Autors Tēma: Nu ko, kāpēc Jūs izvēlējāties precēties vai neprecēties?  (Lasīts 2759 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Nu ko, kāpēc Jūs izvēlējāties precēties vai neprecēties?
« : 2017. gada 30. jūlijs, 11:18:58 »
Vakar izlasīju kādu nu stipri pārspīlētu rakstu un tad pakomunicējot sapratu, ka ļoti daudz ir tādu, kas patiešām arī to visu tieši tā uztver, saasināti un pārspīlēti, gan vienā gan otrā skatupunktā...

http://www.tayni-mirozdaniya.ru/2017/07/blog-post_188.html?_utl_t=fb&m=1
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Bobs

Re: Nu ko, kāpēc Jūs izvēlējāties precēties vai neprecēties?
« Atbilde #1 : 2017. gada 30. jūlijs, 16:14:03 »
Toreiz biju jauns. Bet tagad saprotu, ka izdarīju pareizi.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #2 : 2017. gada 30. jūlijs, 16:29:56 »
Raksts nebūt nav pārspīlēts. Jaunībā apprecējos, jo, nu, kā tad bez precēšanās. Tā bija neveiksme.
Tagad neprecos tieši tāpēc, lai mana dzīve, t.sk. vide mājās, būtu tāda kā es to vēlos.
Egoistiski, bet mainīt neko nevēlos.

Atslēdzies itta

« Atbilde #3 : 2017. gada 30. jūlijs, 18:11:13 »
Bet tad jau jādzīvo vienam, jo visādi citādi, lai kā vēlētos, ja mājās ir vēl kāds noteikti viss nebūs tikai tā kā pats vēlēsies?!...
Pa manam laulība neko nemaina kā tikai juridisko pusi, ja protams, kādam no diviem neizslēdzās smadzenes un veselais saprāts.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #4 : 2017. gada 30. jūlijs, 18:23:53 »
Nu tur jau tas sāls: kurš grib, dzīvo viens, kurš negrib - dzīvo ar kādu kopā. Nav tāda "pareizi" vai "nepareizi". Un brīnīties ir pilnīgi lieki.

Atslēdzies itta

« Atbilde #5 : 2017. gada 30. jūlijs, 18:54:52 »
Nu tur jau tas sāls: kurš grib, dzīvo viens, kurš negrib - dzīvo ar kādu kopā. Nav tāda "pareizi" vai "nepareizi". Un brīnīties ir pilnīgi lieki.

Es nebrīnos, katram sava izvēle un pieredze, pie tam, ar dažādiem cilvēkiem tā būs atšķirīga un divu vienādu situāciju tai skaitā nekad nebūs, pati esmu izskatījusi dažādas versijas un variācijas un sapratusi, ka spēju pieņemt jebkuru variantu un ka visam ir savi plusi un mīnusi...

Kaut jāsaka, ka rakstā minētās problēmas visai izteikti norāda uz savstarpējās komunikācijas problēmām...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2017. gada 30. jūlijs, 22:03:52 »
Ja jau dzīvo kopā, tad jāprecas. Kas tur tāds?
Rakstu nelasīju. Neinteresē tāds temats.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 30. jūlijs, 22:58:27 »
Tipiski. :)
Kā vienmēr. Bērni, iespēja tādiem būt, vide, kādā augt, rezultāts, kādiem izaugt, ... tik nenozīmīgi, ka pat pieminēts nekur netiek. Viss aprobežojas ar "Es un sievietes" vai "Es un vīrieši".
Es laikam pilnīgi dumjš šiem laikiem - kā tāds baltais zvirbulis ar savām domām par to, kādas pēdas uz šīs pasaules atstās mana uzturēšanās šeit 50+, 60+ vai 70+ gadu garumā? Nē, protams, gaumes lieta, bet ir skaidrs, ka pēc cilvēkiem ar šādu pieeju nekas daudz vairāk par atkritumu kalnu nepaliek. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #8 : 2017. gada 31. jūlijs, 20:20:29 »
Zigfrīd,
Tie, kuri egoistiski izlēmuši dzīvot vieni, tie bērnus nerada.  Jo nejūt vajadzību pēc pēcnācējiem..Un tas ir daudz godīgāk, nekā radīt kaudzīti bērnus, lai, kas nu kuram...citam ūdens krūzīti vecumdienās būs kas pienes, cits pabalstus dabūs utt.
Bet "paceļot" smago tēmu par tiem cilvēkiem, kuri negrib bērnus, atkal sāksies moralizēšana...par atkritumiem...

Atslēdzies itta

« Atbilde #9 : 2017. gada 31. jūlijs, 20:49:55 »
Katrs jau izvēlās ko vēlās un kas ir labāk, radīt vai neradīt bērnus ir jebkurā gadījumā katra subjektīvs viedoklis konkrētā laika sprīdī, kurš diemžēl citā rakursā var mainīties un pat visai diametrāli pretēji tikai te nu ir, kad vēl ko var mainīt, bet ir situācijas kad nu diemžēl, kā nu ir tā nu jādzīvo un jāsadzīvo...

