Autors Tēma: Izglītība agrāk un tagad  (Lasīts 9428 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Izglītība agrāk un tagad
« Atbilde #30 : 2017. gada 31. maijs, 14:14:31 »
Un vēl - šis tā kā kā reiz nebūs padomju aizspriedums? Jo, ja kāds uz 30 gadiem grozā sev sametis miljoniņu, vai nu cik tur viņam vajag, lai slaistītos, tad kaut kas nav labi? Sienāzis, kas ziemai negatavojās var izrādīties ir tā īstā visgudrākā skudra, kura jau iepriekšējā vasarā mūžam sarausa, jeb buržujs parazīts, tagad iedomājas gudrāks par citiem? Parā diplomu! Nav! Ha, mudaks.

Nē, nu kādam pietiek arī ar miljoniņu un blondīni pie sāna, nekāda vaina

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #31 : 2017. gada 31. maijs, 14:14:48 »
Ja mēģinātu atkāpi par izglītību iekļaut tēmas ietvaros (198tie gadi un tagad), tad būtu jāsecina, ka birokrātija izglītībā ir pieaugusi, bet tautas izglītotības līmenis samazinājies.
Bet es negribu sacīt, ka tas būtu vienas politiskās sistēmas nopelns vai otras vājums.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2017. gada 31. maijs, 14:23:08 »
Ja mēģinātu atkāpi par izglītību iekļaut tēmas ietvaros (198tie gadi un tagad), tad būtu jāsecina, ka birokrātija izglītībā ir pieaugusi, bet tautas izglītotības līmenis samazinājies.
Bet es negribu sacīt, ka tas būtu vienas politiskās sistēmas nopelns vai otras vājums.

Pēc kādiem parametriem tie secinājumi?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #33 : 2017. gada 31. maijs, 14:27:18 »
Pēc kādiem parametriem tie secinājumi?
tuk, Tu negribēsi lasīt Garo Atbildi. Bet apgalvojuma formā es saku tikai to, ko varu pierādīt.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #34 : 2017. gada 31. maijs, 14:31:45 »

Nu tas nu galīgi vairs nav Tavs "līmenis".... .
Bet kā reiz tēma ir arvien ietvaros. Jo kaut kur mēs esam atgriezušies, jeb neesam vēl nokratījušies - laikam nav starpība.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #35 : 2017. gada 31. maijs, 14:33:23 »
tuk, Tu negribēsi lasīt Garo Atbildi. Bet apgalvojuma formā es saku tikai to, ko varu pierādīt.

Es gribēšu!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2017. gada 31. maijs, 14:35:53 »
Es jau neuzbrūku tagadējai izglītībai, bet aizstāvu sava laika izglītību  :party:

Tādā masveidā jau nepirka gan. Tagad, ja budžetā netiec, maksā un luņo vesels - tāpat jurists skaitīsies :D

Vienā maģistratūras kursā mācījos par maksu,
pārāk cita profila iepriekšējā izglītība, bdžetā tādēļ negribēja ņemt.
Tad lūk, luņoja tieši budžetnieki, tie par savu piķi, gribēja arī preci pretī dabūt
un kasījās un panāca pasniedzēju nomaiņu, kuri nāca mīļi papļāpāt par dzīvi.
Budžetnieki par to bija nikni, jo viņiem tāda “vieglā“ dzīve ikurāt bija pa prātam.

Ja kādam maksā kāds sponsors ne pats un vajadzīgs vien papīrs, nu tādi jau visos laikos bijuši...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2017. gada 31. maijs, 14:39:09 »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #38 : 2017. gada 31. maijs, 14:40:35 »
Es gribēšu!
Tad tā būtu atsevišķa tēma "toreiz un tagad" ar pamatpriekšmetu programmu analīzi pamatskolā un vidusskolā, izvēlētajiem eksāmenu priekšmetiem vidusskolā, eksāmenu sarežģītības pakāpi un rezultātiem, kā arī no skolas atbirušajiem bērniem dažādos izglītības posmos. Plus ar izglītības attīstības pamatnostādņu plānotajiem un reālajiem rezultātiem. Vai Tu gatavojies man piedāvāt amatu IZM?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #39 : 2017. gada 31. maijs, 14:42:42 »
Neaizmirstam par informācijas apjomu - dzīvojām tomēr mucā un pa spundi dozēti tikām baroti...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2017. gada 31. maijs, 14:54:56 »
“Birokrātiskā“ dokumentācijā savā ziņā pasargā pedagogus no neadekvātiem lolojumu vecākiem ;)
Salīdzinoši ar šeit pieminētajām skandināvijas valstīms LV ir vien ziediņi...,
bet nu jā RU gan jau ir labāk...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #41 : 2017. gada 31. maijs, 14:55:34 »
Tad tā būtu atsevišķa tēma "toreiz un tagad" ar pamatpriekšmetu programmu analīzi pamatskolā un vidusskolā, izvēlētajiem eksāmenu priekšmetiem vidusskolā, eksāmenu sarežģītības pakāpi un rezultātiem, kā arī no skolas atbirušajiem bērniem dažādos izglītības posmos. Plus ar izglītības attīstības pamatnostādņu plānotajiem un reālajiem rezultātiem. Vai Tu gatavojies man piedāvāt amatu IZM?

Programmu analīze, eksāmenu priekšmeti, sarežģītība un rezultāti - lūdzu rezultatīvu apskatu par sasniegumiem tautsaimniecībā. Kāds ir rezultāts? Kas ar TO kvalitāti ir sasniegts kvalitatīvs? Jeb kvalitāte bija pseidokvalitāte? Ak vai.
PSRS dotos skaitļus, piemēram par bērnu atbiršanu, jo cietuma un Čuvašijas bērnus neviens neiekļāva datos un pašus datus falsificēja, uzreiz mēslainē - kā jeb kurus citus PSRS statistikas datus un 5gades plānu rezultātus.
Birokrātija - jā, ja nav e-pasta, tad vajadzēja paļauties, ka daudzi procesi notiek caur pavēlēm vien reiz gadā. Teorētiski... bez komentāriem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #42 : 2017. gada 31. maijs, 15:02:33 »
Mao, tad Tu štruntīgi izglītots esi? ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #43 : 2017. gada 31. maijs, 15:10:11 »
Mao, tā mēs pie secinājuma nenonāksim. Piedāvāto metodiku Tu noraidi, vietā piedāvā pētīt rezultatīvus sasniegumus tautsaimniecībā. Mūsdienās izglītības saikne ar tautsaimniecību kļūst aizvien trauslāka, un par to raizējas visi, no izglītības ministriem līdz augstskolu rektoriem un lielo uzņēmumu vadītājiem.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2017. gada 31. maijs, 15:19:08 »
Saikne ar ražošanu ir problēma, piekrītu.
Bet padlaikā arī bija, vienīgi mute bija jātur ciet. Un vēl.
Attīstība bija ļoooti lēna, varēja gadiem mācīt vienu un to pašu,jo ražošanā nekas nemainījās.
Tagad jaunas tehnoloģijas kā sēnes pēc lietus.