Aldis Bukšs "Brāļi" (2020)
Šaubījos par sadaļu, kur rakstīt - varbūt pie detektīviem?
Grāmatu ir atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds, kas vien jau liecina, ka romāns nav "Kontinenta" surogāts, bet pretendē uz literārām vērtībām.
Man patika arī uz grāmatas pakaļējā vāka publicētās divas atsauksmes , kur manis cienījami cilvēki Guntis Berelis un Viesturs Kairišs nav kautrējušies parakstīt ar savu vārdu...man nepatīk daļēji anonīmas atsauksmes, kur norāda tikai kādu avīzi vai saitu, jo tās redzu ka reklāmas, bet ja sabiedrībā pazīstami cilvēki parakstās ar savu vārdu - tad jābūt labi, jo pēc Daces Judinas viena kriminālromāna izlasīšanas bija lielas šaubas par latviešu rakstnieku spējām šajā žanrā..
Jauns latgaļu puisis Edgars no Balviem pēc ģeogrāfu izglītības iegūšanas aizbrauc uz UK, kur uzdienējas līdz bārmenim elitārā klubā Londonā.
Tad atgriežas strādāt Latvijā, izmanto iegūtās zināšanas un kontaktus, lai sāktu tirgot Latvijas mēbeles pa visu EU un pēc ļoti veiksmīga darījuma Londonā nolemj atpūsties savā vecajā darbavietā elitārajā klubā jau kā klients. Viņu pazīst un sākas spraigais sižets, kurā ir viss komplekts tādiem stāstiem...
Tie, kas regulāri lasa pasaules rakstītos detektīvus vai skatās šādus seriālus, tad pašā sižetā nav nekā superoriģināla, es pat teiktu, ka man brīžiem bija asociācijas ar krievu kulta filmām Brat, Brat 2, jo šeit arī galvenā sižeta līnija ir par brāļa meklēšanu, tad tas īpašais šeit ir Latgale, Balvi, Krievijas pierobeža...aizraujoši, var izlasīt vienā rāvienā!
Iesaku!
https://www.dgramata.lv/dg-izdotas-gramatas/dailliteratura/originalliteratura-latviesu/detektivi/brali