Autors Tēma: latviešu literatūra  (Lasīts 53192 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: latviešu literatūra
« Atbilde #60 : 2018. gada 05. septembris, 21:22:05 »
Jana Veinberga "Svešais draugs"

Kategorija - romantiskais detektīvs. Sižets samērā vienkāršs - tiek noslepkavota meitene, viņas tēvs nozieguma atklāšanainolīgst privātdetektīvu, kurš savukārt savā darbā iesaista augstskolas pasniedzēju. Beigās viņi kļūst par pāri, kas dabonas. :)
Sižeta negludumus veiksmīgi nomaskē raitā darbība, kaislības un dialogi. Vainīgais man tapa skaidrs jau grāmatas vidū, tik bija jāizlasa līdz beigām, lai uzzinātu, kā tas viss sasaistās kopā un nonāk līdz atrisinājumam.
Laba atslodze pāris vakariem.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #61 : 2018. gada 12. septembris, 21:04:15 »
Inguna Dimante "Cita meitene jeb Senā kāzu nakts"

Par to seno kāzu nakti nosaukumā es tā īsti nesapratu, kādā sakarā, bet kopumā romānu var lasīt, ir izklaidējošs, ar dāsnu romantikas, mistikas devu un intriģējošu notikumu attīstību. Bija bišķi uzjautrinoši, ka galvenajam vīriešu varonim gultā patika izmantot rokudzelžus, lai gan pats apgalvoja, ka "tas izklausās pēc slimā jampampiņa Greja ar visām viņa slimīgajām nokrāsām" (c)
Paņemšu palasīt vēl citus Ingunas Dimantes romānus, bet kopumā varu teikt, ka tie, kurus esmu lasījusi, ir daudz baudāmāki nekā Karīnas Račko "pežģīnes".

Atslēdzies reno

« Atbilde #62 : 2018. gada 08. oktobris, 10:12:41 »
Neatceros, kad kādu latviešu autora darbu būtu lasījusi ar tādu interesi -Izcili*****

Andris Akmentiņš Skolotāji

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #63 : 2018. gada 08. oktobris, 10:40:02 »
Neatceros, kad kādu latviešu autora darbu būtu lasījusi ar tādu interesi -Izcili*****

Man vēl jāgaida rindā uz Akmentiņu... ceru 2 mēnešu laikā tikt klāt :)
Šobrīd lasu Pētera Hēga "Ziloņkopēju bērnus".

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #64 : 2018. gada 08. oktobris, 10:54:25 »

Uzskatu, ka šo grāmatu der NOPIRKT, nevis gaidīt bibliotēkas rindā.Mums grāmatas dzen cilvēkus iz mājas, cenšamies neko no jauna nepirkt, bet šī ir tāda, kurai vajadzētu būt mājās

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #65 : 2018. gada 08. oktobris, 11:50:17 »
Uzskatu, ka šo grāmatu der NOPIRKT, nevis gaidīt bibliotēkas rindā.Mums grāmatas dzen cilvēkus iz mājas, cenšamies neko no jauna nepirkt, bet šī ir tāda, kurai vajadzētu būt mājās

Es par to padomāšu :) Varbūt grāmatu izstādē arī nopirkšu .

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #66 : 2018. gada 08. oktobris, 13:53:57 »
Varbūt es neesmu tik gudra, bet grāmata nelikās interesanta. Citas no šīs sērijas patika labāk.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #67 : 2018. gada 08. oktobris, 22:02:10 »
"Skolotāji" man arī patika, kā jau iepriekš minēju. Manis pēc, gan pēdējās grāmatas varētu arī nebūt.
Mans tēvs gan raustīja degunu, viena zināma skolotāja, kam nedaudz pāri 70, arī vaikstījās: tā jau nu gan neesot bijis. Nezinu, gan jau katrā pagastā ar savām niansēm, un var jau būt, ka grāmatā mazliet sabiezināts, bet vispār es lasīju kā ļoti reālu un cilvēcīgu stāstu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #68 : 2018. gada 10. oktobris, 08:43:24 »
Tiekot  pāri pusei, mana sajūsma par Skolotājiem noplaka. Darbība un ritms pazuda, vēstuļu teksts tādā nedabīgā samākslotībā, man vispār tajā nodaļā sižets pazuda

Atslēdzies reno

« Atbilde #69 : 2018. gada 01. novembris, 12:57:58 »
Dace Vīgante    Tad redzēs    ****, dažiem stāstiem pat *****

Jaunais stāstu krājums, lasu, patīk, pat ļoti.
Mazliet depresīva tā noskaņa ir, bet tādi nu mēs latvieši esam. Lasot gribētos, lai iezogas vai nu šausmeņu motīvs, vai humors -vienlīdz labi iederētos, pat abi kopā

