Autors Tēma: Kad LV '201... = LPSR 198... jeb varas stulbumā esam atgriezušies PSRS laikos.  (Lasīts 26829 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Kādi sportisti tad PSRS laikos tika pirkti?
Ja par tagadējiem, tad nosauc kādu labu, vēl aktīvu sportistu, kuru sabojājusi iepriekšējā sistēma. Izņemot Afanasiju Kuzminu ;)

Ā, un mani klases gudrinieki patiešām bija gudrinieki, nuļļu nav. Pavisam parasta skola

Gudrinieki, jeb medaļnieki? Jo strīds ir par sistēmas un kritēriju objektivitāti.

Atslēdzies Broņa

Es vispār brīnos, kas tādam zigim galvā darās, ja var tādu sviestu dzīt gan par sportu, gan zobārsta kabinetu, gan minerālmēsliem. Nevar būt, ka pats no sevis šitā žvankst. Izskatās, ka skolojies kaut kur un tos greizos apgalvojumus speciāli mācīts paust vietā, nevietā. Nu te par to visu var pasmieties, kurš viņu par pilnu ņem. Bet vispār nožēlojami, ka ir tādi padomjlaiku pakaļlaižas.

Atslēdzies tuk

Nē, nu protams, cilvēki dzivoja un piemērojās apstākļiem. Citu variantu jau īpaši nebija..., ja nebiji Gunārs Astra un tā... Dzīve jau katram viena.
Bet tie, kuri šajā absurdajā realitātē dzīvoja, to Latviju arī saglabāja,
citādi jau pat nebūtu ko atjaunot. 

Tāpat kā tagad, nu, aizbrauksim visi kur labāk - izglītība, algas, valdība...
Nu daram tā, daži būs priecīgi, uzmini nu, kuri?

Atslēdzies Zigfrids

Re: Kad LV '201... = LPSR 198... jeb varas stulbumā esam atgriezušies PSRS laikos.
« Atbilde #153 : 2017. gada 01. jūnijs, 00:08:02 »
Savā izvēlētajā sportā pasaulē, ne Latvijā tikai, viņi droši ir top 10. Un kad uzaicinās kāds šeihs par treneriem, viņu vecākus par bērnu nodevību neviens neterorizēs. Es atkal neatbildēju?

Pag, pag, draugs! Pārlasi nu vēlreiz savu "Atbildi Nr 138"! Runa bija par starptautisko medaļu naudām, kuras Semjonova nesaņēma. Tagad Tu sāc runāt, "kad uzaicinās ..."! Dukuriem bija tādas pašas medaļas kā Semjonovai, un ir pilnīgi vienalga, - "pelnošs" tas sporta veids vai nē? Medaļas - bija! Kur miljonāru sarakstā viņi ir? Nekur? Vai tad arī šajā gadījumā par viņiem, tikai - LV, nebūtu jāsaka tas pats, ko Tu reiz te rakstīji? Vergi graša vērtībā? ... jo Semjonova būtu multimiljonāre ... bet Dukuri nav, Strombergs - arī nav. Kāpēc tā? Ko, pat miljonāri nav? Kur ta' palika tās "starptautisko medaļu naudas"? Tieši tāpat kā PSRS laikos federācijas funkcionāri pievāca? Nu, un ar ko tad ir labāka tā valsts pret sportistiem, kurā pašreiz dzīvojam tādā gadījumā?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

Re: Kad LV '201... = LPSR 198... jeb varas stulbumā esam atgriezušies PSRS laikos.
« Atbilde #154 : 2017. gada 01. jūnijs, 00:53:24 »
Gudrinieki, jeb medaļnieki? Jo strīds ir par sistēmas un kritēriju objektivitāti.

Nē, Tu konkrēti teici, ka tika pirkti sportisti, bet nespēj nevienu nopirkto nosaukt

Atslēdzies Minne

« Atbilde #155 : 2017. gada 01. jūnijs, 00:58:25 »
Jā, reāli bija tā - piemēram pirmais cilvēks kosmosā, VARENI - DIŽVALSTS, Boikanūra gan būvēta ar politieslodzīto spēkiem un zem starta balstiem dus simti, a ko? A POFIG. Un tā ar visu. Cilvēki patiešām dzīvojuši okupācijas varai - totalitāram režīmam par labu. Kā ir tā ir, savu stāstu nestāstīšu, vai varēja savādāk - nezinu, bet to sauc par kolaboracionismu. Un par to tiesā. Vai es būtu par nepakļaušanos un asinspirti? Nē. Bet terminus tiesiskā vidē tas nemaina, un totalitāra režīma cildināšana ignorējot sasniegumu patieso virtuvi man nav saprotama. Tā ir reālista pozīcija.

Un ko darīt tādiem dundukiem kā es, kas par Latvijas okupācijas faktu uzzināja tikai tad, kad 80.to gadu beigās te kkas kustēties sāka? Tādi, kas dzimuši un audzināti tajā sistēmā. Kolaboracionisti?

Es necildinu sistēmu, jo sevišķi tagad, kad zinu, kas te noticis, bet jā - toreiz, skolas gados ticēju tai propagandai, jo es jau neko citu nepazinu. Bet es nevaru arī noliegt, ka bija normālas lietas

Atslēdzies Mao

« Atbilde #156 : 2017. gada 01. jūnijs, 09:07:01 »
Nē, Tu konkrēti teici, ka tika pirkti sportisti, bet nespēj nevienu nopirkto nosaukt

Es jau Tev konkrēti atbildēju - sistēma valsti noveda tur, ka jāpērk sportisti pat krāpjoties ar pilsonību. Tāda bija mana doma. Lasi vienkārši vēlreiz, jo neko jaunu es vairs šajā izdomāt nevaru.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #157 : 2017. gada 02. jūnijs, 00:21:30 »
Es jau Tev konkrēti atbildēju - sistēma valsti noveda tur, ka jāpērk sportisti pat krāpjoties ar pilsonību. Tāda bija mana doma. Lasi vienkārši vēlreiz, jo neko jaunu es vairs šajā izdomāt nevaru.

Oi, Mao! Kāda sistēma? Francijas lepnums - futbola izlase - ir pilna ar visādiem alžīriešiem un tunisiešiem. Ir, bija un vienmēr būs, laikam. Varētu padomāt, ka krievi vienīgie to dara. Cik nav visādu serbu izcelsmes vāciešu un figviņzinkādas izcelsmes citu lielvalstu sportistu! Princips - tas pats, bet franči tacu nekrāpjas, vai ne? :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #158 : 2017. gada 02. jūnijs, 09:03:25 »

Pag, pag, draugs! Pārlasi nu vēlreiz savu "Atbildi Nr 138"! Runa bija par starptautisko medaļu naudām, kuras Semjonova nesaņēma. Tagad Tu sāc runāt, "kad uzaicinās ..."! Dukuriem bija tādas pašas medaļas kā Semjonovai, un ir pilnīgi vienalga, - "pelnošs" tas sporta veids vai nē? Medaļas - bija! Kur miljonāru sarakstā viņi ir? Nekur? Vai tad arī šajā gadījumā par viņiem, tikai - LV, nebūtu jāsaka tas pats, ko Tu reiz te rakstīji? Vergi graša vērtībā? ... jo Semjonova būtu multimiljonāre ... bet Dukuri nav, Strombergs - arī nav. Kāpēc tā? Ko, pat miljonāri nav? Kur ta' palika tās "starptautisko medaļu naudas"? Tieši tāpat kā PSRS laikos federācijas funkcionāri pievāca? Nu, un ar ko tad ir labāka tā valsts pret sportistiem, kurā pašreiz dzīvojam tādā gadījumā?

Anglosakši piesavinājās saskaņā ar Obamas speciālu rīkojumu par īpašu miljonu prēmiju izdalīšanu slikti prēmētiem spora veidiem, lai pēc tam tās prēmijas varētu nazagt. Man tagad ko skaidrot? Basketbolā reklāmas stends maksā 10000 reizes vairāk nekā skeletonā vai BMX un tāpēc Semjonova, ja nebūtu spiesta strādāt uz sarkanajiem saņemtu vairāk nekā Dukuri. Nicht feršteinen? Užšķir skolas materiālus, tur viss ir.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #159 : 2017. gada 02. jūnijs, 09:16:43 »

Oi, Mao! Kāda sistēma? Francijas lepnums - futbola izlase - ir pilna ar visādiem alžīriešiem un tunisiešiem. Ir, bija un vienmēr būs, laikam. Varētu padomāt, ka krievi vienīgie to dara. Cik nav visādu serbu izcelsmes vāciešu un figviņzinkādas izcelsmes citu lielvalstu sportistu! Princips - tas pats, bet franči tacu nekrāpjas, vai ne? :)

Kur tu esi izlasījis, ka es atbalstu Francijas futbola nomenklatūras taktiskos lēmumus?
Doma, kuru tev nav jāķer ir sekojoša - valsts ar visu savu varu, gribu un spēku 70 gadus veidoja sistēmu pie kuras tie būs stiprākie pāri visam un kukurūzas lauki būs plašākie. Strādāja eksperti, ieguldīja naudu, rīkoja Olimpiādes, raka zeltu un naftu un tirgoja ienaidniekam, lai to uzveiktu stadionā un pļurkc - jāpērk sportisti, ātrslidotāji, laikam tagad miljardi ātrslidošanā grozās un pirkums ir investīcija nevis nevarība pašiem startēt. Sistēma ar ģīmi sūdos. A Tu man saki - Francijas futbola federācijas menedžeri dunduki. Nē, mantkārīgi buržuji, kuriem pofig uz godīgas tautu sacīkstes principiem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #160 : 2017. gada 02. jūnijs, 09:28:25 »
Nē, mantkārīgi buržuji, kuriem pofig uz godīgas tautu sacīkstes principiem.

