Autors Tēma: Ar mecenātu atbalstu izdotā literatūra  (Lasīts 6254 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Re: Ar mecenātu atbalstu izdotā literatūra
« Atbilde #15 : 2017. gada 30. jūnijs, 16:23:40 »
Vai tas nebūtu par skaļu teikts?
viss! Diskusija par tēmas nosaukumu ir slēgta!
Vienreiz nomainījām un nàkošreiz Spàrka aizsūtīja mani uz pirti! :D
>magdai
...te tikai viens kungs kaut ko tādu lasa...vēl būtu variants, ka grāmatas, ko sarakstījuši vīrieši....jo dāmas priekš vīriem tiešām neraksta

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2017. gada 30. jūnijs, 16:31:53 »
Sava daļa taisnības par atbalstu un labu literatūru ir.
Vēl var vadīties pēc izdevniecības, savulaik pirku vien “Atēnas“, “Neputna“, šo to no “Jumavas“.

Šodien kritu grēkā un sapirkos grāmatas,
kaut biju nozvērējusies nepirkt, jo kabinetā plaukti pilni.

Pērkot brīnišķīgi baiso Haruki Murakami pasaku iedomājos par reno - labprāt būtu nopirkusi aizsūtījusi, bet plauktā bija tik viens eksemplārs :(
Tagad staigāju kā kaķis ap peli- pašķirstu, paskatos bildes, cenšos nelasīt...
atlieku to baudu,
varbūt rīt, ar labu vīnu, atdzesētiem ķiršiem... mirklis būs īss, bilžu daudz, burti lieli...
:)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2017. gada 30. jūnijs, 16:51:07 »
Ierosinu tēmas virsrakstā minēt "tikai kungiem"! Autora prāt, dāmas lasa tikai Kolinsu utml.autorus!
Fuuuu!!

Nu beidz! Mangusts, Mangusts arī lasa nopietnu literatūru!, un gan jau vēl kāds...
Bet domu apmaiņai ir dažādi literatūras blogi un forumi.
Šeit visi pārsvarā atvelk elpu, ne risina ko globālu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #18 : 2017. gada 01. jūlijs, 01:32:12 »
...te tikai viens kungs kaut ko tādu lasa...vēl būtu variants, ka grāmatas, ko sarakstījuši vīrieši....jo dāmas priekš vīriem tiešām neraksta

Nakata kungs, Tev Zentas Ērgles Par mūsu sētas bērniem, indiāņiem un melno kaķi nemaz, nemaz nepatika?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #19 : 2017. gada 01. jūlijs, 09:54:29 »
Tā ir specifiska literatūra bērniem, jauniešiem...tas nav vīriem
..varētu vēl pieminēt Agatu Kristi, bet privātdetektīvs nebija kaut kas jauns literatūrà, bet Šerloka Holmsa jauns uzlējums...ok, večiem patika
..vēl drusk palauzīju galvu...un,jà !..ir viena rakstniece - sieviete.... Inga Àbele ar Klūgu mūku...tiešām labi, neesmu lasījis Dunu, bet tēma par hipodromu, zirgiem man jau šķiet saisto§a! :)
Tàtad priekš vīriem ir viena rakstniece-sieviete un tā ir Inga Àbele....vairāk navuu

Atslēdzies taj

« Atbilde #20 : 2017. gada 01. jūlijs, 10:02:25 »
Par sevi varu teikt, ka reizēm skatos tādas filmas, bet pie grāmatām gan aizmiegu... Filmas - aizrobežu kino ar lēnāku vēstījumu nekā blokbāsteros (vai kā dēvēt asa sižeta holivudiskās filmas). Bet, jā, biežāk izvēlos tik un tā tādas filmas, kurās skarti sieviešu likteņi. Aizvakar gan baudīju kinolenti cauricaurēm par vīriem. Hmm, vai tas nozīmētu, ka esmu visai tālu no vīru kultūras? Iespējams. Ja nu vien fotomākslā patīk daudzi fotogrāfi kungi, arī sievietes fotogrāfes, protams, taču tāpat kungi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2017. gada 01. jūlijs, 10:13:46 »
priekš vīriem ir viena rakstniece-sieviete un tā ir Inga Àbele....vairāk navuu
(piemēram) Anaisa Nina?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #22 : 2017. gada 01. jūlijs, 10:18:18 »
(piemēram) Anaisa Nina?
..iedzini stūrī mani....neesmu lasījis Anaisu Nina

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2017. gada 01. jūlijs, 10:36:08 »
Erotiska.

