Autors Tēma: Jaunās OCTA cenas  (Lasīts 3506 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Jaunās OCTA cenas
« : 2017. gada 22. jūnijs, 09:35:49 »
Sveiki!
Kādu nedēļu atpakaļ nācās atjaunot OCTA vienam no saviem auto. Lieki teikt, ka braucu bez avārijām, bet ko es redzu? Ja vāl pagājušajā gadā to pašu auto uz gadu apdrošināju par 60+ EUR, tad šodien ... 1 mēnesis - ap 49, 2 mēneši - drusku zem 80, gads - vispār gandrīz 130!
Vai arī jums OCTA pēdējā gada laikā ir kļuvis 2 (!!!) reizes dārgāks ne no šā, ne no tā?
Vai kāds ir kkur dzirdējis/lasījis kaut cik pamatoti un loģiski izklāstītus iemeslus šādam "lēcienam"?
Un kā jums liekas, vai tas ir uzskatāms par normālu pašreizējā situācijā?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

Re: Jaunās OCTA cenas
« Atbilde #1 : 2017. gada 22. jūnijs, 09:41:50 »
Tev sūdīga bonus malus klase, Zigi.
Ja godīgi, es sen gaidīju šādu cenu lēcienu. Es zinu, cik maksā servisa pakalpojumi, un zinu cik notiek negadījumi. Mašīnas paliek arvien dārgākas, materiāli arī. Jā, es divas mašīnas tikko drošināju - bija apm. 1,5 X dārgāk.
Paprasi Europiešiem, cik viņi maksā par auto apdrošināšanu, tikai piesēdi pirms tam.
Interesē, kādas ir izmaksas par šķietami sīkiem negadījumiem? Paskati LTAB negadījumu karti - [size=78%]https://www.ltab.lv/map/[/size]

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2017. gada 22. jūnijs, 09:47:51 »
Apdrošinātāju PR šo gatavoja jau vairākus gadus - šie šansējot bez peļņas kopš dzimšanas, viss ir slikti, lekšot Daugavā. Valdība "nobijās" un rezultāts uz sejas.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 22. jūnijs, 10:18:51 »
Tev sūdīga bonus malus klase, Zigi.
Ja godīgi, es sen gaidīju šādu cenu lēcienu. Es zinu, cik maksā servisa pakalpojumi, un zinu cik notiek negadījumi. Mašīnas paliek arvien dārgākas, materiāli arī. Jā, es divas mašīnas tikko drošināju - bija apm. 1,5 X dārgāk.
Paprasi Europiešiem, cik viņi maksā par auto apdrošināšanu, tikai piesēdi pirms tam.
Interesē, kādas ir izmaksas par šķietami sīkiem negadījumiem? Paskati LTAB negadījumu karti - [size=78%]https://www.ltab.lv/map/[/size]

Aha, tagad visi vainīgi, izņemot tos, kuri cenas ceļ?
Bonus Malus ir vienai 8, otrai vispār - padsmit gadus bez starpgadījumiem (kādi 16?), - y tad par 3 mēnešiem - no ~ EUR 17 uz 37 viena gada laikā. Es tikai domāju, ka vai tikai nav tā, ka vispārējas krīzes apstākļos viena otra grupa ir izdomājusi, ka krīzes ietekmi uz saviem ieņēmumiem takšu vislabāk nogrūst uz kāda cita pleciem, vēl jo vairāk, ka OCTA ir obligāta.
Eiropieši, cik zinu, nebrauc ar auto, kuru vidējais vecums visā valstī ir vairāk nekā 10 gadi, un arī algas nesalīdzināsim (vai varbūt ekonomikas klasika saistībā ar maksātspēju, piedāvājumu un pieprasījumu uz mūsu apdrošinātājiem vairs neattiecas?).

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2017. gada 22. jūnijs, 10:23:13 »

Aha, tagad visi vainīgi, izņemot tos, kuri cenas ceļ?

