Autors Tēma: Kapitālistiska seksa rokasgrāmata. Raksts.  (Lasīts 8108 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Kapitālistiska seksa rokasgrāmata. Raksts.
« Atbilde #15 : 2017. gada 27. maijs, 14:45:15 »
nē, nu man jau patiktu tas "no katra pēc spējām, katram pēc vajadzībām".   :laugh: :laugh: :laugh:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #16 : 2017. gada 27. maijs, 14:54:20 »
Jā....Mora Utopija, Kampanellas Saules pilsēta...un tā līdz marksismam, sociālismam un komunismam ;)

Nevajag Moru un pārējos. Ir tāds krievu autors J. Nosovs. Bērnu grāmatu autors. Viņa trīs grāmatās ar Nezinīti kā centrālo tēlu vienkārši un saprotami ir aprakstīts, kas ir komunisms. Tās ir visu manu sīču mīļākās grāmatas. Pats pievērsu uzmanību iepriekšminētajam faktam, lasot tās sīčiem pirms gulētiešanas. Bērni, protams, pievērsa vairāk uzmanības sižetam, nevis tādām niansēm, kuras nav priekšplānā.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2017. gada 27. maijs, 14:56:55 »
Nevajag Moru un pārējos. Ir tāds krievu autors J. Nosovs. Bērnu grāmatu autors. Viņa trīs grāmatās ar Nezinīti kā centrālo tēlu vienkārši un saprotami ir aprakstīts, kas ir komunisms. Tās ir visu manu sīču mīļākās grāmatas. Pats pievērsu uzmanību iepriekšminētajam faktam, lasot tās sīčiem pirms gulētiešanas. Bērni, protams, pievērsa vairāk uzmanības sižetam, nevis tādām niansēm, kuras nav priekšplānā.

Gan jau Nosovs ietekmējies no iepriekšminētajiem, tāpat kā Tu - no Nezinīša ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #18 : 2017. gada 27. maijs, 14:58:29 »
nē, nu man jau patiktu tas "no katra pēc spējām, katram pēc vajadzībām".   :laugh: :laugh: :laugh:

Nu, tieši tāpēc es rakstīju, ka cilvēkam savā prātiņā līdz tam vēl bija jāaug. Modelis, esmu pārliecināts, bija dzīvotspējīgs, tikai par ātru gribējās visu pabeigt. Pacietības nepietika vadībai. Jā, paaugt arī līdz tam, lai tad, kad viss ir par brīvu - ej un paņem, ja tev vajag, - nesāktu grābt un stiept mājās to, kas ir lieks.
Cik, nu, cik mums apkārt ir tādu cilvēku, kuri dzīvo saskaņā ar teicienu: "Bagāts nav tas, kuram ir daudz, bagāts ir tas, kuram pietiek ar to, kas viņam ir." Cik? :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2017. gada 27. maijs, 17:02:52 »

Arī, ja mazspējīgā vajadzības
būtu kudīīī lielākas par spējīgā spējām tās apmierināt? ;) :D :D :D
Tad es labāk gribētu būt pie mazspējīgajiem :D ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2017. gada 27. maijs, 17:08:37 »
Cik, nu, cik mums apkārt ir tādu cilvēku, kuri dzīvo saskaņā ar teicienu: "Bagāts nav tas, kuram ir daudz, bagāts ir tas, kuram pietiek ar to, kas viņam ir." Cik? :)

O! Man pietiek! Visu pasaules mantu tāpat nesagrābsi un kapā nepaņemsi!
Pilnīgi nopietni, man jau komunisms.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2017. gada 27. maijs, 18:41:40 »
Tuk, tad ir labi. Tā kā Tu, sacīs vēl daudzi tie, kuriem šobrīd nav iespējas ... divi jauni auto ģimenei (un nez' kāpēc pilsētniekiem vajadzīgs 4x4 tanks, kurš savā mūžā zemesceļus tā arī zem ratiem nekad nesajutīs), utml. Cilvēks šai ziņā savu būtību parāda tikai tad, kad tāda iespēja ir. Te vietā un nāk prātā latviešu tautas pasaka par treknajiem gadiem un celtnieku, kurš ar X5 cementa maisus vedis ...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #22 : 2017. gada 27. maijs, 18:59:56 »
Oi, gandrīz apčurājos. Izrādās Zigītim priekšstats par komunismu ir no bērnu grāmatām par Nezinīti.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2017. gada 27. maijs, 20:31:16 »
Te vietā un nāk prātā latviešu tautas pasaka par treknajiem gadiem un celtnieku, kurš ar X5 cementa maisus vedis ...

