Autors Tēma: Deģenerātu pielūgšana  (Lasīts 16946 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Deģenerātu pielūgšana
« Atbilde #15 : 2017. gada 06. jūnijs, 08:53:57 »
Man šajā sakarā vienmēr paliks prātā kāda saruna ar Borisu Bērziņu kur viņš teica,
ka talants nekad nenodzeras. Nekad. Spējīgs, apdāvināts, pat izcili apdāvināts, spējīgs, jā, tā var būt,ka nerealizējas. Bet talantīgs nē, tas ir kas augstāks. Un tur arī tā atšķirība.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #16 : 2017. gada 06. jūnijs, 08:55:48 »
ir jau o.k., principā jau arī šajā jomā piepildās bībeliskās atziņas par to, ka vienam būs, citam nebūs un ne jau viņš pats noteiks kas viņam būs :) keep smiling! :)

Atslēdzies taj

« Atbilde #17 : 2017. gada 06. jūnijs, 08:58:30 »
Iespējams, mainītu cilvēka atrašanās vietu brīvē vai nosacītā nebrīvē, ja izpausmes pārietu reālā kaitējošā darbībā. Bet. Labi veikts radošais darbs paliktu. Turklāt, mēs visu nemaz nezinām. Reizēm muzejos, piemēram, ir padrūmi. Kāpēc? To nezinām. Reizēm viegli, un izjūta kopumā gaiša. Kas un kā, nezināms, tikai kaut kāda gaisā jaušama noskaņa. Līdzīgi kā "patīk" vai "nepatīk", bieži vien subjektīvi.

Atslēdzies taj

« Atbilde #18 : 2017. gada 06. jūnijs, 08:59:12 »
OK  :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2017. gada 06. jūnijs, 11:13:07 »
Jā, visi tikai aizmirsuši tādu necilu niansi, ka pēc tiem dižgariem apkārtējie spriež par pašu tautu ... Nu, līdzīgi kā "Pasaki man, kas ir tavs draugs, un es pateikšu, kas esi tu pats." Nezinu, kā šķiet citiem, bet manuprāt katrai tautai un nācijai ir savs attīstības līmenis, kurš daudzos aspektos ir salīdzināms. Tālāk šo tēmu neturpināšu, vien teikšu, ka šī līmeņa apzināšanās attiecībā uz savējiem, ir iemesls, kāpēc es šeit bieži čīkstu.
Otrkārt, ir jāatceras, ka ir nenobriedušie pusaudžu un pāraugušo tīņu prāti, kuri konkrētajā brīdī veido savu vērtību sistēmu. Šeit vairāk būtu par mūziku un vēl dažām kultūras izpausmēm jārunā. Nu, ko? Superpopulārās mana laika grupas "Depeche mode" solists un grupa kāpēc reiz uz gadiem pazuda? Sajauca nepareizos pulverīšus. Tātad, - tīņaprāt stilīga ir ne tikai mūzika, bet arī izskats, un, kas pats galvenais, - bieži - arī dzīvesveids. Pēc tam nav, ko brīnīties, ka veidojas visādas marginālas jauniešu subkultūras un vēl nez' kas, par ko normālie vecāki ir šausmās un neizpratnē.
Šodien situācija nav ne par centu labāka. No pēdējiem - Ūdrītis (?) totālā pālī uz Artilērijas ielas vnk krīt un nonāk zem auto riteņiem. Pat 10 vaiciktur gadiem nebija jāpaiet, - tautieši, "dižgaram" vēl dzīvam esot, metas vākt naudiņas žūpas ārstēšanai. Tad varbūt šo pašu principu vajadzētu attiecināt arī uz plenčiem, kuri nedzied? Varbūt patversmēs arī ir talanti? Dibinām fondu uz to ātrāko un sākam šos finansēt varbūt? Fedja, piemēram, var apakšlūpu pāri degunam pārvilkt! Talants taču! :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #20 : 2017. gada 06. jūnijs, 11:31:45 »

Šodienas apstākļos mainītu

Bobis ir ģēnijs. Ņem un pamana, kas visiem jāpamana - Tavs elks šodienas informācijas pasaulē var izrādīties pie viena deģenerāts un, ja tas atklātos pirms elka tapšanas, tad tā darbi būtu tik pat brīnišķi? Nē, nebūtu. Jo nelāgā reputācija sarežģītu vispār jau to darbu tapšanu, kur nu vēl publicitāti.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #21 : 2017. gada 06. jūnijs, 11:38:40 »
Bobis ir ģēnijs. Ņem un pamana, kas visiem jāpamana - Tavs elks šodienas informācijas pasaulē var izrādīties pie viena deģenerāts un, ja tas atklātos pirms elka tapšanas, tad tā darbi būtu tik pat brīnišķi? Nē, nebūtu. Jo nelāgā reputācija sarežģītu vispār jau to darbu tapšanu, kur nu vēl publicitāti.

Jeb būtu? ŠAUSMAS.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2017. gada 06. jūnijs, 11:41:19 »
Dzīves fakts NAV mākslas fakts.
Ja Bobis un Zigis un [..] nekad nav patērējuši neko no netikumīgu cilvēku radītā, tad man grūti iedomāties, kādā pasaulē viņi dzīvo.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #23 : 2017. gada 06. jūnijs, 11:55:47 »
Ja Bobis un Zigis un [..] nekad nav patērējuši neko no netikumīgu cilvēku radītā, tad man grūti iedomāties, kādā pasaulē viņi dzīvo.

