Aptauja

Būt Katalonijai neatkarīgai?

6 (37.5%)
3 (18.8%)
Kāda jēga? Nesaprotu...
7 (43.8%)

Pavisam nobalsoja: 15

Autors Tēma: Neatkarību - Katalonijai!  (Lasīts 12580 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Neatkarību - Katalonijai!
« Atbilde #45 : 2017. gada 10. oktobris, 12:47:38 »
Nez vai nu tāāā kādam neatkarību vajag neatkarības pēc. Kurš tad te baisi pētījis viņu ekonomiku, vēsturi, kultūrvidi, neko daudz par viņiem nezinām. Tikai loģika saka priekšā, ka kaut kas īsti labi vis nav. Ja kataloniešiem būtu jauka un ērta dzīvošana spāņu zābakā, nekur šamie neskrietu. Tāpat liekās baisi aizdomīga galvaspilsētas agresīvā taktika - mēģiniet tik kaut soli spert - nošausim! Tas nav valstiski atbildīgu personu cienīgs sauklis. Tur kaut kas nelabi ož.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #46 : 2017. gada 10. oktobris, 13:52:27 »
Nja. Paskatījos video par policijas plosīšanos Barselonā...

Manuprāt, ja svētdien referendums bija par vai pret Katalonijas palikšanu Spānijā, tad noskatoties tos video, kļūst skaidrs, ka tāda jautājuma vairs nav - viņi vairs neuzticēsies Spānijas valdībai un nepiedos šitādu izturēšanos....
un vai nu kļūs neatkarīgi, vai aktīvākie aizies pagrīdē un taisīs terora aktus, līdzīgi kā basku ETA...

Atslēdzies reno

« Atbilde #47 : 2017. gada 10. oktobris, 14:40:27 »
Tas gan, Madride sadedzināja visus tiltus

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #48 : 2017. gada 10. oktobris, 16:10:28 »
Latvijai nav nekàdu moràlu pienākumu pret Kataloniju.
Mums ir pienākumi pret Spāniju, kura piekrita uzņemt mūs gan ES, gan NATO!
Spàņu karavīri 300 gabali atrodas Latvijà un sargà mūsu neatkarību.
Tagad nodosim savus sabiedrotos?
Reālpolitikà nav tādu jēdzienu kā morāls pienākums pret kādu tautu.
Ir princips - to vajag Latvijai vai nevajag!
Šobrīd Latvijai Katalonijas neatkarību NEVAJAG!
...aš, ko izdomājuši ...morāls pienākums graut NATO un ES! :(

Atslēdzies Camma

« Atbilde #49 : 2017. gada 10. oktobris, 16:24:03 »
300 gab. karavīru ir ļooooti smieklīgs cipars pret kādreiz mūs sargājušo pēsēresa zaldafonu skaitu. A nuka marš atpakaļ!
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #50 : 2017. gada 10. oktobris, 18:07:56 »
Man pa lielam vienalga Katalonija, bet prātā ienāca kas cits.
Āfrikā un Āzijā nu jau kādu laiku karo. Eiropā - arī. Tagad zem jautājuma ir pat vecā un it kā mierīgā Rietumeiropa ... Tendence, manuprāt, ārkārtīgi bīstama.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #51 : 2017. gada 10. oktobris, 20:15:17 »
...jautājums kāpēc Latvijai vajag Katalpnijas neatkarību?...
A kurš teica, ka vajag? Nupat vakar pa TV izskanēja, ka Rinkēvičs esot pasludinājis, ka Latvija Katalonijas neatkarību neatzīs. Vot tā. Acīmredzot, neies jau ar Spāniju attiecības maitāt, un štrunts par "morālo pienākumu".

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #52 : 2017. gada 10. oktobris, 21:31:07 »
A kurš teica, ka vajag? Nupat vakar pa TV izskanēja, ka Rinkēvičs esot pasludinājis, ka Latvija Katalonijas neatkarību neatzīs. Vot tā. Acīmredzot, neies jau ar Spāniju attiecības maitāt, un štrunts par "morālo pienākumu".
Rinkevičs ir VVF ārpolitikas turpinātājs, ko viņam ASV vēstniecībā pastāsta, to viņš pārstāsta :) Bet ASV vajag, lai Spānijā darbotos ostas, kur uzpildīt "Eiropu sargājošo" 4 floti :)   
p.s. un nevajag aizmirst ka Katalonijas neatkarība problemātika saasinājās Spānijas ieilgušās "taupības politikas" dēļ (t.s. "Latvijas veiksmes stāsta" dēļ un "Vienotības"dominances), kas ir Vācijas iniciēta "Eiropas jaunā kārtība".

