu. Ēdināja tā, ka šis tos 12 rub. dienā vispār apēst nespēja. Un nekāds ne komunists, vnk puisim patika un padevās, tāpēc strādāja kā moris.

To visu es zinu gan

Atslēdzies Mao

Akal desa.  :sad_smiley:
Cik no starptautisko medaļu naudām viņš ir redzējis valūtā? Semjonovas ieguldījuma PSRS sporta slavas zālē vērtība - invaliditāte, dzīvoklis Imantā un Volga. Bet ASV būtu multimiljonāre. Lūk arī viss stāsts. Jo sistēmai tu bij vergs, grasi vērts.

Atslēdzies Minne

Mao, man ļoti patīk, ka esi patriots - cepuri nost, bet kļūt par fanātiķi ir ekstrēmi. Visu pagātni tīru noslaucīt nav ne iespējas, ne vajadzības

Atslēdzies Mao

Mao, man ļoti patīk, ka esi patriots - cepuri nost, bet kļūt par fanātiķi ir ekstrēmi. Visu pagātni tīru noslaucīt nav ne iespējas, ne vajadzības

Nē, es neesmu patriots, es esmu reālists un es zinu cilvēkus, kas ik dienu apsaukāti un zākāti, soli pa solim taisa kaudzēm projektu un papīru, pierāda un saskaņo, diskutē un tērējās uz aviobiļetēm, lai diskutētu skaļāk un izplēš vietu zem saules sev un Latvijai.

Atslēdzies Minne

Nē, es neesmu patriots, es esmu reālists un es zinu cilvēkus, kas ik dienu apsaukāti un zākāti, soli pa solim taisa kaudzēm projektu un papīru, pierāda un saskaņo, diskutē un tērējās uz aviobiļetēm, lai diskutētu skaļāk un izplēš vietu zem saules sev un Latvijai.

Reālists tomēr saskatītu, ka bija arī sakarīgas lietas. Citādi kkā liekas, ka tie gadi un laiks bijuši plika graša vērti, un cilvēki dzīvojuši pa tukšo, kas nevarētu būt bijusi taisnība

Atslēdzies tuk

Nē, bet viena lieta padomijā, sit mani nost, bija ok!
Bezdarba nebija!!!
Nekas, ka  nebija arī darba, tusējām, uz frizētavu,uz bodi, rindā pastāvēt, darba laikā konjaciņš,
oi, cik uzadīt varēja!, un tad jau 17 00 un aidā, uz māju! Bija labi, kā leiputrijā
un par to visu vēl 13 alga pienācās!
Un penzijā 55, ehhh...

Atslēdzies reno

Es nupat iedomājos -kādi cipariņi būtu, ja no PSRS būtu ļāvuši  brīvi izbraukt :rofl:

Nopelnīto valūtu neredzēja ne tikai sportisti -visi baletnieki, izpildītājmākslinieki

Kas bija labs -droši vien daudzie bezmaksas pulciņi bērniem. Bet gan jau līdzko līmenis bija augstāks, vecāki maksāja atspērušies -visas daiļslidošanas, sporta dejas utt

Atslēdzies Zigfrids

Akal desa.  :sad_smiley:
Cik no starptautisko medaļu naudām viņš ir redzējis valūtā? Semjonovas ieguldījuma PSRS sporta slavas zālē vērtība - invaliditāte, dzīvoklis Imantā un Volga. Bet ASV būtu multimiljonāre. Lūk arī viss stāsts. Jo sistēmai tu bij vergs, grasi vērts.

Vot, lai nesanāktu tukša muldēšana un demagoģija, Mao, esi tik laipns, ieliec kādu saiti, lai varu pārliecināties, kurā Top 500 vai Top 1000 vietā Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā šodien atrodas brāļi Dukuri un Štrombergs (vai kā to vareno BMX braucēju sauca)? Nu, multimiljonāri varbūt nav, bet miljonāri takšu ir? Man atrast neizdodas, - ceru, ka palīdzēsi! :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

Es tik domāju, ja padlaika mūsu vēsturē nebūtu bijis, kā mēs šodien dzīvotu?
Esmu pārliecināta, ne sliktāk kā skandināvi, ne sliktāk kā citur Eiropā.
Iespējams, pat labāk, jo neesam ne slinki, ne dumji.

Atslēdzies reno

Ne Dukuri, ne Štrombergs nav no "pelnošajiem"sportiem. Paskaties Porziņģa maciņā

Pajautā Balderim, vai nebūtu gribējis spēlēt NHL un atbilstoši  pelnīt
Utt.

Beidz taču dzīt to padomisko  ļergu

Atslēdzies Mao

Cipariņi vakar bija vienās ziņās. Ja pareizi atceros, tad izbraukušo - atbraukušo bija ~ 20600-8400 (?). Katrā ziņā, tuvu tam. To biš, viena gada laikā viena Ādažu novada iedzīvotāju skaita mazāk. Par mirušo un dzimušo starpību - otrs stāsts. Tendence - līdzīga, tikai cipariņiem uzmanību nepievērsu. Nezinu, kā citiem, bet man no kādām 10 pazīstamām aizbraucēju ģimenēm, tikai divas vispār ir mēģinājušas atgriezties uz dzīvi. Pārējie atbrauc kā Lumbergs nupat, - izskriet pa ārstiem, sakārtot kādas dokumentu lietas, paciemoties pie palikušajiem radiem, un ar vārdiem "Atpakaļ - nemūžam!" aizbrauc uz lidostu. Mana personiskā statistika. Ne vairāk, ne mazāk.

P.s. Tikai neceri, ka Taviem līdzīgas ticamības pieņēmumiem piešķiršu godpilno neapgāžamu faktu nosaukumu. :)

Paldies par Ps.
Bet es tev paprasīju ciparu par tiem kas, citēju: aizbraukuši uz neatgriešanos. Un apgalvoju, ka tāda nav, ne tikai tev - vispār. Ir? Nē, nemeklē, Cammai gan jau ir.

Atslēdzies Mao

Vot, lai nesanāktu tukša muldēšana un demagoģija, Mao, esi tik laipns, ieliec kādu saiti, lai varu pārliecināties, kurā Top 500 vai Top 1000 vietā Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā šodien atrodas brāļi Dukuri un Štrombergs (vai kā to vareno BMX braucēju sauca)? Nu, multimiljonāri varbūt nav, bet miljonāri takšu ir? Man atrast neizdodas, - ceru, ka palīdzēsi! :)

Savā izvēlētajā sportā pasaulē, ne Latvijā tikai, viņi droši ir top 10. Un kad uzaicinās kāds šeihs par treneriem, viņu vecākus par bērnu nodevību neviens neterorizēs. Es atkal neatbildēju?

Atslēdzies Mao

Reālists tomēr saskatītu, ka bija arī sakarīgas lietas. Citādi kkā liekas, ka tie gadi un laiks bijuši plika graša vērti, un cilvēki dzīvojuši pa tukšo, kas nevarētu būt bijusi taisnība

Jā, reāli bija tā - piemēram pirmais cilvēks kosmosā, VARENI - DIŽVALSTS, Boikanūra gan būvēta ar politieslodzīto spēkiem un zem starta balstiem dus simti, a ko? A POFIG. Un tā ar visu. Cilvēki patiešām dzīvojuši okupācijas varai - totalitāram režīmam par labu. Kā ir tā ir, savu stāstu nestāstīšu, vai varēja savādāk - nezinu, bet to sauc par kolaboracionismu. Un par to tiesā. Vai es būtu par nepakļaušanos un asinspirti? Nē. Bet terminus tiesiskā vidē tas nemaina, un totalitāra režīma cildināšana ignorējot sasniegumu patieso virtuvi man nav saprotama. Tā ir reālista pozīcija.