Viss pareizi un Ādolfs jau ar neskraidīja pa pasauli gāzes kameras ieslēdzot/izslēdzot. Un bla bla bla. Māksla top salta aprēķina rezultātā vienkārši ļabi pieprotot un apzinoties ko dara, vai pārdzīvojumos un lēkmēs - tad uzrodas eksperti un sakarina cenu birkas. Rembranti jau radās, jo karaļiem bij garlaicīgi, tie pasūtināja darbus, kā mūsdienās izdevējs pasūtina komiksu rindu, no kuriem daži ir nu ak dies cik ģeniāli...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #24 : 2017. gada 06. jūnijs, 12:09:08 »

Nez', nez'.
Kā no malas izskatās, kad no skolas bērnus ved pie kāda dižgara pieminekļa, bet pēc tam literatūras stundā skolotāja stāsta, ka minētais dižgars visu dzīvi bēguļojis no kreditoriem, no kuriem aizņēmies (izkrāpis) naudu, bet atdot nav gribējis... stāsta ar pozitīvu attieksmi ... Pie pieminekļa nebiju, konkrēto personāžu neatceros bet kko tādu no skolas laikiem atceros. Teikšu atklāti, - diezgan savāda attieksme. :) Un kādi secinājumi bērna galvā pēc kkā tāda? Pieminekli mākslas darbam parasti neveido. Veido - autoram. Tātad ... Pilsētā X cilvēki noliek ziedus pie pieminekļa kam? Krāpniekam. Precētu sievu pavedējam. Deģenerātam.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2017. gada 06. jūnijs, 12:14:34 »

Neviens nav ideāls. Ja vajadzība spiež.. viss jāuzņemas :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #26 : 2017. gada 06. jūnijs, 12:41:56 »
Nē nu deģenerāts viennozīmīgi var būt ģeniāls kādās savās izpausmēs vai neplānotās kataklizmās. Un bandīts var skaisti deklamēt. Bet kā mēs par to uzzinām, to ģēniju? Saskaroties tete-a-tete, vai izlasot, noklausoties, uzšķirojot, saņemot pa pastu? Nu paši iekrītam ģēnija skavās, vai mūs kāds tajā ložā maigi iegulda?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #27 : 2017. gada 06. jūnijs, 14:23:00 »
Bob(i)s  07:42:13
Neibarts un Lediņš.

Šķiet, par ģēnijiem gluži neviens viņus nav saucis. Ja personība ir atstājusi kādu ietekmi uz apkārtējo un turpmāko kultūru, kāpēc par to nevarētu runāt?

Camma 08:22:54
Nez kāpēc talants ir tikai uz nesaprotamu kleķerējumu vai vājprātīgā tervelēšanu attiecināms jēdziens.

Arī meistars un amatnieks ir vai nav talantīgs. Ja darbā nav pilnīgi nekāda radošā momenta (cilvēks pie konveijera), tad talantam arī nav, kur izpausties, pat, ja tāds ir.

Bob(i)s 08:47:12
Nav tādu autoru, kam būtu milzums rakstu krājumu un nekādas atzīšanas.

Vai Tu nejauc cēloni ar sekām?

tuk 08:53:57
Man šajā sakarā vienmēr paliks prātā kāda saruna ar Borisu Bērziņu kur viņš teica, ka talants nekad nenodzeras.

Tad Bērziņš noteikti ir talantīgāks par VanGogu, Gogēnu un citiem.

Mao 11:55:47
Māksla top salta aprēķina rezultātā vienkārši ļabi pieprotot un apzinoties ko dara, vai pārdzīvojumos un lēkmēs - tad uzrodas eksperti un sakarina cenu birkas. Rembranti jau radās, jo karaļiem bij garlaicīgi, tie pasūtināja darbus, kā mūsdienās izdevējs pasūtina komiksu rindu

Mākslas vēsturi tak skolā mācīja? Kurš pasūtīja Altamiras alu zīmējumus? Un tā joprojām.

Zigfrids 12:09:08
Pie pieminekļa nebiju, konkrēto personāžu neatceros bet kko tādu no skolas laikiem atceros.
Pilsētā X cilvēki noliek ziedus pie pieminekļa kam? Krāpniekam. Precētu sievu pavedējam. Deģenerātam.

Pirmais nāk prātā teātra tēvs Ādolfs Alunāns, par kura grūtībām ar kreditoriem klīst anekdotes.
Zigi, Tev ir tuneļveida redze un ne tikai mākslas jautājumos.

Mao 12:41:56
Nu paši iekrītam ģēnija skavās, vai mūs kāds tajā ložā maigi iegulda?

Tas kaut ko mainītu ģēnija definīcijā, ja tāda drošticama atrastos?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 06. jūnijs, 14:45:45 no Spārka »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #28 : 2017. gada 06. jūnijs, 14:33:17 »
Visi duraki un klīst maldu ceļus, tā, ja? Lai, man nav vēlmes kaut ko pierādīt, man rīta ziņu sižeta iespaidā radusies trauksme jau sen pārgājusi un jautājums vairs nav aktuāls, lai to desmitiem reižu apsūkātu no dažādām šķautnēm

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #29 : 2017. gada 06. jūnijs, 14:44:19 »
Bobi, kas Tev īsti ir ar tiem dzēràjiem? Tu katrā vietā vispirms redzi alko un pēc tam tikai pārējo, ja neieraugi kā pirmo alko...bet ja ieraugi to alko, tad viss - spriedums gatavs! :)
...cilvēki ir ar vàjībām