Manuprāt vainīgi ir apdrošinātāju direktori, kuri acīmredzot vairāk kā desmit gadus nav spējuši izpildīt biznesa plānu un, kā vienīgo risinājumu raduši cenu celšanu, jeb tas arī bija tas diženais biznesa plāns. Grozi, kā gribi - tā saucās uzmešana.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2017. gada 22. jūnijs, 11:23:16 »
vainīgi ir vadītāji, kas klapē savus autiņus un pēc tam grib sataisīt Eiropas standartu līmenī. Servisā stundas darbs maksā vairāk kā zobārsts ar visām plombēm

Atslēdzies ragana

« Atbilde #6 : 2017. gada 22. jūnijs, 11:31:33 »
Ar tām bonus-malus klasēm vispār nav skaidrība - mana mašīna iekļuva avārijā (vainīga cita persona) un tika norakstīta, rezultātā manu klasi samazināja. Par ko man?!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2017. gada 22. jūnijs, 11:33:42 »
Ar tām bonus-malus klasēm vispār nav skaidrība - mana mašīna iekļuva avārijā (vainīga cita persona) un tika norakstīta, rezultātā manu klasi samazināja. Par ko man?!

Tā nevajadzēja būt. Bet apdrošinātāji, blēži, nereti taisa vainas dalījumu - piem. 90:10 %, rezultātā nomet klasi abiem diviem.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2017. gada 22. jūnijs, 11:44:40 »
vainīgi ir vadītāji, kas klapē savus autiņus un pēc tam grib sataisīt Eiropas standartu līmenī. Servisā stundas darbs maksā vairāk kā zobārsts ar visām plombēm

Bet tak kādi ceļi, puse klopējās dēļ ceļiniekiem, zīmjiniekiem un svetām - svetaforniekiem...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2017. gada 22. jūnijs, 14:39:26 »
Speciāl paskatījos. 2016.g. bija 71.20, šogad 99 eur. drusku dārgāk ir, pusbāka degvielas :)
Dzelzis virs 2600kg, BM klase 13

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2017. gada 28. jūnijs, 13:52:42 »
njā, palasīju http://www.tvnet.lv/financenet/viedokli/666567-tviteris_kliedz_izmisuma_kas_noticis_ar_octa_cenam, ka vienam otram OCTA cena 2-3 REIZES pieaugusi...tad jau es ar savu 40% pieaugumu varu justies laimīgs, ne? :)

bet vispār neglīti, tā no malas paskatoties. Lai gan, varbūt vnk komunikācijas pietrūkst, piem. varēja tak kāds labietis-LTABietis nākt klajā un skaidrot, ka labajām BM klasēm, piem 17-11, pieaugums maziņš, vidējām klasēm 6-10, jau pieklājīgs x2, bet kaitniekiem 5-1 tāds pamatīgs x5 - jo viņi jau patiesībā tos zaudējumus rada! 

bet nea, miniet paši, laupa tautu vai nelaupa...
kā vienmēr. :( 

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 28. jūnijs, 15:30:23 »
Par iemesliem runājot, pastāv arī versija, ka pie vainas esot gadījums, kad trolejbuss uz pārejas notrieca māti ar bērnu (abi beigti). It kā apdrošinātājs bijis beigās spiests pamatīgi maksāt.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2017. gada 28. jūnijs, 15:33:32 »
dalabi, tas ir viens gadījums. Tādu lielo izmaksu gadījumu uj cik pa gadu salasās. Ja šķiļ kaut ko Eiropā ar LV autiņu, tad šeit vispār apdrošinātājam maksātnespēja iestājas
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 28. jūnijs, 15:45:14 no Bob(i)s »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2017. gada 28. jūnijs, 15:42:16 »
dalabi, tas ir viens gadījums. Tādu lielo izmaksu gadījumu uj cik pa gadu salasās. Ja šķiļ kaut ko Eiropā ar LV autiņu, tad tur vispār apdrošinātājam maksātnespēja iestājas

šeit Tu laikam gribēji teikt? :)

jā, interesanti būtu salīdzināt zaļo karšu cenas TUR. Kāds taču arī ārzemēs lieto auto??

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2017. gada 28. jūnijs, 15:45:31 »
Minne, atvečaj!