Autors Tēma: splendidā kaimiņi! domā ātri!  (Lasīts 2343 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

splendidā kaimiņi! domā ātri!
« : 2017. gada 22. augusts, 10:28:45 »
Rīt 23.08. un parīt 24.08. Splendid palacē Baltijas dienas - kaimiņu filmas bez ieejas maksas.
23.08. 18.00 Senekas diena (leiši).
            20.30 Mulsuma dienas (esti).
24.08. 18.00 Zupas pilsētas slepenà biedrība (esti).
            20.30 Emīlija (leiši)
Sinhronais tulkojums. Vairāk var uzzinàt Spl.palacē - es tur nestràdāju.
p.s.
Ceru, ka šīs ir labākās kaimiņu filmas, jo mēs viņiem savukārt iedevām festivàlu apbalvotās - "Mammu, es tevi mīlu" un "Es esmu šeit".
Pats domàju vismaz vienu noskatīties, bet neesmu izlēmis kuru.
Emīliju ? ;)

Atslēdzies kvadra

Re: splendidā kaimiņi! domā ātri!
« Atbilde #1 : 2017. gada 22. augusts, 10:45:03 »
Jā, ir tāda lieta, paldies par infu, bet apskaidrojiet, lūdzu, man, blondīnei - kā tas ir "ieeja bez maksas"?!  Mājaslapā neatradu opciju "izdrukāt bezmaksas biļeti". Kā šādos pasākumos notiek ieeja? 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2017. gada 22. augusts, 10:47:12 »
Atver kino durvis un iet iekšā?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2017. gada 22. augusts, 10:55:06 »
Laicīgi jāstājas garā rindā kā krievu laikā pēc desas? Pieļaujot, ka gribētāju iet iekšā varētu būt vairāk kā sēdvietu zālē (bezmaksas vienmēr ir pievilcīgi) - jādarbojas ar elkoņiem?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4 : 2017. gada 22. augusts, 11:04:52 »
Gan jau cerberi biļešu tantuki būs pie ieejas un skaitīs cik tautas ieiet...vietu skaits ir konstants lielums! :)
nu, rindà laikam ir jāstājas un kas pirmais brauc, tas pirmais maļ....domā, ka tauta var sakauties? :
kautiņš varētu būt par ložām...tādas intīmas, klusas vietiņas, kur kaimiņi netraucē bučoties.... ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2017. gada 22. augusts, 11:29:11 »
Tā jau domāju, ka Nakats ies uz Emīliju.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2017. gada 22. augusts, 11:38:38 »
Aizej gan, nakata kngs, pēc tam pastāstīsi, kā bija. :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2017. gada 22. augusts, 12:19:56 »
NK - hip hip urā!
Žēl, ka nesakrīt ar Ušakova bezmaksas transportu! Vo būtu pasākums...
Ejam bariņā? Es būšu rūtotās biksās, ar monokli un zaķi maisā. Pēc seansa varēsim aizlaist nopeldēties pa plikiņam.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2017. gada 22. augusts, 13:57:29 »
Mao rūtainās biksēs un Nakata kngs ložā? Hmmm... tas pat varētu būt tikpat, ja ne vēl interesantāk par pašu filmu :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2017. gada 22. augusts, 16:59:31 »
Agrāk ar bezmaksas biļetēm bija tā, ka tās laikus kasē jaizņem. T.i. pirms filmas (kaut 2 dienas pirms) jāpieiet pie kases un jāpalūdz, uz kuru filmu vēlas. Tieši pirms seansa gribētāju varētu būt daudz un būt rinda.
Tam bija ēnas puse. Vienā seansā gulēja un smirdēja bomzis. Tāpēc es tomēr ieteiktu tos seansus rīkot par kaut kādu nebūt maksu. Nu, kaut 20 centiem. Kā arī lai biļetes var iepirkt internetā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2017. gada 23. augusts, 11:38:34 »
Mao, piedod...bet es kaut kā bremzēju ar peldēšanos pa pliko...tad es dotu priekšroku Emīlijai! ;)
Mans viedoklis par smirdīgu apģērbu sab.vietās - ir tak kinoteātrim savi noteikumi, ka ar netīru apģērbu, pālī utt. iekšā nelaist, pat ja nopirkta biļete...protams, ka ja nopirkta biļete, tad administrācija nevēlas kašķi, taču , ja es ieradīšos operā ar notašķìtu celtniecības kombinzonu, kurš smērēs visu , kam pieskaršos, tad pie pirmās sūdzības no citiem klientiem, ka šiem kaut kas samērēts - mani izmetīs laukà ar visu pirkto biļeti (iespējams kaut ko kompensēs)...
Bet ja ir bezmaksas pasàkums, tad lai tie durvju cerberi nelaiž iekšà un punkts.
Protams gan, ja ir ticis iekšà, tad tantukiem izmest laukà lielu veci varētu būt problēma, ja viņš pats neiet...nevajag laist iekšā!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2017. gada 23. augusts, 17:46:58 »
Plikas Emīlijas peldināšanai ir blakusefekts - tā norauj šīberi Administrācijā. Skaties, ka nepārdomā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #12 : 2017. gada 25. augusts, 10:55:52 »
Aizej gan, nakata kngs, pēc tam pastāstīsi, kā bija. :)
man patīk kino uz lielā ekràna, gada laikà kinoteātrī noskatos vairāk par 100 filmām, jeb vismaz divas nedēļā...man patīk splendids, mani interesē kaimiņu filmas - visas, kuras paràdās LV kinoteātros noskatos ..gan "1944", gan Songailas vasara un Ātrie igauņu puiši..
Šoreiz tika piedāvāta sinhronā tulkošana, kas šajā reizē mani ieinteresēja vēl vairāk, jo tiko izlasīts Havjera Mariasa "Tik balta sirds", kur galvenais varonis Huans ir profesionāls tulks, un romānā daudz un interesanti sarakstīts par tulku darbu, arī savu nākamo sievu Luisu iepazīst tulka darbā, kur viņa kontrolē Huana tulkošanu spāņu un britu premjeru starpā, kur atļaujas sagrozīt tulkojamo sarunu tā, lai premjeri sāktu runāt par privāto...Luisa Huanu nenodeva par šīm vaļībām ..
Tātad 1.filma ir "Senekas diena",  DRietuma pirms tam intervē filmas producenti (korejiete?) un režisoru. Vienmēr interesanti ir klausīties producentu, jo viņš ir arī produkta pārdevējs, tātad stàsta lietas, kas interesantas pircējam - skatītājam, bet režisori parasti ir mūlāpi mārketinga jomā, tāpēc muld par sev vien saprotamàm tēmām un beigās nepasaka neko...un šoreiz bija šaize no DR puses, ka producentei iedeva teikt divus vārdus, bet atļāva padsmit minūtes muldēt tam kompleksinajam četrdesmit gadīgajam leišu mūlāpam, ka man uznàca vēlme viņu pàrtraukt ar aplausiem...noturējos bez - šo verbàlo spìdzināšanu..
Skatieties filmas un neklausieties režisoru vàvuļošanā! :D
Par Seneku - katru dienu dzīvojiet tā, ka tā būtu pēdējā!
Filma filozofiska, pie tv to nav iespējams noskatīties, jo ja jums rokà ir tv pults - noteikti pārslēgsiet uz citu raidījumu...šàdu filmu var noskatīties tikai tad, ja esat kinoteātrī..
Radoši un nekomerciāli...mums LV bija filma "Golfa straume zem leduskalna", kura ieguva pat Lielo Kristapu, bet kinoteātra lielajà zālē to skatījos viens...tā bija par Àdama pirmo sievu Lilitu, kura bija izgatavota no màla un maukojās apkārt pa pasauli...dziļi filozofiska, bet skatītàji tādas neskatās..
Šoreiz ir bezmaksas un splendids ir aizpildīts par 70%..
Sinhronas tulkošanas nebija, jo ar lv subtitriem...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2017. gada 25. augusts, 12:22:50 »
2.filma ir igauņu "Mulsuma dienas" un sākas pusstundu pēc pirmās beigàm...var paspēt gan uz tualeti, gan kafiju ar konjaciņu (es nedzeru!).
