Autors Tēma: Dzīvokļa pārdošana  (Lasīts 3678 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies magda

Re: Dzīvokļa pārdošana
« Atbilde #15 : 2017. gada 29. jūnijs, 13:52:34 »
Kad pirms 12 gadiem pirkām dzīvokli Rīgā,arī izmantojām māklera pakalpojumus. Arī tad bijām apmierināti ar rezultātu,viss notika ļoti operatīvi.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #16 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:04:13 »

lūk par šo gan var padiskutēt, jo banku tipveida DK līgumi garantē tikai to, ka banka savu komisijas naudu paņems... principā maldīgs un bīstams priekšstats, ka kāds mūsu vietā kaut ko izdarīs by default :)

Ar garantijām es biju domājis, ka pirkuma līgums nav spēkā, kamēr nav pārskaitījuma operācija. Trīspusējs dīls. Naudas saņemšanas garantija tur ir. Mazpilsētā mākleris it kā nebūtu vajadzīgs. Adekvāta cena visu izdarīs pati.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:11:34 »
Ar garantijām es biju domājis, ka pirkuma līgums nav spēkā, kamēr nav pārskaitījuma operācija. Trīspusējs dīls. Naudas saņemšanas garantija tur ir. Mazpilsētā mākleris it kā nebūtu vajadzīgs. Adekvāta cena visu izdarīs pati.

nu nu...tas ir kā un ko saraksta :)
līgums parasti stājas spēkā ar tā parakstīšanu :) savukārt naudas ieskaitīšana darījuma kontā ir tikai viens no pircēja pienākumiem, tāpat kā dzīvokļa atbrīvošana kā pārdevēja pienākums...

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:14:46 »
no māklera varētu būt tikai 1 labums: daudzpušu darījums. To pats nenoorganizēsi.
Piemēram: Pāris A kļuvuši veci un izšķīrušies, bērni jau prom. Grib pārdot 4istabnieku, vajag 2gab. 1istabniekus. Jaunā ģimene B, kam 2istabnieks ir kļuvis manāmi par mazu, grib ko lielāku ar piemaksu. jaunais speciālists C, kam ir no 2 vecvecākiem mantojušies pa 1istabniekam, bet jamam - ar 1 istabu par maz lepnai dzīvei , grib 1 gab. mazliet lielāku un $ mašīnai.
Tad nu mākleris varētu saorganizēt maiņas darījumu, ka 4istabnieks A->B; 2istabnieks B->C un abi vienistabnieki C->A un cik kurš kam piemaksās.
Tomēr, ja mainīt nav aktuāli un galvenais mēŗķis ir pārdot un $ izlietot kam citam, tad pat šis māklera + nav īsti aktuāls.

Atslēdzies tex

« Atbilde #19 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:18:11 »

tāpat kā dzīvokļa atbrīvošana kā pārdevēja pienākums...
par kuru, piemēram , viņa bijusī sieva negrib ne dzirdēt un ar visiem 3 bērniem nekur neies un basta ( a pie pārdošanas ta vajag tikai esošā laulātā rakstisku piekrišanu, t.i. pie notāra šī nianse var arī neatklāties...) :D

Atslēdzies Mao

« Atbilde #20 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:21:52 »

nu nu...tas ir kā un ko saraksta :)
līgums parasti stājas spēkā ar tā parakstīšanu :) savukārt naudas ieskaitīšana darījuma kontā ir tikai viens no pircēja pienākumiem, tāpat kā dzīvokļa atbrīvošana kā pārdevēja pienākums...

Es bļin neatceros, bet liekas mēs kopā parakstījām līgumu (jau bijām uz vietas parakstījuši aktu) pie baņķiera un tas pārpūta piķi mūsu klātbūtnē ij visa bēda.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:27:13 »
Un pats galvenais - izdomā, ko Tu ar to lielo naudu darīsi, kā liksi tai strādāt Tavā labā, kur ieguldīsi (un man uz PM pačuksti) :)

jo - depozītā turēt nav jēgas, vnk noēst/notrallināt daudzdesmit tūkstošus ir noziedzīgi... kas atliek - zelts, bizness, vai cits nekustamais īpašums  :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #22 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:34:00 »
Un to Tu saki sievietei? :) "Izdomā, kā naudu iztērēsi...?"

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:43:19 »
Es biju domājis "saprātīgi iztērēsi" :D

man tā viens otrs radinieks saka - vajag mežu/zemi pārdot, es uzreiz - a ko ar naudu?? un tad ir miers uz pāris gadiem :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #24 : 2017. gada 29. jūnijs, 14:52:31 »
Es, protams, pajokoju, Daddy :)

Ieguldīšu jaunajā īpašumā, skaistām vecumdienām :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2017. gada 29. jūnijs, 16:16:41 »
Parasti jau tomēr pārdod, ja ir citi mērķi. Tiek celta māja, vajag ko citu lielāku vai mazāku, pārvākšanās starp rajoniem vai pat valstīm utt. OK, par laukiem un mežu gan es teiktu savādāk: nodokļi jāmaksā, jākopj, kkam jāpieskata... ja nav vēlmes tur dzīvot kaut daļu gada un saimniekot, tad labāk pārdot, lai nenolaižas...turklāt šobrīd burbulis 2 pūšas, t.i. ir izdevīgi pārdot, nav izdevīgi pirkt. Lūk, par kkā liela pirkšanu es tagad saku, pirkt tikai, ja ļoti vajag. Gan dzīvokli, gan jaunu/jaunāku auto. Ja nav kur dzīvot vai vecais auto pilnīgi kaput, tad, protams, kkas ir jāpērk, bet, ja var pagaidīt, tad pēc ekonomikas cikliskuma (5-8gadi) krīzei2 vajadzēja būt jau max ap 2016. gadu...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #26 : 2017. gada 29. jūnijs, 16:43:29 »
Ja pircējs ņem kredītu, tad banka uzbliež pirkuma trīspusēju līgumu, atver darījuma kontu un viss ir īzī. Tā ka, gaidi pircēju un bez darījuma konta nekādas improvizācijas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2017. gada 29. jūnijs, 16:52:06 »
Man pēdējie daži pirkšanas - pārdošanas darījumi bija bez kredīta, līdz ar to es biju šausmās par tiem DK līgumiem ko bankas piedāvāja. visas 3 lielās, bez izņēmuma. Turklāt tas līgums, kur es pērkot dzēsu pārdevēja kredītu vispār bija tikai bankas interesēs... bet nu, paldies Dievam, viss veiksmīgi. 

Varbūt ar kredītu arī ir vienkāršāk. Bet tur atkal ķēpa, ka jāslēdz rokas naudas līgusm, citādi "tipa klients" 2 mēneši nomarinēs pirkšanu, beigās pateiks, ka kredītu nedabūja un viss, sāc no gala... a pa to starpu varbūt kādu citu reālu klientu nākas atšūt... 

Atslēdzies Mao

« Atbilde #28 : 2017. gada 29. jūnijs, 16:59:20 »
Rokas naudas līgums jau vienkāršs kā dēlis - adrese, saņēmu rokas naudu, mēneša laikā jābūt konta naudai, nav - čav.