Nē, nevis pasaka par treknajiem.
Tā ir skazka par padomiju, kad nekā nebija, visu vajadzēja dostats  un
galvenais bija dohodnoje mesto. Tas arī atspoguļojās treknajos gados,
lai beidzot vēlmes tiktu piebarotas.
Kā tad Tu domā, kāda suņa pēc vispār bija revolūcija?,ha!, lai dzīvotu kak barin!,
a padomijā tas tik dažiem, kuri vienlīdzīgāki par vienlīdzigajiem :)  izdevās,
tad nu tagad raujas pie siles un kampj, ko vēl iespēj... bērnības trauma :D ;)
Tā vēl Platona radītā doma par ideālo kopienu var pastāvēt vien nelielā, cieši saistītā modelī ar līdzīgu vērtību izpratni. Citādi - utopija, ne vairāk :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2017. gada 27. maijs, 20:53:52 »
Kad gēnu inženērija būs tiktāl attīstījusies, ka nedzims kretīni, tad iespējams,
varbūt, varbūt Zigfrida utopiskais sapnis piepildīsies ;)
Uz sabiedrības apziņas izaugsmi vien likt cerības - naivuma naivums...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #25 : 2017. gada 28. maijs, 01:17:09 »
Ir jautājums kāds sakars Marksa idejai ar "padomju" realitāti? Un to vislabāk ilustrē realitāte, ka 70 gados kapitālistiskajā Zviedrijā bija vairāk sociālisma prakses nekā PSRS jebkad. :)

Un Mora Utopija radās kā atbilde uz Makiaveli Valdnieku. Nav diez ko liela izvēle. :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #26 : 2017. gada 28. maijs, 06:41:10 »
Rakstā labi parādīts tas, ka cilvēkam vajadzētu mēģināt paskatīties uz to visu tā kritiski, neidealizējot kārtējo ideoloģiju, kas sevi pasludinājusi par vienīgo pareizo. Latvijas gadījumā tas ir diezgan agresīvs liberālisms, kurš pie tam ir arī medijos.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #27 : 2017. gada 28. maijs, 08:32:36 »
Šīs  raksts ir emocionāls kā dzejolis (Kdimitera stilā). Balstīts uz cilvēka personīgo aprobežoto pieredzi un principā liecina par nevēlēšanos vērtēt realitāti. Uzziņai, liberālisms valdīja 3 musketieru laikā Francijā, tāpēc mēs varam ekonomikā pieminēt Kardinālu Rišeljē. ;) Mūsdienās ir neoliberālisms ar globalizāciju. Kamēr saimniecībai ir kur augt, daudz maz viss ir kartībā, bet liekas augšanas robežas liekas ir sasniegtas un nu jāpierāda, ka saimniecība, kas orientēta uz izaugsmi, ir ilgtspējīga. ;)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #28 : 2017. gada 30. maijs, 07:07:46 »
Nu nezinu, man tas raksts liekas kā mēģinājums sarežģītas politikas problēmas skaidrot maksimāli vienkāršā valodā, lai tautai pielektu.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #29 : 2017. gada 30. maijs, 08:48:15 »
Nu nezinu, man tas raksts liekas kā mēģinājums sarežģītas politikas problēmas skaidrot maksimāli vienkāršā valodā, lai tautai pielektu.

Bet tā tas nav. Sociālisma idejas mantojums ir gana sarežģīts. Vienīgais, ka šī mantojuma šķitināšanu nevajadzētu uzticēt tik daudzcietušai kultūrai kā mūsu, jo latviskums ir dziļi savā būtībā arī sociālistisks, un viss kas nebija latvisks nebija arī sociālistisks, bet latviešiem tagad ir par daudz dzīvu rētu, ka viņi nav gatavi neko citu ar šo problēmu darīt kā vien "aplaizīt" un "padzīt nost mušas". :) Nevar izdarīt elegantus secinājumus (maksimāli vienkāršā valodā), ja neko nezin un neko nesaprot ;)