Linda Šmite "Rainītis" .
Es pat nezinu vai neesmu pārliecināts ar ko sākt..
Žanrs?...es to definēju kā modernu pasaku pieaugušajiem..
Pirms šīs grāmatas par šo rakstnieci zināju apaļu NEKO!
Izrādās, ka 9 grāmatas...šo paņēmu biblenē, jo ieintriģēja nosaukums (esmu Raiņa fans) un grāmatu čupā ir jāpaņem noteikti viens latviešu autors!...šoreiz Šmite
Gràmata par puiku Rainers, kurš tiek mīļi saukts par Rainīti...tā ir kalendāra veidotāju ironija, ka vārds Rainers, kurš kā vārds latviešiem tagad asociējas ar lidmašīnu, ir ielikts 11.novembrī Lāčplēša dienā?
Un tā ir likteņa ironija, ka šo grāmatu lasu pirms un pēc 11.novembra?
Rakstniece pēc profesijas ir skolotāja un sarakstījusi darbu tā, kā, viņasprāt, varētu domāt un just 8 gadīgs puika Rainītis...tas ir , viss darbs ir šifrēts caur maza puikas sapratni!
Skaidrs, ka skolotāja vislabāk prot šo valodu...mazi bērni jau vienmēr stāsta patiesību, kas notiek ar viņiem, kas notiek apkārt utt...lai labi ielasītos šajā grāmatā, man kā lasītājam vajadzēja atjaunot izpratni par bērnu teikto...tas nebija viegli, lai ar darbs sarakstīts ar vienkāršiem nepaplašinātiem teikumiem vairumā...nu, bērni jau nedomā un nerunā tik garos teikumos kā Mariass vai Bolanjo..
Grāmatā ir attēloti tie notikumi, kas patreiz notiek Latvijas laukos - zemes pārdošana ārzemniekiem, cilvēku aizbraukšana uz britu salām utt....un tas ar maza cilvēka acīm un emocijām..
Es teiktu, ka šī grāmata ir kā kapakmens latviešu nācijai...un, jā - akmeņiem grāmatā ir milzīga nozīme!