Autors Tēma: Ceļojums  (Lasīts 17288 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Re: Ceļojums
« Atbilde #60 : 2018. gada 14. februāris, 09:10:35 »
tev neviens autpbraucējs neatbild, tāpēc pateikšu tev kā kājāmgājējs:
no stacijas kāpām augšā baigo gabalu kalnā. BET!!!  Tas bija pasakains kāpiens. Darbība norisa februāra beigās, izbaudījām jauko sauli, zaļo mežu, utt. Nekādas tveices vai cilvēku masu. Sintrā satikām paziņas, kas bija braukuši ar mašīnu. Neizklausījās, ka būtu sapūlējušies, braucot pa ieliņām. Toties pie pils viņi mašīnu bija atstājuši krietnu gabalu no ieejas vārtiem, ieliņa pilna ar noparkotām mašīnām. Un tas februārī, kad cilvēki vienkārši bija padaudz, nevis tūrisma sezonas laikā.
Vēl tur kursē kaut kādi autobusiņi, kas uzved augšā tos, kas negrib kāpt kalnā. Sintras parkā tāpat būs jāstaigā kājām, ja gribēs iet uz attālākiem objektiem.

Katrā ziņā - mūsu Sintras dienā man ne mirkli nelikās, ka pietrūktu mašīnas. 

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #62 : 2018. gada 10. maijs, 21:48:40 »
Atgriezos. Ņemiet nomā auto ar automātisko ātrumkārbu. Vismaz pa Porto un Lisabonu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #63 : 2018. gada 11. maijs, 22:37:28 »
Mums bija plānots ņemt auto, bet nepaņēmām un ne mirkli nenožēlojām.
Visur lieliski tikām ar sabiedrisko (vilcieni, metro, autobusi) un gana daudz izstaigājām ar kājām. Auto neprasījās ne mirkli. Lisabonā nebūtu bijis kur novietot un Porto gana līdzīgi.Jāsaka, ka sabiedriskais transports kursē ļoti precīzi un nav dārgs.
Nezinu vai Lisabonā vēl atgriezīšos (ja nu tāpēc, ka Sintrā neizpildīju visu plānu un Lisabonas apkārtnē ir gana daudz ko darīt), bet uz Porto gribas vēl.
Mums dalās domas par Aivero  - vienam ļoti patika, otrs saka, ka tajā dienā varēja aizbraukt citur.
Lielākais pārsteigums - komunistu partijas gājieni pirmajā maijā... ar visām sarkanajām neļķēm  :no:
Vīna cenas -  :faint:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #64 : 2018. gada 11. maijs, 22:43:50 »
Un lai kā visi būtu brīdinājuši, lai esam gatavi - marihuānu un hašišu mums piedāvāja tikai vienu reizi :D

Atslēdzies dille

« Atbilde #65 : 2018. gada 21. maijs, 10:38:07 »
Lielas neskaidrības ar manu ceļojumu.  Diezgan stulbi - tik ilgi krāt, lai varētu jauki atpūsties, biļetes jau sen nopirktas, viesnīcas rezervētas, nauda no kartes novilkta - 4 dienas dienvidos, 4 - Lisabonā un no Lisabonas doma pabraukāt ar auto apkārt. Man ir 2 ļoti labi vācu ceļveži, sākumā vācu informāciju, domāju; nu jau ilgāku laiku nē.
Tā arī nav zināms, vai vīram iedos atvaļinājumu, nu jau līdz izbraukšanai tik maz laika - varbūt dienu iepriekš pateiks.
Pēdējais laiks būtu caur internetu mašīnu noīrēt. 
Vienīgais, ko iedomājos, ja iepriekšējā vakarā ātrumā kaut ko sametīšu koferī (pie pozitīva scenārija) - pie okeāna var būt arī auksts un vējains, ai, nezinu, kā īsti ģērbties. Ja tikai rokas bagāža, tas viss būtu jāpārdomā.
Vienai galīgi negribas braukt, mums tik labi saskan ceļojumos. Tiesību man arī nav.  Reizēm domāju, vai man izdosies noslēpt savu sarūgtinājumu pie negatīva scenārija, pašlaik šķiet, ka vīrs ir vēl kreņķīgāks par mani.
Bezkaunīgi, ka man atņemts gatavošanās prieks. Nju, bet tā arī mēdz gadīties.
Ja kāds vēlas padalīties  priecāšos par praktiskiem padomiem. Tie ļoti noderēs pie pozitīva scenārija.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #66 : 2018. gada 21. maijs, 10:47:37 »
tiesības gan vajag nokārtot

