Autors Tēma: Pieaugušo bērnu nauda  (Lasīts 7909 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Pieaugušo bērnu nauda
« Atbilde #45 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:32:33 »
Tiesām atteiktos, piemēram, no bērnu uzdāvināta ceļojuma?  :scratch:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #46 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:50:48 »
ja kopā ar viņiem, tad protams brauktu, kaut uz pasaules malu... lai būtu kopā ar viņiem.
bet ja viņi mani mēģinātu aizsūtīt uz vietu, "kur bija baigi forši", aizbrauc arī TU, bet man tas neliktos OK, tad skaidrs, ka turp nebrauktu! :) priekš kam mocīties, tērēt laiku??!

Atslēdzies tex

« Atbilde #47 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:51:18 »
Nār, bet vai jums ar vīru tiešām nepietiek $ ceļošanai? Kaut ne lielai un ne ilgai? Vai ir citi iemesli (prioritātes), kāpēc neceļojat, vai ceļojat mazāk kā Tu vēlētos?
Vai Tu gribētu, lai bērni uzdāvina ceļojumu par n tūkstošiem, piemēram uz 3 nedēļām austrālijā, antarktīdu vai apskatīt visu āziju? Un Tu tādā tiešām brauktu, ja kāds bērns nopirktu? Un pašiem nekā nesanāk tādam sakrāt kaut pa pāris gadiem, ja tas ir mūža sapnis vai tml.?

Atslēdzies magda

« Atbilde #48 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:57:43 »
Nekad prātā nav ienācis kontrolēt,vai vērtēt bērnu tēriņus. Ar kādām tiesībām?! Paši pelna,paši tērē! Labi atceros,kad jaunībā nopirku savai algai neadekvāti dārgu importa kleitu  :rofl: ,jā ,pēc tam mēnesi knapinājos,bet kleita bija tā vērta! Labi,ka mana mamma bija tik dzīvesgudra,ka neko nepārmeta!
No bērnu piedāvāta ceļojuma pieklājīgi atteiktos. Piedāvātu,lai paši kaut kur aizbrauc- viņu straujajā dzīves ritmā tas būtu noderīgāk.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #49 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:58:07 »
ja kopā ar viņiem, tad protams brauktu, kaut uz pasaules malu... lai būtu kopā ar viņiem.
bet ja viņi mani mēģinātu aizsūtīt uz vietu, "kur bija baigi forši", aizbrauc arī TU, bet man tas neliktos OK, tad skaidrs, ka turp nebrauktu! :) priekš kam mocīties, tērēt laiku??!

Interesanti. Es gan brauktu ar prieku.

Tex, nav te runa konkrēti par mani -gan pietiek, gan ceļoju, gan priecājos, ja ko bērni sponsorē. VNk, apskatoties apkārt, redzu, cik dažādi ir šie modeļi. Vnk interesanti.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #50 : 2017. gada 10. jūlijs, 13:59:53 »
Interesanti. Es gan brauktu ar prieku.

Tex, nav te runa konkrēti par mani -gan pietiek, gan ceļoju, gan priecājos, ja ko bērnisponsorē. VNk, apskatoties apkārt, redzu, cik dažādi ir šie modeļi.

a ar gumiju ar lektu un tai dubļu maisā līstu? tikai tāpēc, ka kāds uzdāvināja?? vot dīvaina loģika manuprāt :) 
sametam Nārai, 60 eur lēciens! :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #51 : 2017. gada 10. jūlijs, 14:09:27 »
Par dīvainiem un dažādiem modeļiem varu pilnīgi piekrist.
un par to, ka jo tālāk no Rīgas, jo dīvaināki un par tumsonības apmēriem vietām var tikai pabrīnīties.

Un kas patiesībā no tiem bērniem ir vajadzīgs? $, kkā nosponsorēšana vai vnk uzmaība un interese par savu dzīvi un pirmkārt jau emocionālais atbalsts un tad, ja vajadzīgs, arī materiālais? Vai no tām ģimenēm, kas visu novērtē $ izteiksmē?
Neesat ne veci, ne tizli - ceļot varat atļauties, ja vēlaties paši. Tad ko īsti gribi no bērniem?

Bet te tūlīt būtu nākamais ?: vai/cik ļoti esat emocionāli atbalstījuši bērnus, kad viņi auga un arī tagad? Vai tagad reāli zini, ko viņi jūt un domā, vai redzi masku, kas uzlikta, jo tev tā vajag būs vieglāk bla bla? Vai viņiem augot esat devuši pajumti, apģērbu, ēdienu vai to visu plus viņi vnm varējuši nākt ar kādu problēmu, atzīties muļķībā un netikt nolikti utt? Vai no visiem prasījāt un visiem devāt kcik līdzīgi un to ko viņiem vajag?
Un vai gribi redzēt patiesību? Tā varētu arī nesakrist ar to, ko iztēlojies un uzskati par pozitīvu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #52 : 2017. gada 10. jūlijs, 14:34:08 »
pa labi un pa kreisi tērē lielu naudu :D
vnk nesaproti viņu motivāciju.

laab ar simplu kuriozu ilustrēšu. 2 darbaļuadis audzina 3 palielus zeperus. Skairds, ka liekas $ nav. Māte kkur no laukiem sadbūjusi gaļu. pilnu saldētavu. Centusies. Lai nauda nav jātērē tik daudz. Puikas pa vasaru arī kkur piestrādā skolniekiem atbilstošā līmenī. Tad nu pienāk brīdis, kas māte, tīrot 1 padsmitgadīga dēla istabu(nafig vsp?!), atrod čeku no McDonalda par 2 burgeru komplektiem. Puika paša nopelnīto tērējis. Un cepas... vai tad mājās nav ko ēst, ka par šitiem štruntiem $ jātērē. Es te labu gaļu sadabūju :D
Nepieleca sievišķim pēc pārdesmit gadiem laulībā, ka puika ne jau ēst uz to Mc gājis :D T.i. pilnīgi nesaprot bērnu un kas viņam vajadzīgs. Jā, pabaro, apģērbj, izmitina, bet nesaprot...

