Autors Tēma: Tikai novērojums  (Lasīts 2084 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Tikai novērojums
« : 2017. gada 27. jūlijs, 00:40:07 »
Kaut kā filozofiski noskaņota es.
Bieži piefiksēju divu tipu braucējus. Nu, starp visādiem citiem.
Viens ir tāds, kurš nemainīgi brauc ar konstantu ātrumu, kas parasti ir par kādiem 10 km/h zemāks par atļauto. Puskvartālu pirms luksofora velkās (tur to pamana citi braucēji - tie, kas aiz velkoņas). Apdzīt iespējas nav. Velkoņa aizvelkās līdz krustojumam un pa dzelteno, oranžo vai sen jau sarkano draskā krustojumam pāri. Ne gāzes, ne bremzes pedālis neeksistē.
Otrs tips ir līdzīgs, tikai pirms krustojuma kaut kā tā kā piebremzē, kaut varētu vēl vismaz trīs autiņi to krustojumu izbraukt. Bet pēdējā brīdī čumlaks uzspiež uz gāzes un krustojumu izbrauc, pārējie trīs palikušie lamājas uz vella paraušanu.
Vot šitos gan no braukšanas derētu izbanot - uz nedēļu, piemēram.
Viena tāda paziņa man ir. Tajās retajās reizēs, cik man gadījies braukt viņas autiņā, esmu gājusi tuvējā krogā ieraut stogram nervu nomierināšanai. Pati savu stilu komentēja šādi :"Es braucu labi un mierīgi, apkārtējie apdzen, taurē, bet es tik braucu...''. Stils ar gadiem nemainās. Nuja, kaut kā tam cilvēciņam jātiek no punkta A uz punktu Mājas.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

Re: Tikai novērojums
« Atbilde #1 : 2017. gada 27. jūlijs, 07:28:17 »
Es bieži jūtos kā pirmais aprakstītais, jo braucu +10 +12 pēc spidometra. Bet sajūta, ka ar to traucēju satiksmi. Nu, par sarkanajiem ir tā - gadās, ka ar milzīgu sirdsapziņas kūleni velku pāri pa dzelteno, kas jau pārslēdzas uz sarkano un tad šokā spogulī redzu, ka pa tīru sarkano aiz manis vēl 3 mašīnas pārbrauc.
Bet pa lielam man pofig, mācos neņemt pie sirds citu cilvēku pārkāpumus. Ja traucē kāds - apbraucu vai apdzenu. Ko tur cepties, uz visiem neizcepsies, nervu šūnas ātrāk beigsies.
 :brauc:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2017. gada 27. jūlijs, 08:04:51 »
Ja runā par brauk§anu pilsētà no luksofora līdz luksoforam, tad Camma apraksta pieredzējuša vadītaja ekonomisko braukšanas stilu, kad tiek taupīta degviela...
Pàrbraucis krustojumu, vadītàjs uzņem àtrumu un, atļauto sasniedzis, izņem no roba...dzinējs stràdà tukšgaitā, auto ripo lìdz nàkamajam luksoforam tukšgaitā, zaudē 10-20km/h no atļautā ātruma....nu, pie luksofora jau paša izvēle, ko darīt pie dzeltenà...maukt pāri vai bremzēt..
Degvielas ekonomija pilsētas apstākļos milzīga - sasniedz rūpnīcas noteiktos.
Esmu tā braucis, šad tad braucu, bet tur vajag arī stiprus nervus un pašdisciplīnu...bet kad sāc domāt par piecūkoto pasauli, tad dari kaut ko, lai mēslu aiz tevis paliek mazāk...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2017. gada 27. jūlijs, 08:06:25 »
Tie, kuri brauc lēnāk par mani - sēnes. Tie, kuri ātrāk - kamikadzes.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 27. jūlijs, 12:19:48 »
Man laikam abi paņēmieni apvienoti -braucu varbūt pat +5, +10, bet ja pa gabalu redzu, ka luksofora zaļo neuzspēšu, mierīgi ripinu klāt. Vai , ja esmu pirmā,  ripinu, lai krustojy\umu sasniegtu tikko ieslēdzas zaļais un varu uzdot
Jā, un pārbraucot pie dzeltenā, aiz sevis redzēt vēl dažas mašīnas -šoks, bet nekas pārāk neparasts

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2017. gada 27. jūlijs, 12:38:50 »
Nē, jūs mani nesaprotat. Ir speciālā pasuga ar nevis +5, bet ar -10. Atkārtoju vēlreiz - mīnus.
Ar no ātruma izņemtu vāģi nebrauc, ar no roba izņemtu dreifē. ''Ekonomiskajā'' režīmā braucot notiek daudz avāriju, bija zviedru apdrošinātāju pētījums. Pamatojums - tiek zaudētas sekundes uz ieslēgšanu robā, ja negaidīti vajag pielikt gāzi.
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2017. gada 27. jūlijs, 13:32:39 »
Automāts, ka es jums saku - automāts!

...zem beņķa.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2017. gada 27. jūlijs, 13:42:34 »
Apsmējos.
Baiselīgi glauns, lakoti/hromēts peugeots uz ceļa, pakaļslogā uzraksts ''Zemnieku produkcija- ar piegādi uz mājām''. Nu vot. Iebrauc šitāds luxvāģis pagalmā pie daudzstāvenes, noparkojas pie parādes durvīm, no bagažnieka zem autiņa pil asiņaina peļķe. No vāģa izpendelējas cāca uz 15cm platformenēm, kājiņas kliņģeros, pieiet pie asiņojošā bagažnieka, izvelk kartupelu maišeli uz kg 50-mit, teļa pakaļkāju un stibī to visu augšā uz 7.stāvu pasūtītājam...
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2017. gada 27. jūlijs, 13:51:18 »
It kā, ja tev ir spīzdīgs Pežoo, tad nav vairs jāstrādā. Nē, ja kopā ar smadzenēm, tad nav.
...un dzīvē jau gadās ar krietni mazākus kārumiņus atstrādāt ar mēslu dakšām rēcoša pūļa priekšas galā...

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #9 : 2017. gada 27. jūlijs, 19:12:45 »
Nekad neesmu sapratis no sarkanā līdz sarkanam skrējējus. Gāzi grīdā, tikpat ātri bremzes grīdā, un pats rausties kā ātrumkloķis mašīnai līdzi. Ārpus pilsētas cita lieta - nav ko lieki kavēties, tur tiešām kādu minūti laika var ietaupīt.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #10 : 2017. gada 27. jūlijs, 20:05:34 »
Vēl ir bēgošie no lūzeru joslas...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2017. gada 27. jūlijs, 21:18:22 »
Kas nu kam traucē, kam sēnes, kam kamikadzes... :D
Mani laikam maz kas traucē - lai velkas, kas velkas, un lai skrien, kam jāskrien. Galvenais, lai tikai uzvedas paredzami un neizveic pēkšņus nejēdzīgus manevrus.
Vot gājēji gan var nervēt, ja lec uz braucamās daļas, vispār apkārt nepaskatīdamies. Bet to tad arī var pieskaitīt pie "pēkšņiem nejēdzīgiem manevriem".
Ā, un vēl tā pārgalvīgā apdzīšana uz šosejām, kad nāk purnā virsū, tipa, gan jau pierausies malā, kur ta liksies... :fubar: