Autors Tēma: latviešu literatūra  (Lasīts 53206 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: latviešu literatūra
« Atbilde #375 : 2025. gada 15. aprīlis, 08:07:14 »
Lelde Kovaļova Klusie kaimiņi
Vēl viens ļoti pozitīvs pārsteigums, kaut slavinošās atsauksmes lasīju visu laiku un gaidīju bibliotēkā rindā.
Laikam biju aizmirsusi, ka autorei visi romāni ar misticisma piesitienu. Šeit tas ir pamatīgs un ļoti pamatots. Grāmata paplāna. Izlasīju vienā dienā, nolikt negribējās

Atslēdzies reno

« Atbilde #376 : 2025. gada 15. aprīlis, 22:35:47 »
Slimībā gulšņājot, nekas cits neatliek, kā lasīt. Tad, kad nesāp acis vai galva...
Jānis Lejiņš  Dieva dusmības bērni
Lasījās lēnām, bet ar baudu. Lejiņa slavenos zīmogus vaskā pašķirstīju, nepatika. Vismaz toreiz likās tāds sakāpināts patoss un nacionālais romantisms. Šo paņēmu dēļ stilīgi noformētā  iesējuma un vāka ilustrācijas. Kā izrādījās -viss sakārtots nodaļās ar konkrētiem nosaukumiem, kas jau skaidri pasaka, kas tur notiks. Vizuāli ļoti labi noformēts.
Ja patīk vēsture -iesaku, kaut gan tas ir drīzāk dzimtas piedzīvojumu stāsts. Tur ļoti maz konkrētu faktu un tikai rakstnieka meistarība liek noticēt, ka tās ir reālas vietas un cilvēki Vidzemē.
Katrā ziņā man tas bija negaidīti pozitīvs pārsteigums. Vai tur varētu tapt filma? pilnīgi iespējams

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #377 : 2025. gada 16. aprīlis, 15:45:00 »
Daiga Bormane. Tinder randiņu virpuli.
Interesanti (nedaudz).palasīt par vīriešu tipiem. Bet tā - noguru no galvenās varones piselības. Varēju tikai bubināt: paldies Dievam, ka man tā nebija/nav.
4 no 10.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #379 : 2025. gada 16. aprīlis, 17:11:19 »
Interesanti (nedaudz).palasīt par vīriešu tipiem. Bet tā - noguru no galvenās varones piselības. Varēju tikai bubināt: paldies Dievam, ka man tā nebija/nav.
4 no 10.

netiešā reklāma - a kāds "tips" es esmu?? :D  iedo palasīt??

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #380 : 2025. gada 16. aprīlis, 17:50:58 »
4 no 10.
Redz, Amā, galvenajai varonei tikai 28 gadi, bet Tev..... :mrgr: 
Man grāmata patika tādā ziņā, ka bija visai izklaidējoša un ar laimīgām beigām. :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #381 : 2025. gada 16. aprīlis, 18:02:02 »
Luīze, es taču minēju, ka nebija man tā. Tagad, ko nu tagad :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #382 : 2025. gada 23. aprīlis, 08:15:47 »
Tie, kam likās, ka esmu sajucis prātā, pieminot literāros personāžus seru Serjozo un donu Donaldo,- lūk pierādījums! Cecīlija Dinere "Gliemežnīca" un attēlā abi divi ar stāsta centrālo varoni, kuru sauc Andris Tupele
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 23. aprīlis, 10:48:23 no Luīze »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #383 : 2025. gada 28. aprīlis, 11:33:05 »
No pēdējām lasītajām:
Jana Veinberga "Eņģeļa spārns" ****
Detektīvs. Noziegumu izmeklē tie paši, kas autores iepriekšējās grāmatās. Cik atceros, man patika arī citas Veinbergas grāmatas.

Arnolds Auziņš "Meklēju sevi" ***,5
Par jauna žurnālista piedzīvojumiem padomju laikā. Ir viegli lasīt, un nav tās smagās nomāktības, kas reizēm piemīt padomju laika aprakstiem. Autoram pašam jau pāri 90, bet joprojām raksta un publicējas.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #384 : 2025. gada 25. jūnijs, 10:05:36 »
Reno jau rakstīja, es pievienojos:
Liena Hačatrjana  Tās ir tikai sakritības ****

Lasās raiti, intriga saglabājas līdz beigām. Viens no tiem latviešu krimiķiem, kur dialogi šķiet dabiski un nemāksloti. Nedaudz tikai kaitināja varone - garlaikotā mājsaimniece - ar savu taisnību un dažkārt intuitīvajiem slēdzieniem
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #385 : 2025. gada 09. jūlijs, 11:05:18 »
Vēl viens labs latviešu krimiķis -
Rolanda Bula  Gulbja zvaigznājs

Atslēdzies reno

« Atbilde #386 : 2025. gada 11. jūlijs, 17:47:45 »
Es taču lasīju 4 grāmatas paralēli, nu pamazām citu pēc citas pabeidzu

Svens Kuzmins Brīvībene
    Biju iedomājusies pavisam kaut ko citu, bet balvas saņēmusi pelnīti. Laiks vēl pirms eiro un Nato, jauns puika ieradies Rīgā. Es neesmu lasījusi Joņeva 98 (?), bet varoņa Svena vecums varētu būt apmēram tas pats. Kaut kas autobiogrāfisks tur ir iekšā, iespējams, ka diezgan daudz.
     Kā tas ir, kad tu esi divu pilnīgi atšķirīgu dzimtu pēctecis

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #387 : 2025. gada 05. augusts, 19:18:25 »
Māris Ruperts "Noslēpumainā lodžija" **
Būtībā krimināls bojeviks, kam ar reālo dzīvi visai attāls sakars. Toties beigas romantiskas un laimīgas. :mrgr:  Pozitīvais - grāmata ir samērā plāna, burti lielāki nekā parasti, pa stundu mierīgi var izlasīt. Un pēc tam tikpat ātri aizmirst.  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #388 : 2025. gada 07. oktobris, 09:18:08 »
Ilga Liepiņa  Silmaču Antonijas stāsts  ****

Par Antoniju pirms Skroderdienām. Jauna sieviete, atraitne, kurai pēkšņi jāvada  lielā saimniecība. Un nemaz ne veca, sagrabējuša vīra sieva, kā mums liek nojaust Blaumanis. Viņam Tonija nemaz neesot patikusi.  Man patika gan pati ideja, gan mierīgais un asprātīgais stāsts par ikdienas darbiem un notikumiem. Mazliet apšaubu ideju par jaunā kalpa atraidīšanas iemeslu, tāds īsti krimināls piesitiens.

Ar draudzeni gan padiskutējām. Viņa uzskata, ka Blaumani vajag likt mierā. Bet grāmata interesanta. Pavisam plāna, nav nekādi gari apcerējumi

Atslēdzies reno

« Atbilde #389 : 2025. gada 08. oktobris, 18:31:59 »
Laikam esmu palikusi vienīgā, kas te lasa vai vismaz ieliek kādu atsauksmi. Varējāt jau iespringt.

Arno Jundze  Virtuves pasaciņas *****
It kā bērniem, bet humoriņš vairāk saprotams pieaugušajiem