Autors Tēma: Vellapēds  (Lasīts 9162 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Vellapēds
« Atbilde #15 : 2017. gada 19. jūnijs, 08:39:51 »
Pārspīlē, bobi.
Tur ir kkas  darīts ar stūri, rāmi un pedāļiem - vismaz. Neticu, ka itta to dabūtu braucamā stāvolkī pa 15min, ne s...
un tam ritenīši ir diez vai pat pilnas 20collas...

es lietoju tādu velosipēdu šad tad, pieejams man visu laiku. Salikšana tiešām ir ātra, atliec rāmi, izvelk stūri, sēdekli, pagriež pedāļus un brauc. 15 sekundes dod ražotājs. Man kaut kur līdzīgi arī sanāk. 7 ātrumi, riteņi, protams mazāki kā parastam velo, bet braucās ļoti labi. Protams, tas ir ritenis kā kombinētā ceļa elements, teiksim - atbrauc ar vilcienu un aizmin uz darbu. Vai pilsētas centrā ja kaut kur vajag. Tā, lielus gabalus braukt, protams, ērtāk ar parasto velo. Stiept saliktā veidā arī pasmags tomēr. No stacijas ieejas līdz peronam o.k., bet tālāk nez vai.

Atslēdzies dille

« Atbilde #16 : 2017. gada 19. jūnijs, 08:44:38 »
No ZZK, 6 ātrumi, sieviešu. Nav no ārprātā dārgā gala, kaut kas pa vidu. Neko precīzāk pateikt nevaru, jo ar visu apkopi ņemas vīrietis.
Riepām normāli protektori, arī pa jūras krastu un mežu iet normāli. Ātrumu pārslēgšana ļoti svarīga, braucot pret kalnu.
Ai, pie tā šaurā sēdekļa pierod, nav tik traki.

Tikpat svarīgi, kā normāls ritenis, ir arī kompanjons, ar kuru brauksi. Nopietni.
Man jau sen būtu piegriezies braukalēt tikai pa ielām vai veloceliņu.
Vienai braukt pa visādiem šaubīgiem mežu nostūriem ar nebūtu jauki.
Ja ar riteni kas atgadās, arī papildu bonuss, ja brauc ar kādu, kurš par to parūpēsies.
Bet tā - divatā - kas gan var būt jaukāks? It īpaši tagad, kad vasara tik jauka, viss zied un plaukst, putni dzied...
Brīvdienu rītos uzkāpjam uz riteņa  un aidā! Sestdien, lai bijām ceļā 7 stundas. Gandrīz normāla darba diena.

Vēl viens aspekts - cerēt, ka tas aizstās vingrošanu, kas tomēr ir vispusīga fiziska slodze - tā nebūs.
Cerēt, ka no riteņbraukšanas svars ies uz leju - tā nebūs. Tā ir aerobā slodze, trenē sirdi, izturību, arī bauda no svaiga gaisa, izkustēšanās, bet ar to nenodzenas svars kā ar skriešanu, piemēram.
Bet - jebkurā gadījumā regulāra riteņbraukšana - tas ir kaifīgi! Tik daudz interesanta!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #17 : 2017. gada 19. jūnijs, 08:54:34 »
Biežāk gan notiek tā, ka sākumā ir lielie sapņi par to, ka vajadzētu. Kur tik nu tagad nebrauks! Nopērk vellapēdu. Tas tā arī paliek nostutēts stūrī un pasaules plašos ceļus neredzējis...
Man par laimi nav dārga riteņa, jo nav kad un kur ar to braukt. Laika nepietiek pat sirdij tuvākam hobijam

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:04:45 »
Cerēt, ka no riteņbraukšanas svars ies uz leju - tā nebūs. Tā ir aerobā slodze, trenē sirdi, izturību, arī bauda no svaiga gaisa, izkustēšanās, bet ar to nenodzenas svars kā ar skriešanu, piemēram.
Skatoties, kā brauc. Ja rullē lēni, tad liekās kalorijas nedeg. :)

Vakar braucu viena pati, īsu brīdi pat šaubīgā meža nostūrī biju. :D Gribējās papētīt vietas nost no galvenās ielas - kur ar mašīnu nebrauktu un ar kājām iet būtu par tālu.

