Autors Tēma: Latvijā - labi vai slikti vai...  (Lasīts 6795 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Latvijā - labi vai slikti vai...
« Atbilde #105 : 2017. gada 14. jūlijs, 17:14:25 »
Man, protams, grūti spriest, cik lielu daļu parāda radījusi modernizācija, un cik lielu daļu - barotnes funkcijas izpilde. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #106 : 2017. gada 14. jūlijs, 21:38:06 »
Latvenergo biržā kotē obligācijas, tas tad arī būs parāda cēlonis (2014.gadā gan laikam ņēma kredītus parastos, biržā sāka kotēties šķiet 2016.gadā). Un nav jau noslēpums, ka nauda aiziet tīklu rekonstrukcijām, Sadales tīkls taču Delfos savā maksas sadaļā regulāri atskaitās par simtmiljonu investīcijām.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #107 : 2017. gada 15. jūlijs, 15:38:31 »
abstrakta ir tikai valdība, vai ne :D

Gluži otrādi - valdība ir ļoti konkrēta :D

Bet varētu vismaz netraucēt uzņēmīgajiem darboties, radot pateicīgāku vidi uzņēmējdarbībai. Budžetā nāktu naudiņa un visiem labi. Tad arī sanitārs, bibliotekārs vai vientuļā māte varētu sviestu uz maizes uzsmērēt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #108 : 2017. gada 15. jūlijs, 20:04:41 »
Latvenergo biržā kotē obligācijas, tas tad arī būs parāda cēlonis (2014.gadā gan laikam ņēma kredītus parastos, biržā sāka kotēties šķiet 2016.gadā). Un nav jau noslēpums, ka nauda aiziet tīklu rekonstrukcijām, Sadales tīkls taču Delfos savā maksas sadaļā regulāri atskaitās par simtmiljonu investīcijām.

Aģent, sievastēvam pieder zemes gabals 2x600 kvadrātmetri 25 km no Rīgas. Pirms gadiem 7 .. 8, apmierinot ciemata iedzīvotāju vēlmi elektrības pieslēgumu civilizēšanai (iepriekš elektrība bija tikai dažiem, y tie caur kontrolskaitītājiem apgādāja citus), Latvenergo izdomāja pie viena nomainīt vecos stabus pret pazemes kabeļiem. Kā Tu domā, vai LE to tāmes summu (investīcijas stabu nomaiņā) maksāja viens pats? Figu! Neatceros precīzi, bet, manuprāt, 40% bija jāmaksā tiem, kuriem būtībā vienalga, - vecie stabi vai pazemes kabelis? Pie tam, tāmes cipari saskaņā ar sievastēva teikto tādi brīnumaini esot bijuši. Galu galā viņš man toreiz Latvijas Gāzē strādāja, y līdzīgas tāmes redzējis bija atliku likām ... Brīnījās, ka tādu ciparu varot par rakšanu ar ekskavatoru metrā pieprasīt. Bet neko ... Gribi elektrību - piedalies investīcijās, pie tam pēc tam sava daļa investīciju svinīgi un brīvprātīgi-obligāti bija jāuzdāvina LE :). Nez' vai tās iedzīvotāju dāvanas viņi arī Delfos SAVĀ investīciju daļā neieskaita?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #109 : 2017. gada 15. jūlijs, 21:37:21 »
Zigi, nenodarbojies ar cilvēku maldināšanu. Sadales tīkls pieslēguma maksu ņem tad, ja tiek izbūvēts jauns pieslēgums vai tiek palielināta jauda. Tavā gadījumā drīzāk izklausās, ka tas ir kāda vecā dārziņu kooperatīva līdz kliņķim nolaists tīkls, ko ST piekritis ņemt savā pārziņā, izbūvējot jaunus pieslēgumus. Esošajiem klientiem līnijas rekonstrukcijas gadījumā nekāda tāme nav jāapmaksā.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #110 : 2017. gada 16. jūlijs, 07:46:07 »
Mao, paldies par atbildi pēc būtības.

Es atbildēju. Mēs nevaram izvilkt ražojumu eksporta/importa bilanci uz daudz maz vienādiem rādītājiem standarta izpratnē. Tam ir pamatojums. Obligāti jāpārrauj pakaļas? Jo panikotājiem taču nedrīkst teikt, ka dotajā brīdī eksportējam darba spēku? Neatbildēju?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #111 : 2017. gada 16. jūlijs, 11:18:46 »
Vēlreiz paldies, Mao. Pie šīs atbildes jau varētu diskutēt pēc būtības. To pirmo repliku par valsts izlaupītājiem norakstīsim uz steigu un aizņemtību.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #112 : 2017. gada 16. jūlijs, 11:36:53 »
Abpusēji. Ar cilvēkiem, gataviem diskutēt, diskutēšu ar lielāko prieku.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #113 : 2017. gada 16. jūlijs, 12:19:40 »
Nuja, nuja, zigfrids te ir vienīgais tāds, kuram "Latvija ir sūds". :)

Šis gan ir stipri pārspīlēts. Par spīti šādām tādām ne ok lietām, pat trakākajā pālī ko tādu ne iedomātos, ne pateiktu

Atslēdzies reno

« Atbilde #114 : 2017. gada 16. jūlijs, 13:01:41 »
Ir grāmata, kuru vajadzēti izlasīt, īpaši TP-LV un Zigim :Reins Rauds "Perfektā teikuma nāve", par 1988-89. gadiem Igaunijā, brīvības grupas, KGB, aģenti un spiegi.
Grāmatā vienā vietā jaunā Igaunija salīdzināta ar skaistu ābolu, kurā slēpjas tārps.
Grāmatas pēdējā lappusē  -mūsdienas, vēlēšanu plakāti, kur vīd arī bijušo komjauniešu un kgbešņiku sejas.
Un pašu pēdējo teikumi citēšu:

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #115 : 2017. gada 16. jūlijs, 15:52:33 »
Paldies, Reno! Grāmatu nez' vai būs laika lasīt.
Jāsaka, ja esat, godātie oponenti, sapratuši manu vissirslikti.lv kā aicinājumu to ābolu izmest, tad neesat sapratuši mani pareizi. Mana nostāja ir, ka svešos tārpus esam izdzinuši, bet vietā salaiduši savējos, - bieži vien vēl treknākus, rijīgākus un bezkaunīgākus. Galvenā sāpe ir par to, ka LV šodien daudzās jomās ar apbrīnojamu uzcītību atkārto PSRS un LPSR laiku vadības kļūdas, kuras galarezultātā noveda pie visiem zināmā iznākuma. Un ne tikai vadība ... arī ierindnieki pabieži sameklē zaļu zariņu un pamēģini augstāku ideālu vārdā to zaldātu no tās vietas ārā izdabūt! Kaut jēgas no viņa atrašanās tur ... Biju cerējis uz visu ko, bet uz to, ka, tikuši vaļā no milža uz māla kājām, turpināsim soļot pa to pašu taciņu ...  :no:

Atslēdzies Mao

« Atbilde #116 : 2017. gada 16. jūlijs, 16:12:48 »
Paldies, Reno! Grāmatu nez' vai būs laika lasīt.
Jāsaka, ja esat, godātie oponenti, sapratuši manu vissirslikti.lv kā aicinājumu to ābolu izmest, tad neesat sapratuši mani pareizi. Mana nostāja ir, ka svešos tārpus esam izdzinuši, bet vietā salaiduši savējos, - bieži vien vēl treknākus, rijīgākus un bezkaunīgākus. Galvenā sāpe ir par to, ka LV šodien daudzās jomās ar apbrīnojamu uzcītību atkārto PSRS un LPSR laiku vadības kļūdas, kuras galarezultātā noveda pie visiem zināmā iznākuma. Un ne tikai vadība ... arī ierindnieki pabieži sameklē zaļu zariņu un pamēģini augstāku ideālu vārdā to zaldātu no tās vietas ārā izdabūt! Kaut jēgas no viņa atrašanās tur ... Biju cerējis uz visu ko, bet uz to, ka, tikuši vaļā no milža uz māla kājām, turpināsim soļot pa to pašu taciņu ...  :no:

Viss pareizi. Un tagad Tu, RU doktrīnas piekritēj, paklausies arī citus: Kur radās tie nelieši, kas viņus trenēja, mācīja, tagad šantažē un uzpērk? Komjaunatnes sekretārs Marlboro pārstāvis? Cits - Diena valdes loceklis? Un ja mēs nebūtu NATO un EU TU MAZ GARANTĒ, KA BŪTU, UN KĀDAS ir Tavas garantijas? Pu solīja?

Atslēdzies reno

« Atbilde #117 : 2017. gada 16. jūlijs, 16:35:19 »
Grāmata plāna, saņemies. Varbūt gūsi citu skatījumu uz šodienas notikumiem

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #118 : 2017. gada 16. jūlijs, 23:39:11 »
Viss pareizi. Un tagad Tu, RU doktrīnas piekritēj, paklausies arī citus: Kur radās tie nelieši, kas viņus trenēja, mācīja, tagad šantažē un uzpērk? Komjaunatnes sekretārs Marlboro pārstāvis? Cits - Diena valdes loceklis? Un ja mēs nebūtu NATO un EU TU MAZ GARANTĒ, KA BŪTU, UN KĀDAS ir Tavas garantijas? Pu solīja?

Viņi radās uz latviešu pērkamās mentalitātes bāzes. Tas - pirmkārt. Un to dvēseļu pērkamību neradīja nekāda RU doktrīna, bet gan - vācu baroni. Un ir skumji, ka viena tauta nespēj savā kaklakungu meklēšanā un nespējā dzīvot bez tādiem tikt pāri saviem 100+ gadus vecajiem kompleksiem. Šodien ir tādi laiki, ka latvietis ir brīvs un var izrādīties visā savā krāšņumā - formāla brīvība un neviens saimnieks pa kaklu par to nedos. Un līdzdalība visos EU un NAto ir tieši šīs pērkamības sekas, nekas vairāk.
Ha, ha, ha, un kā nez' komjaunatnes sekretārs kļuvis par mūsu sabiedroto valsts uzņēmuma pārstāvi? :) :) :) Takšu sabiedrotajiem vajadzēja teikt: "Fui, ar komunistiem mēs nesadarbojamies!" A nē, Mao! Naudiņa pat Tevis pielūgtajiem "Mūsu supersabiedrotajiem" nesmird, pat, ja no komunista rokām saņemta. :) :) :) Ja Pu iedos, y tad nesmādēs. :)
Visas Tavas doktrīnas ir priekš naivajiem.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 16. jūlijs, 23:49:02 no Zigfrids »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #119 : 2017. gada 17. jūlijs, 15:23:19 »
Aha, tas, ka kolaboranti, okupanti un oligarhi ir starp valsts galvām, laikam jau nav arī Tavs nopelns?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 17. jūlijs, 15:34:28 no Mao »