Galvenais nevainot nevienu esošajās izvēlēs un būt atbildīgam par saviem lēmumiem un tos pieņemot apzināties, ka pēcāk nenāksies nožēlot un, ja pat nāksies tad spēt uzņemties atbildību par izdarīto...

Ļoti jau tas mans teksts atgādina transparentus, bet tā nu tas ir, pie tam zinu, kas apzināti iet šādu ceļu (būt vienam un bez bērniem) un pat saprotu, ka izvēle netiks nožēlota..., bet tā ir paša cilvēka izvēle un viņš arī to tiešā tekstā neliekuļojot prot pasniegt...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2017. gada 31. jūlijs, 21:14:32 »
Un tas ir daudz godīgāk, nekā radīt kaudzīti bērnus, lai, kas nu kuram...citam ūdens krūzīti vecumdienās būs kas pienes, cits pabalstus dabūs utt.
... atkal sāksies moralizēšana...par atkritumiem...

Pif, šī arī ir moralizēšana.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 31. jūlijs, 21:25:43 »
... un vispār, ziniet, drusku tā kā offtopiks panesās, bet nepateikt šoreiz nevarēšu.
Esmu daudzbērnu tēvs LV izpratnē. Drusku reizēm tā kā iešķebina un liekas liekulīgi no ne viena vien līdzcilvēka puses sekojošais. Jā, neesmu nacionālists modernajā latviešu izpratnē par nacionālismu. Un tad satieku vienu tādu īstlatvieti (no vārda "īsts"), kurš sparīgi sit man uz pleca un spiež roku ar vārdiem: "Tu esi malacis! Ja visiem latviešiem būtu tādas kuplas un stipras ģimenes! Man kā cilvēkam, kurš veido un rūpējas par Latvijas valsti un latviskumu, ... imponē, ļoti imponē un vēl vesela tirāde bla, bla, bla." :) Kāpēc "bla, bla, bla?" Da tāpēc, ka pats ir vecis, kuram mietu pakaļā var nolauzt, sieva pie sāniem, darbs, auto, dzīvoklis vai māja, - viss ir, bet bērnu - nulle. Es vēlreiz saku, ka man viss tas ļer, ļer, ļer par latviskajām vērtībām ir vairāk vai mazāk vienaldzīgs, bet, nu, cik var viens nenacionālists nacionālistu vietā bērnus audzināt? Un tas nav viens vienīgs tāds gadījums, nedomāju, ka visi tie lādzīgie tautieši ar reprodukcijas iespēju problēmām būtu. Vot, pasakiet, kā to saprast, lūdzu?!
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 31. jūlijs, 21:41:38 no Zigfrids »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2017. gada 31. jūlijs, 21:30:08 »
Tas jau apmēram no sērijas - Dukurs - čempis. Sit viņam uz pleca, slavē, sak', Latvijas vārdu nes pasaulē. Bet slavētāji paši taču nebrauc pa reni ar galvu pa priekšu. Un vai gan tas novērtēt traucē? Vai aŗī nedrīkst? ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2017. gada 31. jūlijs, 21:37:56 »
Dukuram ir jātrenējas, lai kļūtu par čempi, forma jāuztura, uz nometnēm jābrauc ... Ja tas viss būtu neciešami nepieciešams arī bērnu radīšanai, tas es klusētu. Atvainojiet, bērni ir pat invalīdiem, kuri par braukšanu pa reni pie labākās gribas sapņot nevarētu. Bet te ... Nacionālists, ibio, kurš taču it kā par tautas nākotni domājot. :) Man ko, viss viņa vietā jādara? Tipa: "Mēs sargājam dzimto valodu!" Kādam sunim? Kurš tai valodā pēc 30 gadiem runās, ja pat lielie nacionālisti - valodas kopēji un sargātāji tā izlaidušies? Kur tie cilvēki radīsies, kuriem pēc gadiem varēs noderēt tas, ko tas vīrelis šodien sargā un kopj?

Atslēdzies itta

« Atbilde #14 : 2017. gada 31. jūlijs, 22:09:49 »
Lai kaa Tev kas skjiet lja lja, Tu nezini kaapeec viss ir taa kaa ir. Tu izveeleejies un Tev ir beerni, ir kas gadiem grib, bet pat maaksliigaa neliidz visa nauda nespeej sniegt to kjiparinju un ko tagad? Pasties paartiku un taas sastaavu, palasi par blakneem un dalja jautaajumu vai un kaa atkritiis un otrs, ja tas auksaa izleemis ka nee var ap.... un izstiepties, bet buus tikai par citiem priecaaties...

Teema gan nebija par beerniem... un arii ne par politiku...