Atslēdzies dille

« Atbilde #19 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:08:32 »
Tieši tāpēc nepirktu saliekamo riteni, nepirktu, ja būtu paredzēt to regulāri stutēt un celt vilcienā vai citas mokošas izdarības.
Tas ātri apniks un vienmēr atradīs iemeslu, kāpēc nē.
Ir svarīgi, lai ritenis būtu ētri novietojams un paņemams. Un līdzbraucējs (-a) ir svarīgs, jo tas ir fantastisks atpūtas veids.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #20 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:13:10 »
Neko nesaprotu ne par rāmjiem, ne par collām. Vispirms izdomā, vai brauksi pa pilsētu - tad pērc tos cēlos brunču riteņus. Ja brauksi arī pa mežiņu, tad tomēr vajag tipa sporta. ja neesi baigā speciāliste, tad nejūtīsi atšķirību nekādu - vai labs un dārgs ritenis vai prastais lētais, tici man. Šīs sajūtas lai paliek sportistiem. Sēdeklis laikam ir svarīgs, bet, lai kāds tas būtu, dibens pēc nedēļas pierod arī pie šaurā un cietā, nekas nesāp.
Piekrītu arī tam, ka riteņbraukšana neko nedod ne svaram, ne kam citam, ja esi tāda ikdienas "tāpatvien" braucēja. Piemēram, manās sajūtās man tas dod tikai kāju izkustināšanu, svaigā gaisā pabūšanu un pārmaiņu, kā arī reizēm ātrāku nokļūšanu kādā punktā. Tāpēc pilnīgi vienalga, kāds tas ritenis ir.

Atslēdzies dip

« Atbilde #21 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:16:42 »
Ja pilsēta, tad OBLIGĀTI 28 vai pat 29 collu riteņi

Nu galīgi nav OBLIGĀTI.

Atslēdzies dille

« Atbilde #22 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:19:53 »
Skatoties, kā brauc. Ja rullē lēni, tad liekās kalorijas nedeg. :)

Brīvdienās dienā nobraucam vidēji 40-60 km. Gadās jau arī kādu posmu lēnāk, reizēm apstājamies, ja kas foršs.
Taisnos gabalus rullējam pieklājīgā ātrumā. Tagad spidometrs samaitājies, žēl, nezinu, cik sestdien nobraucām.

Nu personīgi man svara izmaiņas riteņojot nav. Kādreiz runāju par šo ar treneri un viņa arī to apstiprināja. Bet man kaifs no šādas atpūtas kā tādas.
Reizēm gan mājās brauc pēdējiem spēkiem, ir gadījies, it īpaši, ja pamatīgs pretvējš vai slikti ceļa gabali. Vienreiz nez cik km pa smiltīm kūlāmies, arī bija kā bija.
Kādus attālumus nobraucat , cik stundas, ja svars krītas?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #23 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:23:03 »
vienmēr atradīs iemeslu, kāpēc nē.

Tas ir tāpat kā ar skriešanu: "Gribēju sākt skriet, bet vasarā pārāk karsts, rudenī pārāk slapjš, ziemā pārāk auksts, pavasarī nevar saprast ko vilkt mugurā. No rītiem auksts, vakaros par tumšu." :D:D:D

Atslēdzies dip

« Atbilde #24 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:27:24 »
tādu var arī tramvajā vai vilcienā iecelt. Salikšana - 15 sekundes
Ir atšķirība braukšanas stilam ar šādu riteni vai normālu (28 collas).

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:33:29 »
Ir atšķirība braukšanas stilam ar šādu riteni vai normālu (28 collas).

stilam nav nozīmes, visu izšķir slāpes!

Atslēdzies dille

« Atbilde #26 : 2017. gada 19. jūnijs, 09:45:56 »
Itta kā partizāns - uzdod jautājumu un pazūd.
Ja Tu pati iesaistītos diskusijā mēs TIK DAUDZ Tev viskautko vērtīgu pateiktu. NUDIEN  :m: :scratch: :thinking: ;) :ou: :go_go:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #27 : 2017. gada 19. jūnijs, 11:07:22 »
Par svara dzīšanu ar riteni piekrītu tiem, kuru svaram no riteņraukšanas ne silts ne auksts, jo nebraucu uz sacensībām ar kādu, bet vizinos, tā kā galu galā no riteņbraukšanas man parasti sāp nevis noslogotie muskuļi, bet pakaļa. :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies dille

« Atbilde #28 : 2017. gada 19. jūnijs, 11:24:02 »
Nē, nu 60 km es nepavadu vizināsanās režīmā. Normāli minamies. Noslinkoju parasti ar kāju staipīšanu beigās, ir reizes, ka kāju muskuļi sāp, ka traks. Bet tad atkal nākošajā dienā pavingroju vingrošanā un ir oki.
Nu ķermeņa tvirtumam tas arī ko dod, tā jau nav.
Bet principā - ar ēšanas palīdzību regulē svaru, ar fizisko slodzi (pēc iespējas dažādu) iegūst stingrākas aprises.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 19. jūnijs, 11:37:55 no dille »

Atslēdzies dip

« Atbilde #29 : 2017. gada 19. jūnijs, 11:37:15 »
Nē, nu 60 km es "nenovizinos". Noslinkoju parasti ar kāju staipīšanu beigās, ir reizes, ka kāju muskuļi sāp, ka traks. Bet tad atkal nākošajā dienā pavingroju vingrošanā un ir oki.
Nu ķermeņa tvirtumam tas arī ko dod, tā jau nav.
Bet principā - ar ēšanas palīdzību regulē svaru, ar fizisko slodzi (pēc iespējas dažādu) iegūst stingrākas aprises.

Katrā gadījumā dibens paliek smuks :go_go: