Autors Tēma: pirmais solis  (Lasīts 3197 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

pirmais solis
« : 2017. gada 22. jūlijs, 20:53:42 »
Situācijas apraksts. Sieva un vīrs izšķiras,tiesa nolemj bērnam pastāvīgo dzīvošanu pie mātes,bet,ja māte nolemj bērnu aizvest no valsts,nepieciešama tēva piekrišana. Tiktāl viss skaidrs. Māte aizbrauc uz ārzemēm strādāt,lai uzturētu sevi un bērnu,jo tēvs alimentus nespēj(negrib)samaksāt un tā. Kamēr atrod darbu,dzīvesvietu u.t.t. paiet laiks,bērns mācās un dzīvo LV pie vecmāmiņas,katrus brīvlaikus pavadot pie mātes.Dzīves apstākļi mātei nokārtojušies,bērns atkal ir pie viņas un grib palikt pavisam.Visi priecīgi,izņemot tēvu,kurš atsakās vispār sarunāties.Māte sameklējusi skolu jau,bet man šķiet,ka viņa ne no īstā gala sākusi kārtot to lietu- vai tur nevar sanākt ziepes? No tēva puses- ja viņš nepiekrīt un pat nerunā un vienīgā atbilde ir bijusi sms -tiksimies tiesā. Un kā diez būtu pareizi no likuma viedokļa? Pirmais solis,kas jādara mātei?

Atslēdzies Zigfrids

Re: pirmais solis
« Atbilde #1 : 2017. gada 22. jūlijs, 20:58:46 »
Vot, jurists tiešām neesmu, konkrēto situāciju nezinu, bet pēc elementāras loģikas, ja paskatās, cik un kādi trumpji kam ir uz rokas, tēva lekšanos, iespējams, var pārtrumpot. Vnk likt čalim saprast, ka, ja būs uzaicinājums uz tiesu minētajā jautājumā, tad pašam pēc ne visai ilga laika uz kakla sēdēs zvērināts tiesu izpildītājs ar piedziņu nesamaksāto alimentu lietā.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2017. gada 22. jūlijs, 21:29:15 »
Izklausās pēc gadījuma, kad tēvam pofigs par bērnu, bet gribas ieriebt bijušajai sievai, ka tā spēj sakārtot dzīvi un nemirī bez viņa.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2017. gada 22. jūlijs, 21:33:33 »
Nu, bet Tu tak rakstīji, ka mātei uz rokas ir tēva piekrišana izvest bērnu no valsts, tad par ko varētu tēvs sūdzēt tiesā???, par to, ka pats piekritis?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2017. gada 22. jūlijs, 21:40:36 »
Nekur neredzu, ka tā piekrišana ir. Bet piekrišanu rakstisku vajag dabūt. Vislabāk, ja cilvēciski var sarunāt. Piemēram, ka brīvlaikā bērns uz LV brauks pie tēva, runās pa skaipu utt.
Ja tā nevar, spiež uz naudu, tas vīrietim ir sāpīgais punkts. Sak, atsakāmies no jebkādām kapeikām, kas pienākas kā uzturlīdzekļi. Tikai pēc sirdsapziņas, ja pats grib, lai palīdz. Nu tā kaut kā. Un visu pie notāra noformēt.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2017. gada 22. jūlijs, 21:45:21 »
Bet viņa taisās vispirms neves viņu atpakaļ uz LV. Vai var būt kādas reālas sankcijas- teiksim,atbrauc LV socdienesti un,kamēr nokārto papīrus, izņem no ģimenes vai kaut kā tā? Var jau būt,ka mani sabiedēja filma,kuru nespēju tālāk par 2.sēriju skatīties,bet tur ir par Somiju. Dēls saucas.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2017. gada 22. jūlijs, 21:49:18 »
Nekādi socdienesti. Bet tēvs var sūdzēt tiesā. Tāpēc vajag visu cilvēcīgi izrunāt. Bez nekādiem aizvainojumiem. Bērnam labākas iespējas, izglītība utt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2017. gada 22. jūlijs, 21:54:23 »
Kā no teksta sapratu, ka tēva atļauja ir.
Vēl jau jautājums, vai tēvs tik turīgs, ka spēj tiesāties...
Es droši vien nokunsultētos pie kāda LV jurista, bet būtībā tēva atļaujai izvest jābūt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2017. gada 22. jūlijs, 22:02:00 »
Ā, atcerējos, man viena paziņa, kurai štruntīgs bija gadījies tas bērna radītājs, atteicās no alimentiem vispār, lai bērnam vēlāk pieaugušā vecumā nekādu pienākumu pret paklīdušo tēvu,jo alimentus tāpat nebija spējīgs maksāt.

Ja šis arī nemaksā, varbūt var kā tā?, gan jau jurists ko ieteiktu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2017. gada 22. jūlijs, 22:34:32 »
Nesen kaut kur iekš TV izskanēja, ka bērna izvešanai no valsts vairs nav nepieciešama notariāli apstiprināta vecāku pilnvara. Tā ka izvest laikam tagad drīkst arī bez tās piekrišanas. Cita lieta, ja tēvs sadomā tiesāties, ka viņam liegtas tikšanās ar bērnu vai ko nu tur vēl var piepīt klāt. Bet situācijā, kad pats pat alimentus nemaksā, nez vai viņš ko pietiesās.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #10 : 2017. gada 22. jūlijs, 23:12:31 »
Tad jau izklausās cerīgi,lai sūdz,tur viņš neko nevinnēs,ķēpa būs,bet ar to var tikt galā. Un reāli bija tā,ka viņš ņēma no o mes pie sevis sestdienās un svētdienās bērnu un viņa deva līdzi ēdamo abiem.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2017. gada 22. jūlijs, 23:20:12 »
Lai ir liecinieki, kas to var apstiprināt, tiesā emocijām nebūs nozīmes,
vien dokumentāli pierādāmi fakti.
Bet, ja nav finansiāli turīgs, diezvai sūdzēs, civillietas ir ilgas un dārgas...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #12 : 2017. gada 22. jūlijs, 23:32:22 »
Nav turīgs, ij nav - uzrodās turīga brūte un pipec.
Žēl gan, ka te nav neviena jurista.
Aizved bērnu uz dullo un tad pamēģini atsisties...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2017. gada 22. jūlijs, 23:40:13 »
Esi pārliecināts, ka turīgajai brūtei vajadzēs kunga  iepriekšējos bērnus?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #14 : 2017. gada 23. jūlijs, 00:51:52 »
NU pag.. bet tak izvešanas pilnvaru vajadzību atcēla !!! es nezinu neko tuvāk,jo man itkā neinteresē un cepiena pēc necepjos par lietām. tikai manīju ka FB  domubiedros māmules bija piespiegušas un piekliegušas pilnu diskusiju, ka nutikai ņems un visi izvedīs bērniņus, orgānos notirgos un ārzemēs izprecinās utt ...
karoč šums bija pavisam nesen un liels. :thinking:

a par ko vispār tikšanās tiesā?? tēma?
tas tēvs tikai kašķi meklē?? jeb ko ? ja tā ir Luīzes minētā versija ,tad vispār neņemtu tādu tētuku galvā, bet darītu to kas jādara pēc plāna un bērna interesēs.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega