Autors Tēma: latviešu literatūra  (Lasīts 53161 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: latviešu literatūra
« Atbilde #15 : 2017. gada 18. septembris, 20:12:25 »
Paņēmu no bibliotēkas pārīti latviešu autoru grāmatu.

Rolanda Bula "Brīvmūrnieka trīs vēlēšanās"
Grāmata tiek prezentēta kā asprātīgs un viegls romāniņš. Var jau būt, ka tā ir, tik man smiekli nenāca nevienu brīdi. Bet visādi citādi lasīt var, uzrakstīts vieglā valodā.

Otra grāmata ir detektīvs, to vēl neesmu izlasījusi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #16 : 2017. gada 19. septembris, 15:42:09 »
Tagad otra grāmata...
Jana Veinberga "Klavierkoncerts"

Sākums aizrauj uzreiz, ir intriga, sižeta attīstība, raita valoda. Grāmatas otrajā pusē sākas ļamūrs, kas pats par sevi nav nekas slikts un iederas sižetā, bet tad...  :ou:  nu kā tā var... sākas klišejiskie teksti un šis arī (sk. http://www.sarunuforums.lv/forums/neratnibas/kulmincijas-brdis/). Uz beigām man jau šķita, ka lasu kārtējo amurikāņu bestselleru. Bet varbūt tas ir pluss. Kā nu kuram.

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2017. gada 06. novembris, 17:07:56 »
Lelde Stumbre  " Maija, Cher Ami"  ****

Maija Silmale

viena no "franču grupas", tiesāta, izsūtīta. Atgriezusies tulko no franču valodas, mirst 1973. gadā 49 gadu vecumā.Izrādās, pirmais tulkojums -Igo Nožēlojamie.  Baigie ķieģeļi
Grāmata neliela, Stumbre ir bijusi tuvi pazīstama ar Silmali, lasās ļoti raiti un tiešām vērts izlasīt, īpaši tiem, kam padomju laiki tādā sidraba migliņā spīd

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #18 : 2017. gada 06. novembris, 17:26:34 »
Par "Maija, Chere ami" es laikam jau rakstīju kaut kad. Noteikti iesakāma.

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2017. gada 11. novembris, 08:34:04 »
Dzeja

Ronalds Briedis    Zāles pret nemirstību
Atšķiru un atkal tik palasu, bet ir vairākas kopas, kas jālasa pēc kārtas un vispār gredzenā. Skaisti, ka ir ritms un pat atskaņas! Šo laikam vēlēšos uz Zsvētkiem

Atslēdzies faraons

« Atbilde #21 : 2017. gada 11. novembris, 17:04:18 »
Lelde Stumbre  " Maija, Cher Ami"  ****

Maija Silmale

viena no "franču grupas", tiesāta, izsūtīta. Atgriezusies tulko no franču valodas, mirst 1973. gadā 49 gadu vecumā.Izrādās, pirmais tulkojums -Igo Nožēlojamie.  Baigie ķieģeļi
Grāmata neliela, Stumbre ir bijusi tuvi pazīstama ar Silmali, lasās ļoti raiti un tiešām vērts izlasīt, īpaši tiem, kam padomju laiki tādā sidraba migliņā spīd

vispār interesanti, ka Igo Nožēlojamiem 1.gāmatā rakstīts tulkotājs M.Silmale, bet.2.grāmatai jau M.Grīnferlde??

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2017. gada 11. novembris, 19:58:42 »
Grāmata par to ir stāstīts -otro daļu palīdzēja, lai varētu paspēt termiņā

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #23 : 2017. gada 16. novembris, 11:41:24 »
Linda Šmite "Rainītis" .
Es pat nezinu vai neesmu pārliecināts ar ko sākt..
Žanrs?...es to definēju kā modernu pasaku pieaugušajiem..
Pirms šīs grāmatas par šo rakstnieci zināju apaļu NEKO!
Izrādās, ka 9 grāmatas...šo paņēmu biblenē, jo ieintriģēja nosaukums (esmu Raiņa fans) un grāmatu čupā ir jāpaņem noteikti viens latviešu autors!...šoreiz Šmite
Gràmata par puiku Rainers, kurš tiek mīļi saukts par Rainīti...tā ir kalendāra veidotāju ironija, ka vārds Rainers, kurš kā vārds latviešiem tagad asociējas ar lidmašīnu, ir ielikts 11.novembrī Lāčplēša dienā?
Un tā ir likteņa ironija, ka šo grāmatu lasu pirms un pēc 11.novembra?
Rakstniece pēc profesijas ir skolotāja un sarakstījusi darbu tā, kā, viņasprāt, varētu domāt un just 8 gadīgs puika Rainītis...tas ir , viss darbs ir šifrēts caur maza puikas sapratni!
Skaidrs, ka skolotāja vislabāk prot šo valodu...mazi bērni jau vienmēr stāsta patiesību, kas notiek ar viņiem, kas notiek apkārt utt...lai labi ielasītos šajā grāmatā, man kā lasītājam vajadzēja atjaunot izpratni par bērnu teikto...tas nebija viegli, lai ar darbs sarakstīts ar vienkāršiem nepaplašinātiem teikumiem vairumā...nu, bērni jau nedomā un nerunā tik garos teikumos kā Mariass vai Bolanjo..
Grāmatā ir attēloti tie notikumi, kas patreiz notiek Latvijas laukos - zemes pārdošana ārzemniekiem, cilvēku aizbraukšana uz britu salām utt....un tas ar maza cilvēka acīm un emocijām..
Es teiktu, ka šī grāmata ir kā kapakmens latviešu nācijai...un, jā - akmeņiem grāmatā ir milzīga nozīme! :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #24 : 2017. gada 29. novembris, 16:20:51 »
Arno Jundze "Sarkanais dzīvsudrabs" ****,5

Romāns veltīts aizgājušā gadsimta 90tajiem gadiem. Galvenie varoņi nonāk situācijās, ko diktēja tā laika notikumi. Atzīšos, lasīju ar interesi, lai gan daudz kas no tā visa mani personīgi neskāra.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #25 : 2017. gada 29. novembris, 21:58:07 »
Arno Jundze "Sarkanais dzīvsudrabs" ****,5

Romāns veltīts aizgājušā gadsimta 90tajiem gadiem. Galvenie varoņi nonāk situācijās, ko diktēja tā laika notikumi. Atzīšos, lasīju ar interesi, lai gan daudz kas no tā visa mani personīgi neskāra.
8

Arī pagājušajā nedēļā izlasīju. Un arī patika, labi un raiti lasījās.
Lasīju un domāju, ka, ārprāts, es taču tai laikā skolā un vēlāk akadēmijā mācījos - vai tiešām tas viss notika?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #26 : 2018. gada 03. janvāris, 19:23:28 »
Armands Puče "Kurtizānes apakšveļa" ****

Nosaukums intriģējošs, grāmatas vāks liek domāt par Venēciju. Jā, Venēcija tiešām grāmatā ir. Tur atrodas nams, kurā savācies bariņš spoku - nama bijušo īpašnieku gari - kuri stāsta par savu dzīvi un laikmetu, kurā dzīvojuši, velkot paralēles ar Venēcijas lomu un ietekmi uz pasaules notikumiem. Centos izsekot visām peripetijām laiku lokos, bet brīžiem man palika garlaicīgi.
Paralēli norisinās darbība Rīgas advokātu birojā. Visai drīz atpazinu, tieši kura persona romānā tika izmantota kā pazudušā advokāta prototips. Grāmatas nobeigumā Puče piedāvā savu versiju par notikušo.
Grāmatu caurvij autoram tuva tēma - sazvērestības teorijas un čekas loma tajās. (Grāmatā par Herbertu Cukuru jau kas tāds bija.)
Šoreiz par čekas aģentu vervēšanas metodēm, konkrētāk - tieši homoseksuālistu vidū. Metodes un procesu norise aprakstīta visai detalizēti.

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2018. gada 01. februāris, 20:00:15 »
Jana Veinberga  Klavierkoncerts -krimināla intriga, vietām mazliet nepārliecinoši sižetiski, bet vispār tīri laba

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #28 : 2018. gada 26. februāris, 11:29:54 »
Aija Mikele "Kritušais eņģelis" ***

Latviešu autores detektīvromāns. Mazpilsētā tiek nogalinātas jaunas sievietes, pagātnes noslēpumi savijas ar tagadni. Intriga ir interesanta, taču notikumu attīstība drīzāk liecina par autores plašo fantāziju nekā pieturēšanos faktiem un loģikai. Nu kā var izmeklētājs nosapņot, kur meklēt nākamo līķi... vai arī tas, ka slepkavas alibi ir viegli pārbaudāms, bet nez kāpēc nevienam tas neienāk prātā. Un vēl, ka dramatiskā kulminācijā ugunsgrēka laikā slepkava mēģina kārtējo upuri pakārt (kas ir laikietilpīgāk un sarežģītāk) nevis nožņaugt kā vienu no iepriekšējiem upuriem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2018. gada 26. februāris, 11:55:28 »
Arzemju grāmatās vienmēr pateicības 10iem cilvēku, kā nu kurš līdzējis. Mūsējās  -neviena. Vai tiešām neviens cits pat nepārlasa? Tad taču tādas klajas dumības izravētu. Mums varēja pirms drukāšanas iedot :)