Autors Tēma: Pieaugušo bērnu nauda  (Lasīts 7932 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Pieaugušo bērnu nauda
« Atbilde #15 : 2017. gada 04. jūlijs, 21:28:26 »
Teorētiski ir jādod, jo tā stāv likumā.

Praktiski sanāk visādi. Man liekas, es būtu saņēmusi, ja man vajadzētu. Bet nesaņemšu, kaut arī vajadzēs

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2017. gada 04. jūlijs, 21:33:10 »
Laikam šeit vel maz tādu bērnu vecāku, ja nav viedokļu no pieredzes. Nu bet vismaz teorētiski? Ne jau likumiski, bet kā notiek dzīvē. Vai kā liekas, kā butu jābūt?
Oi, nu kā būtu jābūt... to tak zinām... :)
Mūsu vecāki par savu godprātīgo darba mūžu saņem cilvēkcienīgu pensiju,
bauda bezrūpīgas vecumdienas, ceļo, nododas vaļaspriekiem... ehhh...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #17 : 2017. gada 04. jūlijs, 21:35:53 »
Te nav runa par musu vecākiem, bet par 40- 50gadniekiem, kuru berni dzīvo zaļi  :rofl:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #18 : 2017. gada 04. jūlijs, 21:39:45 »
Nu, ja tas 40 -50 gadnieks klibs, šķībs, bez darba..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2017. gada 04. jūlijs, 21:42:59 »
Te nav runa par musu vecākiem, bet par 40- 50gadniekiem, kuru berni dzīvo zaļi  :rofl:

Ā, nu ja to 40/50 gadnieku vecāki ir strādājoši un dzīvo zaļi, tad protams,
bērniem nav “problēmu“ un arī var dzīvot zaļi :D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #20 : 2017. gada 04. jūlijs, 21:44:05 »
Bet tāpat vien, lai iepriecinātu, nevar, Broņa? Ja pelni 5reiz vairāk? Es, piemēram, būtu laimīga, ja varētu dot un iepriecināt.
Savu pieredzi ar saviem bērniem nerakstu, jo gribu palasīt citu.

50gadnieki nedzīvo zaļi, bet normāli. Bet, protams, ne tik zaļi, kā bērni. Te runa ir par viņu bērniem, tuk. Runa ir par 40-50gadīgiem vecākiem un viņu bèrniem. Laikam nesaprati.

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 04. jūlijs, 21:49:33 no Nāra »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #21 : 2017. gada 04. jūlijs, 21:49:08 »
Lai cik man būtu, man pietiks. Bērniem sava dzīve jāiekārto, savos bērnos jāiegulda. Bija piedāvājums, es atteicos. Ar norunu, ja, teiksim, veselībai vajadzēs, vai kam tādam, neplānotam, teikšu.

Bērni ir cīnījušies kā zvēri, lai tiktu līdz tai pelnīšanai, lai bauda. Man pietiek, un vēl kādu laiku pietiks tā, ko pati varu nopelnīt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2017. gada 04. jūlijs, 21:57:05 »
Bet tāpat vien, lai iepriecinātu, nevar, Broņa? Ja pelni 5reiz vairāk? Es, piemēram, būtu laimīga, ja varētu dot un iepriecināt.
Savu pieredzi ar saviem bērniem nerakstu, jo gribu palasīt citu.

50gadnieki nedzīvo zaļi, bet normāli. Bet, protams, ne tik zaļi, kā bērni. Te runa ir par viņu bērniem, tuk. Runa ir par 40-50gadīgiem vecākiem un viņu bèrniem. Laikam nesaprati.

Saprast sapratu, :) bet visa atbilde - kā audzināti :)

Atslēdzies dip

« Atbilde #23 : 2017. gada 04. jūlijs, 22:13:40 »

Nav tā, ka draugu/kolēģi/kaimiņu/radu kāds turīgs bērns regulāri bagātīgi "iepriecina"?  Un tāpēc tāds jautājums?

Un Tu taču noteikti arī vari iepriecināt. Ja ne naudā, tad savādāk.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 05. jūlijs, 14:15:16 no pitons »

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #24 : 2017. gada 04. jūlijs, 22:55:21 »
Kad tikko saaku straadaat, devu ljoti biezhi (gandriiz katru meenesi), jo vecaaki paliidzeeja studiju gados. Tagad dodu, kad ir kaut kaadas veseliibas probleemas vai lielaaki pirkumi, piem., nobrukusi veljas mashiina utt. Teetis nekad neprasa, mamma gan meedz.. Tad nu izveerteju vajadziibu un attieciigi reagjeeju.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #25 : 2017. gada 05. jūlijs, 02:55:52 »
Nuja, viss atkarīgs no situācijas. Reizēm nav nozīmes naudai, ja tikšana pie tērēšanas nav iespējama... Ko līdz pāris štukas kontā lauku cilvēkam, kam veselība neļauj autiņu stūrēt? Neēdīs tak čaukstošo. Ar pasūtīšanu internetā arī mēdz iet čābiski - neprot lietot vai nav kā suga.
Mums tā iegājies, ka palīdz tas, kuram tajā brīdī ir iespēja. Man pagaidām nav bijusi vajadzība prasīt bērniem. Saviem vecākiem gan palīdzu - ir tieši tas gadījums, kad nauda būtu tikai cipariņi kontā vai papīrīšu čupiņa skapītī - vajag palīdzēt ar realizāciju.
Visus sakost!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #26 : 2017. gada 05. jūlijs, 12:25:19 »
 Traki ir tad,kad vecākiem 2 bērni,viens cenšas palīdzēt,dod naudu,ved paiku,bet otrs bērns losis,atbrauc ar savu losīgo vīru,un padzīvojas pie vecākiem. Paiet dažas dienas,un atkal tukšs ledusskapis...
 Varbūt uzrakstīju rupji,bet diemžēl ir dzīvē novērots. 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2017. gada 06. jūlijs, 00:43:35 »
Traki ir tad,kad vecākiem 2 bērni,viens cenšas palīdzēt,dod naudu,ved paiku,bet otrs bērns losis,atbrauc ar savu losīgo vīru,un padzīvojas pie vecākiem. Paiet dažas dienas,un atkal tukšs ledusskapis...
 Varbūt uzrakstīju rupji,bet diemžēl ir dzīvē novērots. 

Aha, turklāt tas losis, kā jau tāds "nabadziņš", ir mammas vairāk žēlojamais un mīļojamais, kuram jāpalīdz un jādod, jādod, jādod... Pati knapināsies, bet savu pensiju atdos losim. A tas priecīgs - kāpēc pašam pūlēties, kad ir taču mamma. Un tāda parazitēšana ievelkas uz gadiem.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2017. gada 06. jūlijs, 06:48:48 »
Bet mērķis jau sasniegts - mamma ir iepriecināta, priecīga, ka ir ko tam “losim“ iedot. ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2017. gada 07. jūlijs, 12:32:35 »
Kaut kāda fiška varētu būt tajā, ja bērni ir redzējuši, ka viņu vecāki dod līdzekļus vecvecākiem, tad ir ticams, ka vēlāk arī viņi paši palīdzēs saviem vecākiem.