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2017. gada 01. jūlijs, 11:31:58 »
Atkinsoni es arī pie vieglas literatūras nepieskaitītu

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #25 : 2017. gada 01. jūlijs, 12:18:18 »
Erotiska.
...nu,Spāāārka, tagad Tava kārta iet uz kaktu un nokaunēties...es runāju par tādiem lielumiem kā Hemingvejs, Dostojevskis u.c....

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2017. gada 01. jūlijs, 12:35:19 »
...nu,Spāāārka, tagad Tava kārta iet uz kaktu un nokaunēties...es runāju par tādiem lielumiem kā Hemingvejs, Dostojevskis u.c....

Kādēļ tāds uzskats, ka erotika, seksualitāte ir mazāk nopietna/svarīga/aprakstāma lieta nekā citas cilvēciskas kaislības, ko skar kaut vai Tevis pieminētie Dostojevskis vai Hemingvejs?
Seksualitāte taču visa pamatā, tā apgalvo....kas? :scratch:

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2017. gada 01. jūlijs, 13:44:09 »
Hemingvejs ir stipri pārspīlēta persona, un nenormāli populārs bija tikai PSRS, kad pēkšņi kļuva ļoti mīļš varai, tulkoja, izdeva kopotos rakstus, lika pie sienas bārdaina vīra rupjā džemperī bildi.
Jaunībā lasīja, šis tas patika. Tagad noteikti nepārlasītu. Tiesa, Dostojevski arī nē.

Ja par karu patīk -esi lasījis Bīvora Berlīnes krišana?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #28 : 2017. gada 01. jūlijs, 13:54:27 »
Hemingvejs ir stipri pārspīlēta persona, un nenormāli populārs bija tikai PSRS, kad pēkšņi kļuva ļoti mīļš varai, tulkoja, izdeva kopotos rakstus, lika pie sienas bārdaina vīra rupjā džemperī bildi.
Jaunībā lasīja, šis tas patika. Tagad noteikti nepārlasītu. Tiesa, Dostojevski arī nē.

Ja par karu patīk -esi lasījis Bīvora Berlīnes krišana?
neesmu, un paldies par ieteikumu! :)...man ar lasīšanu diezgan lēni iet, to igauņa Jāna Krosa "Stūrgalvības hroniku" gandrīz 2 mēnešus lasīju - vairāk kā 1000lpp, sīka druka kā padomju laikos un vēl senatnīga valoda..
Apbrīnoju Tavus tempus grāmatu pievarēšanā! :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #29 : 2017. gada 12. jūlijs, 20:44:30 »
Roberto Bolanjo "Mežonīgie detektīvi", Zvaigzne abc, 2016, 624 lpp, 1+kg
Izdota ar EK atbalstu, ar LV Kultūras ministrijas līdzfinansējumu.
Tulkotāja Dace Meiere, ar Ventspils rakstnieku un tulkotāju mājas atbalstu.

Viltus detektīvs, viltus trilleris, ikonisks vēstījums par 70.gadu literatūras avangarda kustībàm, alkohola un narkotiku miglā tītu klejojumu apraksts, Meksikas un visas Latīņamerikas politikas un vēstures mozaīka un autobiogrāfisks apcerējums.
Satori.lv šo grāmatu bija ielicis obligātajā literatūrā, kas jāizlasa 2016.gada vasarā...nu, var jau laikam arī 2017.gada vasarā! ;)
Roberto Bolanjo ir čīlietis, kurš pametis Čīli pēc Pinočeta apvērsuma 1973., tātad kļuva par meksikāņu rakstnieku. Esmu nonācis bolanjomānijas varā. Romāns ir tiem, kuri mīl vàrda mākslu, literatūru kā tādu...tiem, kuri sajūsminās, ka velns, kur labi uzrakstīts, ka atrasti tādi vārdi, tādas metaforas un tādas alegorijas, ka vienkārši kaifs !
Saturs patiks tiem, kuri jaunībà bija dumpīgi, intelektuāli dumpīgi, kuriem patīk brīvība un anarhija, sex un DZEJA! ...dzeja kā vārdu spēle, kura vingrina literāro iztēli...tur gan šķiet nebija neviena dzejoļa! ...
Manā skatījumā - grāmata, kura visvairāk ir patikusi man XXI gs.