No šīs vietas sīkāk - indivīdu vai tautu sacīkstes?? Ja tautu, tad ar kādu mērķi - pierādīt, ka viena "tauta" (valstiskā iekārta, sporta politika) ir labāka par otru?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #161 : 2017. gada 02. jūnijs, 09:29:04 »
Un ko darīt tādiem dundukiem kā es, kas par Latvijas okupācijas faktu uzzināja tikai tad, kad 80.to gadu beigās te kkas kustēties sāka? Tādi, kas dzimuši un audzināti tajā sistēmā. Kolaboracionisti?

Es necildinu sistēmu, jo sevišķi tagad, kad zinu, kas te noticis, bet jā - toreiz, skolas gados ticēju tai propagandai, jo es jau neko citu nepazinu. Bet es nevaru arī noliegt, ka bija normālas lietas

Tie, kas zināja, bet izvēlējās Tev nestāstīt, piemēram vecāki - jā, kolaboracionisti. Tu nē. Viņi Tevi sargāja, jo nevarēja uzminēt, ka viss šitā beigsies, vai gribēja, lai Tu esi viena no TIEM AUGŠĀ un Tev nav vergu rindā jāstāv. Enivei - tam ir termins.
Par normālām lietām, par kurām civilizētā pasaulē pat grasi nedeva, bij jāpārgrauž rīkle tuvākajam rindā. BET TAČU BIJA, JĀ BIJ JĀPAZEMOJAS, VAI JĀZOG, VAI di@sAS JĀLAIZA, BET TAK DABŪT VARĒJA.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #162 : 2017. gada 02. jūnijs, 09:33:48 »

No šīs vietas sīkāk - indivīdu vai tautu sacīkstes?? Ja tautu, tad ar kādu mērķi - pierādīt, ka viena "tauta" (valstiskā iekārta, sporta politika) ir labāka par otru?

Tāda ir mūsdienu Olimpiskās kustības ideja. Lai būtu finansējums. Ja būtu indivīdu sacīkstes, tās nebūtu tik vērienīgas un nenestu tādu šmeli un rebes pietuvinātajiem. Mērķis uz sejas. Tā ir realitāte, kaut kas varētu būt pareizāk un labāk, bet tā nav.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #163 : 2017. gada 02. jūnijs, 09:39:35 »
Tāda ir mūsdienu Olimpiskās kustības ideja. Lai būtu finansējums. Ja būtu indivīdu sacīkstes, tās nebūtu tik vērienīgas un nenestu tādu šmeli un rebes pietuvinātajiem. Mērķis uz sejas. Tā ir realitāte, kaut kas varētu būt pareizāk un labāk, bet tā nav.

jā un nē... ja paņem piemēram F1, golfu, lielo tenisu, tur piķis arī nevājš, bet valstiskā ideja nav tik augstu pacelta... Oriģinālo olimpiāžu laikā esot kari pārtraukti (personīgi es tam neticu, ja nu vienīgi visi bij tādā ķēmā, ka i paiet nevarēja, kur nu vēl pakarot)... mūsdienās olimpiādes ir politizētas, ik pa brīdim kāds tās boikotē, kādu nelaiž iekšā... pēc tam ar čurām laistās, ka tik savu taisnību pierādīt... ai, smird viss tas sporta pasākums...   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #164 : 2017. gada 02. jūnijs, 09:40:14 »
Tie, kas zināja, bet izvēlējās Tev nestāstīt, piemēram vecāki - jā, kolaboracionisti. Tu nē. Viņi Tevi sargāja, jo nevarēja uzminēt, ka viss šitā beigsies, vai gribēja, lai Tu esi viena no TIEM AUGŠĀ un Tev nav vergu rindā jāstāv. Enivei - tam ir termins.
Par normālām lietām, par kurām civilizētā pasaulē pat grasi nedeva, bij jāpārgrauž rīkle tuvākajam rindā. BET TAČU BIJA, JĀ BIJ JĀPAZEMOJAS, VAI JĀZOG, VAI di@sAS JĀLAIZA, BET TAK DABŪT VARĒJA.
Un ko tu viņiem pārmet, tiem "kolaboracionistiem"? Tiem, kas šeit dzīvoja, tiem, kas šeit, pie tās iekārtas piedzima, dzīvoja, mācījās, strādāja? Ko viņiem vajadzēja darīt? Un pats ta kur biji, ko darīji? Kaut kā neatceros, ka tolaik tāds Mao būtu pie Brīvības pieminekļa ar sarkanbaltsarkano karogu iznācis. Dūri kabatā vīkšķīji varbūt un domā, ka tas tev tagad dod tiesības justies kaut kādam baltākam un pūkainākam un visus citus par kolaboracionistiem, zagļiem un di@su laizītājiem apsaukāt?