Tev sūdīga bonus malus klase, Zigi.
Ja godīgi, es sen gaidīju šādu cenu lēcienu. Es zinu, cik maksā servisa pakalpojumi, un zinu cik notiek negadījumi. Mašīnas paliek arvien dārgākas, materiāli arī. Jā, es divas mašīnas tikko drošināju - bija apm. 1,5 X dārgāk.
Paprasi Europiešiem, cik viņi maksā par auto apdrošināšanu, tikai piesēdi pirms tam.
Interesē, kādas ir izmaksas par šķietami sīkiem negadījumiem? Paskati LTAB negadījumu karti - [size=78%]https://www.ltab.lv/map/[/size]
Aha, tagad visi vainīgi, izņemot tos, kuri cenas ceļ?
Bonus Malus ir vienai 8, otrai vispār - padsmit gadus bez starpgadījumiem (kādi 16?), - y tad par 3 mēnešiem - no ~ EUR 17 uz 37 viena gada laikā. Es tikai domāju, ka vai tikai nav tā, ka vispārējas krīzes apstākļos viena otra grupa ir izdomājusi, ka krīzes ietekmi uz saviem ieņēmumiem takšu vislabāk nogrūst uz kāda cita pleciem, vēl jo vairāk, ka OCTA ir obligāta.
Eiropieši, cik zinu, nebrauc ar auto, kuru vidējais vecums visā valstī ir vairāk nekā 10 gadi, un arī algas nesalīdzināsim (vai varbūt ekonomikas klasika saistībā ar maksātspēju, piedāvājumu un pieprasījumu uz mūsu apdrošinātājiem vairs neattiecas?).