2.filma ir igauņu "Mulsuma dienas" un sākas pusstundu pēc pirmās beigàm...var paspēt gan uz tualeti, gan kafiju ar konjaciņu (es nedzeru!).
Šoreiz ir solītà sinhronā tulkošana, zàlē sameklēju vietu, lai labi redzētu ne tikai ekrānu, bet arī tulkotāju...ja esat bijuši splendidā, tad tulka kabīne ir iekàrtota ložā, kura ir zāles kreisajā malā, tātad ja vietu izvēlēsieties labajà zàles pusē un beigās, tad tulku var redzēt neapgriežoties otrādi, bet tikai galvu pagriežot sāņus par 90°...
Šoreiz pirms filmas DR iepazīstina ar kaut kādu igauņu multimàkslinieku, kurš filmā ir tikai pāris kadros pirtī ar maukām - nu, kādas 4-5 sekundes...koroče, izvirtulis manā vecumā, bet ar blondi krāsotu zirgasti ...kā jau tādam multimērkaķim, tad viņu interesē publikas uzmanība viņa dižajai multipersonai un arī vara...piecēla kàjās visu zàli, piespieda pacelt gaisā rokas un nofočēties!...man sagribējās tobrīd palaist skaļu purkšķi, bet diemžēl neizdevās...
Filma gan ar komerciālu iespēju...90.gadi igauņu mežu izlaupīšanā, kad katrs zāģēja visu ko var mežā nozāgēt un nopelnīt...attiecīgi arī bandīti, dzeršana, pirtis, maukas , kautiņi, žargonā ir bļaģ un nahuj, kā arī jaukas igauņu dziesmas - igauņu valoda ir 3.vietā pasaulē melodiskumā (pirmā ir itāļu).
Uz bezmaksas seansu atnākušie tantuki-pensionāres atplestu muti skatījās kā tie igauņi àlējas! Neviena zāli nepameta!

Man filmā patika epizode, kur konflikts sekojošs...nu, mēs, kas studējuši augstskolās, to noteikti vismaz reizi esam redzējuši paši savā dzīvē...
Meiča no laukiem studē Tallinā juristos un vasarā atbrauc pie sevis uz laukiem, kur uzaicina atbraukt savu studiju biedrus uz pikniku...atbrauc tādi zolīdi puikas un meitenes, kuru intelektuàlais līmenis ir stipri, stipri augstāks par ciema puišu...bet ciema čaļi uzzin, ka pie Anniņas, ar kuru kopā tusēts bērnībā un pusaudžu gados, tad ar ierodas pie viņas...pat ar savu grilla gaļu...tā, tak mūsu beibe!

Bet vārds pa vārdam un sākas konflikts - intelekti atšķiras, un Anniņa izmet lauku puišus laukā...pilsētas džeki, kuri patiesībā ir tie aizskartie, konfliktā tikai noraugās, jo zin, ka citàdi dabùs pa muti...visu nokārto Anniņa...bet filmas galvenais varonis (ciema džeks) paliek, jo ir ieķēries vienā no pilsētas meitenēm....un te, sākas interesantākais...kad ciema džeki ir prom un palicis viens, tad pilsētas džeki sajūt spēkus!

...pa visiem tak šo pàķi pievarēsim?....tagad jau konflikts vienam pret pārējiem džekiem no pilsētas...čalis aiziet, pirms tam iemetot novusa galdu jàņogās!

Intersanti bija vērot tulku...kā jau teicu - runā ir bļaģ un nahuj, bet tulks tulko kà "jopcik"!

Tulks ir blondīne 30/40 gadu veca, ar brillìtēm un runā Rīgas dialektà...viņu var labi saskatīt, jo zālē tumsa, bet viņas seju apspīdina galda lampa.
Pēv seansa tas igauņu multiizvirtulis, kurš filmā bija redzams 4-5 sekundes, vēlējās ar publiku apspriest filmu!...es aizgàju, bet pensionàres un piņņainas studentes šķiet palika ar viņu aprunàties !