Šoreiz ir solītà sinhronā tulkošana, zàlē sameklēju vietu, lai labi redzētu ne tikai ekrānu, bet arī tulkotāju...ja esat bijuši splendidā, tad tulka kabīne ir iekàrtota ložā, kura ir zāles kreisajā malā, tātad ja vietu izvēlēsieties labajà zàles pusē un beigās, tad tulku var redzēt neapgriežoties otrādi, bet tikai galvu pagriežot sāņus par 90°...
Šoreiz pirms filmas  DR iepazīstina ar kaut kādu igauņu multimàkslinieku, kurš filmā ir tikai pāris kadros pirtī ar maukām - nu, kādas 4-5 sekundes...koroče, izvirtulis manā vecumā, bet ar blondi krāsotu zirgasti ...kā jau tādam multimērkaķim, tad viņu interesē publikas uzmanība viņa dižajai multipersonai un arī vara...piecēla kàjās visu zàli, piespieda pacelt gaisā rokas un nofočēties!...man sagribējās tobrīd palaist skaļu purkšķi, bet diemžēl neizdevās...
Filma gan ar komerciālu iespēju...90.gadi igauņu mežu izlaupīšanā, kad katrs zāģēja visu ko var mežā nozāgēt un nopelnīt...attiecīgi arī bandīti, dzeršana, pirtis, maukas , kautiņi, žargonā ir bļaģ un nahuj, kā arī jaukas igauņu dziesmas - igauņu valoda ir 3.vietā pasaulē melodiskumā (pirmā ir itāļu).
Uz bezmaksas seansu atnākušie tantuki-pensionāres atplestu muti skatījās kā tie igauņi àlējas! Neviena zāli nepameta! :D
Man filmā patika epizode, kur konflikts sekojošs...nu, mēs, kas studējuši augstskolās, to noteikti vismaz reizi esam redzējuši paši savā dzīvē...
Meiča no laukiem studē Tallinā juristos un vasarā atbrauc pie sevis uz laukiem, kur uzaicina atbraukt savu studiju biedrus uz pikniku...atbrauc tādi zolīdi puikas un meitenes, kuru intelektuàlais līmenis ir stipri, stipri augstāks par ciema puišu...bet ciema čaļi uzzin, ka pie Anniņas, ar kuru kopā tusēts bērnībā un pusaudžu gados, tad ar ierodas pie viņas...pat ar savu grilla gaļu...tā, tak mūsu beibe! :)
Bet vārds pa vārdam un sākas konflikts - intelekti atšķiras, un Anniņa izmet lauku puišus laukā...pilsētas džeki, kuri patiesībā ir tie aizskartie, konfliktā tikai noraugās, jo zin, ka citàdi dabùs pa muti...visu nokārto Anniņa...bet filmas galvenais varonis (ciema džeks) paliek, jo ir ieķēries vienā no pilsētas meitenēm....un te, sākas interesantākais...kad ciema džeki ir prom un palicis viens, tad pilsētas džeki sajūt spēkus! :D...pa visiem tak šo pàķi pievarēsim?....tagad jau konflikts vienam pret pārējiem džekiem no pilsētas...čalis aiziet, pirms tam iemetot novusa galdu jàņogās! :)
Intersanti bija vērot tulku...kā jau teicu - runā ir bļaģ un nahuj, bet tulks tulko kà "jopcik"! :D
Tulks ir blondīne 30/40 gadu veca, ar brillìtēm un runā Rīgas dialektà...viņu var labi saskatīt, jo zālē tumsa, bet viņas seju apspīdina galda lampa.
Pēv seansa tas igauņu multiizvirtulis, kurš filmā bija redzams 4-5 sekundes, vēlējās ar publiku apspriest filmu!...es aizgàju, bet pensionàres un piņņainas studentes šķiet palika ar viņu aprunàties ! ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2017. gada 25. augusts, 13:01:03 »
Uz 24.augusta filmām Tu arī biji?