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #70 : 2018. gada 11. novembris, 02:20:03 »
Franciska Ermlere "Meistarstiķis" 
par autori - https://www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/cilvekstasti/franciska-ermlere-redze-dod-lielas-iespejas-bet-rada-arkartigi-daudz-iluziju.a229910/
Nu,akla un raksta...un tiesu izpildītājs pažēlo rakstnieci....mjāāā, ir ko padomāt 
"Meistarstiķis" ir klasificēts kā detektīvs un ir sērijā "Rīgas detektīvi" ievietots....nu, es šo neliktu detektīvu žanrā, bet pie latviešu literatūras būs pareizāk!  :)   
Tēma - apspēlēta Bulgakova "Meistars un Margarita"...man patika pati ideja, arī detektīva intriga rakstniecei ir izdevusies...taču nobraukts pa virsu tai dziļajai domai, kas ir Bulgakovam ...kaut kāds tāds feļetonisks skatu punkts uz to visu...Vairāki režisori sacenšas, kuram sanāks labāks Meistars teātrī....lūk, autore Bulgakovam ir izcēlusi tieši šo tēmu kā galveno - kurš ir labāks Meistars?...man gan vairāk Bulgakovā saista tā mūžības tēma...Volands un Ješoa...nu, bet ok...arī tēma  Meistars ir gana interesanta!  :) Romāns uzrakstīts - nu tā....visi tēli tādi papliki...ja kāds režisors  pieķertos klāt taisīt filmu no šī detektīva, tad būtu visas iespējas radoši izpausties un uztaisīt visu pa savai gaumei...arī aktieriem.... Lūk, palasīju kādreiz "Sex un lielpilsēta" ....grāmata ir pilnīgs dranķis, bet varēja tak uztaisīt kulta seriālu!
..."Meistarstiķis" ideja ir laba, interesanta!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #71 : 2018. gada 11. novembris, 10:41:41 »
Iepriekš biju lasījusi un ielikusi atsauksmi par citu Ermleres "detektīvu". Sapratu, ka nav ko tērēt savu laiku šīs autores grāmatām.

p.s. Pilnībā piekrītu, ka Bušnelas grāmata (sekss un lielpilsēta) ir gluži nekāda.

Atslēdzies magda

« Atbilde #72 : 2018. gada 11. novembris, 17:03:35 »
Arī es A.Akmentiņa "Skolotāji" lieku izcili!  Sen neko tik baudāmu no latviešu jaunākās literatūras nebiju lasījusi!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #73 : 2018. gada 20. novembris, 10:43:32 »
Es likvidēju robus savā latviešu literatūras izpētē....nebiju neko lasījis no Daces Judinas, tad nu pieķēros ...   
"Dīvainais Līgo vakars"   

Teikšu tā - man ir lielas asociācijas ar Vili Lāci, kaut gan pēdējo reizi šo esmu lasījis pirms 40+ gadiem,  es šo romānu varētu nosaukt "Uz CITU jauno krastu"! :sarcasm:     
Vilim Lācim bija grupa pozitīvo varoņu - jaunieši/komjaunieši, kara veterāni, kolhoznieki, kuri ceļ "jauno" dzīvi ...un ir vecie budži, mežabrāļi, kuri tam visam traucē ...visi labie ir skaisti un pūkaini, bet visi sliktie ir ļauni un nekrietni...nu, īsts Viļa Lāča romāns ir tas dīvainais līgo vakars! :)   

Cik saprotu, tad rakstniece raksta tik pat ātri kā Vilis un šī grāmata ir uzcepta pāris mēnešos, attiecīgi arī ātri lasās ...un literārā vērtība ir mazāka kā  Lācim, jo viņš šo stilu sāka pirmais....un Zvejnieka dēlā, Vecā jūrnieka ligzdā ir arī reālisms no zvejnieku dzīves, tā ir būtiska mūsu literatūras sastāvdaļa.   
Tas, ka Judina raksta ātri, varbūt nav slikti, bet nepatīk tā paviršība pret tēliem, kas rodas, ja steidzas!   
Nu, paņemsim tādu tēlu kā majors Kaķītis! ....epizode, kur viņš kopā ar kinologu un vācu aitu suni Zorro dodas skrējienā pa pēdām...Anna Elizabete redz, ka pēc šī skrējiena majors ir svaigs, pat nesasvīdis, kamēr kinologs ir noskrējies slapjš ....   
Nu, ka tas iespējams? Kinologs, kurs regulāri skrien, trenējas ar suni, ir noskrējies slapjš, bet majors, kurš ikdienā neskrien un netrenējas, ir svaigs ka gurķītis? :)   
Neticu!   
...un tā daudzas detaļas...kaut kas saspridzināts Latvijā kara darbībā 1942.gadā....kas tas par brīnumu?...kara darbība Latvijas teritorijā beidzās 1941.gada vasarā un atsākās 1944.gadā...utt...utt   

"Uz CITU jauno krastu!"  :blushing:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #74 : 2018. gada 20. novembris, 11:02:56 »
Es likvidēju robus savā latviešu literatūras izpētē....nebiju neko lasījis no Daces Judinas, tad nu pieķēros ...   
"Dīvainais Līgo vakars"   
Nākamās grāmatas lasīsi?