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #67 : 2018. gada 21. maijs, 12:38:03 »
Parasti jau atvaļinajumu neatsaka, ja laicīgi paprasīts konkrētos darumos. Tiešām var nepalaist !?!
Es paņemtu līdzi kadu citu - draudzeni vai tml, kam ir arī tiesības. Vienai tomēr garlaicīgi..

Atslēdzies reno

« Atbilde #68 : 2018. gada 21. maijs, 17:43:11 »
Redz, baaciens iztika bez auto. Man paziņas arī paņēma auto, lai brauktu no Porto uz Lisabonu, Lisabonā laimīgi nebija, man liekas, ka pat neko lāga neredzēja stresojot par satiksmi un mas''inas nolikšanu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #69 : 2018. gada 21. maijs, 18:27:08 »
vot vot. Visiem liekas - ar mašīnu baigi kruti, visur var piebraukt, aizbraukt utt. Tikai tam, kam jāstūrē, bieži vien nemaz tik kruti nešķiet. Jāsaprot, kur ir apskates objekts, kā to dabūt iekšā gps, kur noparkoties, kādi vietējie likumi utt. Tādā ziņā ar grupu kā durītim ir daudz foršāk

Atslēdzies reno

« Atbilde #70 : 2018. gada 21. maijs, 18:34:28 »
Un stūrētāju tikai var kaitināt saucieni "skat, skat, cik tur pa kreisi smuki!"

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #71 : 2018. gada 21. maijs, 22:47:44 »
10 dienu Portugālei nudien auto nevajadzēja ne mirkli.
Mēs gan kājām staigātāji labprātīgi, bet kaifu atrodam arī izbaudot vietējo sabiedrisko transportu. Visu izvērtējot - auto būtu prasījis daudz (!) vairāk finanses un nervu šūnu.
Lisabonā un Porto - kur tur vajag auto? Sintrā ar auto? Varbūt ērti pārvietoties (nedaudz apšaubu), bet novietot?Uz galējo rietumu punktu aizved autobuss sabiedriskais - par 2 deguniem šķiet nebija vairāk kā 3 - 4 EURO
Mums bija agrais "izlidojiens" uz lidostu braucām ar UBER. Par braucienu 3.40 no rīta samaksājām 7 eiro un nav jādomā kur, kā un cikos atdot mašīnu.
dille, ko tādu Tu gribi pakot tai ceļasomā, lai baudītu procesu? Par "pie okeāna" būšanu. Vienu dienu mēs skrējāmies ar lietu - 15 minūtes aiz palmas zem lietussarga, pusstunda saulaina pastaiga un tā 5 atkārtojumi.  Porto otrā (aiz pārtikas) pirktā lieta - lietussargs, ko izmantojām vismaz 2 - 3 dienas un pamanījāmies atvest mājās. Labāk sagatavojiet lietusmēteļus - lētāki un vieglāki.

Atslēdzies dille

« Atbilde #72 : 2018. gada 06. jūnijs, 13:59:19 »
Vīru atvaļinājumā nepalaida  :cry: . Tas bija ļauni.
Vīrs ļoti mudināja mani braukt, man ir daudz iespaidu un vienlaikus  ... :veee: ... par visu šo situāciju.
Kapēc man neļauj pievienot bildes?

Atslēdzies dille

« Atbilde #73 : 2018. gada 06. jūnijs, 14:01:14 »
Burgau

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies dille

« Atbilde #74 : 2018. gada 06. jūnijs, 14:06:24 »
Un atkal neko nevaru pievienot