Aptauja

Būt Katalonijai neatkarīgai?

6 (37.5%)
3 (18.8%)
Kāda jēga? Nesaprotu...
7 (43.8%)

Pavisam nobalsoja: 15

Autors Tēma: Neatkarību - Katalonijai!  (Lasīts 12606 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Re: Neatkarību - Katalonijai!
« Atbilde #30 : 2017. gada 04. oktobris, 20:50:53 »
Nu jā, man tie draugi, kas Katalonijā, par neatkarību (vai drīzāk par to, lai būtu iespēja diskusijai), tie, kas ne-katalonieši - tie nesaprot...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #31 : 2017. gada 04. oktobris, 21:17:30 »
Vispār, laikam jau cilvēkiem noriebies lielais kolhozs, kur nevar redzēt pašu un citu ieguldījumu. Vai jāručī no bedres visādus sprukstiņus. Šajā gadījumā neloloju nekādas ilūzijas par pašas zemi - cik nav Eiropas naudas izpļakarēts. Turklāt, tūlīt tā naudas upe apsīks, a vai tam esam gatavi? Baidos, ka nav ielikti stingri pamati iztikšanai bez stutēm.
Visus sakost!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #32 : 2017. gada 05. oktobris, 17:30:00 »
Katalonijas referenduma atzīšanās ir "darvas karote medus mucā", ja Katalonija drīkst atdalīties referenduma ceļā, tad arī Krima - ptu velns, atkāpies!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #33 : 2017. gada 05. oktobris, 18:35:03 »
Katalonijas referenduma atzīšanās ir "darvas karote medus mucā", ja Katalonija drīkst atdalīties referenduma ceļā, tad arī Krima - ptu velns, atkāpies!

Atšķirības starp Katalonijas un Krimas "referendumu"  tak pilnīgi nekādas, vai ne? Pilnīgi identiskas situācijas..

Njàa..

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #34 : 2017. gada 05. oktobris, 18:51:35 »
Un ja kāds gadījumā nesaprot kāpēc ES izturas rezervēti pret iejaukšanos Spānijas iekšējās lietas, vajag atsvaidzināt vēstures zināšanas par Francijas - Lielbritānijas kariem Spānijas dēļ. ;)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #35 : 2017. gada 09. oktobris, 14:55:29 »
Pēc svētdien notikušās "Spānijas vienotības" demonstrācijas Barselonā tā neatkarības lieta tik pārliecinoša vairs neizskatās. 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2017. gada 09. oktobris, 16:00:30 »
Atšķirības starp Katalonijas un Krimas "referendumu"  tak pilnīgi nekādas, vai ne? Pilnīgi identiskas situācijas..

Njàa..

Katra, uzsveru KATRA neatkarības kustība ir unikāla. Par Latviju it kā skaidrs, kāpēc. Par Krimu un austrumukrainu arī puslīdz skaidrs.

Bet to, kāpēc Katalonija grib kļūt neatkarīga no Spānijas karalistes - nudien nesaprotu. Līdzīgi nesaprotu arī basku separātistus.
Kas zin, lūdzu apgaismojiet!     

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #37 : 2017. gada 09. oktobris, 16:52:55 »
Droši vien jāzina vēsture. Bet slinkums iedziļināties. Basku zemē esmu bijusi, Viņi tiešām kareivīgi noskaņoti šajā jautājumā. Un mēs jau arī citām valstīm gan jau nesaprotami izskatāmies. Kāpēc jāatdalās no dižās Krievijas?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2017. gada 09. oktobris, 16:59:40 »
Droši vien jāzina vēsture. Bet slinkums iedziļināties. Basku zemē esmu bijusi, Viņi tiešām kareivīgi noskaņoti šajā jautājumā. Un mēs jau arī citām valstīm gan jau nesaprotami izskatāmies. Kāpēc jāatdalās no dižās Krievijas?

Tāpēc es lūdzu, lai kāds pastāsta, vislabāk ko viņi paši saka. Jo wikipēdijā nekā tāda nav, viņi zem frančiem bijuši kādu laiku.

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2017. gada 09. oktobris, 17:20:06 »
Ko viņi daudz var teikt -allaž uzlikuši uz nepareizā zirga. 1714. gadā zaudēja karā un padevās Kastīlijas kronim.1939. atbalstīja republikāņus un atkal zaudēja

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #40 : 2017. gada 09. oktobris, 22:16:54 »
Neveicas cilvēkiem. Vait' tāpēc vainīgi? :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #41 : 2017. gada 09. oktobris, 22:30:33 »
Es laikam vienīgais, kurš §eit nobalsoja pret Katalonijas neatkarību.
Nu, kurš beidzot paskaidros, kāpēc tas vajadzīgs Latvijai?
...neredzu nevienu plusu, bet tikai mīnusus - sākot ar to, ka vajadzès vairāk ierēdņu ĀM..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2017. gada 10. oktobris, 08:58:44 »
Nu, kurš beidzot paskaidros, kāpēc tas vajadzīgs Latvijai?

Latvijai bija jātiek prom no Krievijas, lai varētu pastāvēt latviešu tauta un valoda. Dalība ES un NATO arī bija vajadzīga tā paša iemesla dēļ.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #43 : 2017. gada 10. oktobris, 09:10:45 »

Latvijai bija jātiek prom no Krievijas, lai varētu pastāvēt latviešu tauta un valoda. Dalība ES un NATO arī bija vajadzīga tā paša iemesla dēļ.
nav jau jautājums par Latvijas neatkarību, tur Tev viss pareizi...jautājums kāpēc Latvijai vajag Katalpnijas neatkarību?...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #44 : 2017. gada 10. oktobris, 11:26:16 »
nav jau jautājums par Latvijas neatkarību, tur Tev viss pareizi...jautājums kāpēc Latvijai vajag Katalpnijas neatkarību?...

Manuprāt, Latvijai ir morāls pienākums atbalstīt mazo tautu pašnoteikšanās vēlmes, jo paši esam bijuši apspiesta, maza tauta lielā tautu saimē. 

Tomēr morālās vērtības bieži vien ir pretrunā ar materiālām vērtībām...jo morālās vērtības dod ieguvumu ilgtermiņā (piem mūžīgā dzīve, u.c.), bet materiālās vērtības īsā termiņā (padzīvosim zaļi!)...  :w:
Pilnīgi skaidrs, ka Katalonijas neatkarība materiālā ziņā mūs ietekmēs negatīvi - notiek viļņošanās vienā no lielākajām ES ekonomikām, utt.

Visbeidzot ir vēl tāda lieta, kā dubultā morāle, t.i. vienā gadījumā "tā lieta" ir laba, citā gadījumā - slikta. Piemēri "labajai" un "sliktajai" neatkarībai te jau izskanēja, neatkārtošos...

Rezumējot iepriekš teikto, proti, ka mums ir risks iebraukt dubultā morālē, kā arī nav sagaidāmi kādi materiāli ieguvumi, drīzāk zaudējumi, secinājums ir, ka Katalonijas neatkarības centieni no Latvijas interešu viedokļa vērtējami negatīvi, ko arī mūsu ārlietu ministrs pateica. 

...tas tāpat, kā iejaukties vai nē, redzot, ka kaimiņš sit savu sievu. Varētu iejaukties, bet pats var dabūt no kaimiņa pa muti, turklāt tā sieva nav baigi smuka un nez vai iedos... tāpēc labāk neiejaukties... ja traucē gulēt, var izsaukt policiju...
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 10. oktobris, 11:32:16 no daddy »