Turklāt ja jau tikai 1x ir gājis un vairāk čeku vai kādu turpinājumu nav...

Nav ne jausmas, kas viņa dzīvē patiesībā notiek un ko viņš pārdzīvo. Paskaidroju tām, kas nesaprata: čeks bija par 2 (!) komplektiem. Skaidrs, ka meiteni uz "restorānu" vedis... un turpinājums nav sekojis...
Ko padsmitgadnieks tādā situācijā varētu pārdzīvot, var iedomāties... aber māte kko piļī par kkādu sū** gaļu  :banhead:
Lielākiem vnk summas arī lielākas...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #53 : 2017. gada 10. jūlijs, 15:00:57 »
Šito fišku atteikties gan nesaprotu!(Magda).  Tā var apvainot devēju. Mani, piemēram, kaitina, kad kāds kko no manis neņem, kad no tīras sirds dodu.
Man nepiemīt šī liga - tev, bērniņ, vairāk vajag.  Vienreiz atteiksies- vairs nepiedāvās, kaut gribēsi  :rofl:
Daddy, neviens bērns jau tik stulbu kko nedāvina!

Tex piemēri tādi dīvaini - kā no šausmenēm.

Atslēdzies tex

« Atbilde #54 : 2017. gada 10. jūlijs, 15:04:59 »
Nār, vrb netici, bet to šausmeņu tēli dzīvo LV (vai vizmaz dzimuši un auguši un tad emigrējuši). Un pa gabalu visnotaļ izskatās pēc vidējiem, parastiem, normāliem LV iedzīvotājiem. NaF tie nekādi marsieši :blushing:

Atslēdzies magda

« Atbilde #55 : 2017. gada 10. jūlijs, 15:13:57 »
Naara! Bet ja nu ir taa,ka vecaaki pelna daudzkaart vairaak? Un var beerniem uzsaukt celojumu? A, vinji pashi i pelna, i celjo? Nostaaties pozaa- mees juus puceejaam ,skolojaam tagad gaidam "procentus"? Es protu priecaaties par vismazaako (arii naudiskaa zinjaa ) uzmaniibas apliecinaajumu. Bet nu izskaitjot, taa- puika tagad pelna pietiekami,lai nu mammim ko gruntiigu uzdaavaa- to gan ,ne!

Atslēdzies tex

« Atbilde #56 : 2017. gada 10. jūlijs, 16:19:49 »
St.c. vēl labs ? visiem: cik gabaliem no jums (kas vsp pilngadīgi un strādā un kāds no vecākiem dzīvs) vecāki zina, cik tieši jūs pelnat un cik un kam tērējat? OK, kko gan jau redz: kā mašīnas vai dzīvokļi nomainās... bet cik daudzi pēc būtības runā ar saviem vecākiem par sevi un arī ar šādu info vsp "apgrūtina"?

Un tāpat tie, kam pieauguši un strādājoši bērni, - jūs tiešām šādas lietas pārrunājat?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 10. jūlijs, 16:26:30 no tex »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2017. gada 10. jūlijs, 16:44:45 »
Vispār jau runājam gan, arī par naudu..., tā līdz bilances uzrādīšanai gluži nē :)
Protams, pieauguši bērni un vēl darboties spējīgi vecāki  ir divas autonomas vienības.
Bet viss jau atkarīgs no savstarpējām attiecībām, kādas tās ir bijušas un ir starp šiem cilvēkiem :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #58 : 2017. gada 10. jūlijs, 16:59:40 »
Protams, ka zinu, cik pelna bērni. Mani vecāki arī zina manu algu. Kas tur slèpjams?
Naara! Bet ja nu ir taa,ka vecaaki pelna daudzkaart vairaak? Un var beerniem uzsaukt celojumu? A, vinji pashi i pelna, i celjo? Nostaaties pozaa- mees juus puceejaam ,skolojaam tagad gaidam "procentus"? Es protu priecaaties par vismazaako (arii naudiskaa zinjaa ) uzmaniibas apliecinaajumu. Bet nu izskaitjot, taa- puika tagad pelna pietiekami,lai nu mammim ko gruntiigu uzdaavaa- to gan ,ne!
Tēma ir - bērni pelna VAIRĀk par vecākiem!

Atslēdzies tex

« Atbilde #59 : 2017. gada 13. jūlijs, 10:53:40 »
:D tieši tas. Nezinātu, ka bērni pelna tik ļoti vairāk, i neko nesagribētu ;)
Man tikai dzīvesbiedrs un 2 no draugiem zina konkrētu skaitli. pārējie būvē gaisa pilis no darbības veida un amata nosaukuma, kuru milzu pelnīšana vairāk ir mīts kā LV realitāte (OK, ar dažiem izņēmumiem un joma kā tāda tomēr ir virs vidējā legālā), katrs pēc savas samaitātības pakāpes. OK vairāki draugi/paziņas ir no tās pašas jomas, līdz ar to viņiem ir aptuvens priekšstats par kategoriju.
Un tik tiešām nesaprotu, kāpēc tas būtu jāzina, piemēram, vecmāmiņai laukos un jāsastresojas, ka tas ir vairākkārt vairāk kā viņas pensija... nezinātu - gulētu mierīgi un ar savu 200-300 pensiju būtu apmierināta :)