Vīrieši «uz laiku» un «uz visiem laikiem»... Psiholoģijas profesors Aleksandrs Bondarenko spriež par vīriešiem, kas pazūd no attiecībām, neko nepaskaidrojot, un mēģina tikt skaidrībā, kāpēc mīlestība ir pārvērtusies par «projektu», bet iemīlējušies par menedžeriem.
Un tagad galvenais: jo īsta vīrieša programma ir kāda? Padarīt sievieti laimīgu! Tā bijis vienmēr!
Vīrieši «uz visiem laikiem» patiešām eksistē! Paverieties apkārt! Gadās, ka arī «vīrieši uz laiku» kļūst par «vīriešiem uz mūžu» –
ja notiek šāda ķīmija starp diviem cilvēkiem, kad vīrietis vairs nespēj iedomāties savu dzīvi bez šīs sievietes.
Tiesības būt ir dažādām attiecībām, gan tām, kas uz laiku, gan tām, kas uz visu mūžu. Nekā slikta projektveida attiecībās nav, ja gan vīrietis, gan sieviete apzinās, ka viņu romānam ir konkrēti spēles noteikumi. Problēmas sākas tad, kad sieviete šo mīlestību uztver kā likteni, bet vīrietis tikai kā kārtējo projektu. Kā to saprast? Intuitīvi sieviete praktiski vienmēr var just, kā mīļotais pret viņu izturas. «Vīrietis uz laiku» ir gandrīz kā mēms, viņš nedod nekādus signālus par to, ka «tu esi mana vienīgā, es gribu būt kopā ar tevi uz mūžu». Bet liktenīgajās attiecībās vīrietis šādus signālus sūta, atcerieties filmu par maršalu Žukovu: «Es vēlos, lai tu aizvērtu manas acis» vai «man bez tevis trūkst elpas..»