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #53 : 2017. gada 10. oktobris, 22:51:11 »
And now Carles Puigdemont is saying: "I am still going to declare independence from Spain, but I am giving them some time, a window."' (BBC)
Tagad, atkarībā no politiskajām simpātijām, info kanāli dažādi tulko lietoto darbības vārdu - deklarācija "aizturēta" (on hold), "apturēta", "klusējoša", "tieši neizteikta", "iesaldēta" un citādi.
Katalonijas avots: BREAKING: Majority of Catalan parliament members sign the declaration of independence, which comes into force in the coming weeks.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 10. oktobris, 22:59:47 no Spārka »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #54 : 2017. gada 11. oktobris, 01:13:17 »
...no kurienes man stereotips, ka spàņi ir ļoti atriebiegi?...no bērnības angļu piedzīvojumu romāniem, kur spàņi tie sliktie un atriebīgie?
Nu, lāāāb...kataloņiem ir tā neatkarība!...ko tàlàk?
Viņiem tak ir jàiestàjas ES, Nato utt....bet tam vajadzēs spāņu piekrišanu!...spāņi ir atriebīgi vai nav? ;)
Kaut kà man šķiet, ka nobloķēs...Katalonija būs anklàvs ar robežām un muitām utt
Tagad ir brexit piemērs...tā ir šķiršanās un no britiem prasa alimentus n-tos miljardus....hmmm, šķiet, ka katalàņiem ar būs jàmaksā...
Vienīgais risinājums ir sarunas ar Madridi....demokrātijā brīvību nevar izcīnīt...to var tikai nopirkt!
Viss kā demokrātijā - viss ir pērkams un pārdodams...neticu, ka katalàņi sagrabinās tik daudz naudas, lai demokrātijas apstākļos nopirktu šo "pseido brīvību" ...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #55 : 2017. gada 11. oktobris, 14:31:22 »
Tagad, atkarībā no politiskajām simpātijām, info kanāli dažādi tulko lietoto darbības vārdu - deklarācija "aizturēta" (on hold), "apturēta", "klusējoša", "tieši neizteikta", "iesaldēta" un citādi.
Katalonijas avots: BREAKING: Majority of Catalan parliament members sign the declaration of independence, which comes into force in the coming weeks.

Spānijas premjers arī lūdz Katalonijas parlamentam skaidrot, ko tad īsti nozīmē -  "aizturēta" (on hold), "apturēta", "klusējoša", "tieši neizteikta", "iesaldēta".

Kopumā praktiski ir tā, ka visticamāk būs Katalonijas - Spānijas sarunas, kas saliks visus punktus uz i.
p.s. un vien interesants jautājums ir vai pašai Katalonijai vajag neatkarību, vai tikai diskusiju par viņas autonomijas pilnvaru (savu budžetu, savu iekšējo politiku utt) palielināšanu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #56 : 2017. gada 12. oktobris, 08:51:24 »
https://snob.ru/selected/entry/130016

Pārbaudiet savas zināšanas par Kataloniju -tests

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #57 : 2017. gada 12. oktobris, 08:57:47 »
Man 3 pareizas atbildes un secinājums: Вы — испанец. Вам ничего не интересно знать о Каталонии. :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #58 : 2017. gada 12. oktobris, 09:03:34 »
Man 3 pareizas atbildes un secinājums: Вы — испанец. Вам ничего не интересно знать о Каталонии. :)

par 2 pareizām atbildēm Tevi nosauktu par portugāli (vēl tālāk no Katalonijas)...
bet ja būtu 0, tad par čukču :D :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #59 : 2017. gada 12. oktobris, 09:09:31 »
0-4 pareizas atbildes ir: Вы — испанец. Вам ничего не интересно знать о Каталонии.
5-8 : Вы — баск. Вы едины духом с каталонцами, потому что тоже хотите независимости от Испании.