Autors Tēma: Kāpēc ceļojam?  (Lasīts 4044 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ezme

Kāpēc ceļojam?
« : 2014. gada 05. novembris, 14:54:59 »
Daudzi par savu galveno vaļasprieku-izklaidi-mērķi min ceļošanu..Es gluži nepiederu pie šīs kategorijas.Tamdēļ gribētu dzirdēt arī jūsu viedokli-kāpēc ceļojam?Kāpēc?

Atslēdzies Betons

Re: Kāpēc ceļojam?
« Atbilde #1 : 2014. gada 05. novembris, 15:01:17 »
Vienmēr ceļojam tikai ar noteiktu uzdevumu. Tas parasti ir izteikts kādā konkrētā aktivitātē, kas norisinās ceļošanas procesā, vai tiek realizēta galamērķī. Nekad nebraucam tāpat vien bez mērķa.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2014. gada 05. novembris, 15:10:41 »
silti
skaisti
pasākums
viss izbesī, gribas prom

dažādi iemesli

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #3 : 2014. gada 05. novembris, 15:52:39 »
Kāpēc tās jautājums man radās...Padlaikos ir ceļots diezgan,tātad kāda-nekāda pieredze ir.Ceļots gan grupās,gan ar gidiem,gan bez tiem.Ar gidu parasti bija šausmu ieleja,viņiem noteikts plāns,kas mums ir jāapskata lai tur plīst vai lūzt.Pārs stundu laikā skriešus  caur Ermitāžu,pa stundai katram muzejam vai citam objektam un nedomā 'čammāties un atpalikt-pats vainīgs!Krievijā,Lietuvā,Azerbaidžānā-visur vienādi.
Man vajag katrā vietā iejusties un to izdzīvot.Tas prasa laiku un naudu,kuru man nav TIK daudz.Iedomājos sevi pie Ēģiptes piramīdām un citām senvietām-man tur vajadzētu pusgadu!Citādi tak negribas caurskriet..un garām ejot nofotografēties-lūk,te es ar Sfinksu un te atkal ar Eifeļtorni!
Kā varat galīgi svešās vietās izbaudīt?Tak iespēju nav dzīvot mēnešiem,lai iejustos.
Cita lieta-kā saka Betons-ar mērķi-nu tad ir jabrauc un viss.
Bet ja jāizvēlas pamukt no ikdienas -es laikam priekšroku dodu aizbēgšanai tepat LV,nevis skriet tālu un apgrūtinoši.
Vai varat pilnībā izbaudīt to samērā īso ekskursijas laiku?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #4 : 2014. gada 05. novembris, 16:21:06 »
Copes laiks
Komandējumi
Interese par ko konkrētu
Sajūtu kolekcijai

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2014. gada 05. novembris, 18:54:31 »
Visvairāk man patīk aizbraukt uz kādu patālu vietu, nu teiksim Sevilju Spānijā uz kādām  dienām trim( vairāk nemaz nevajag) un vienkārši padzīvot to cilvēku dzīvi. Pastaigāt pa pilsētu, pasēdēt, kādā ielu krodziņā , pavērot tautu, kā šie dzīvo, ko dara... Uz Ermitāžu  reiz braucu speciāli- vienu nedēļu - katru  rītu gāju, žēl , ka tai laikā nebija iekāriens uz impresionistiem, tagad es uz to visu savādāk skatītos. Portugālē, atceros, visi aizbrauca uz Fatimu, bet mēs ar drušku, vienkārši  izbaudijām kurorta pilsētiņas dzīvi okeāna krastā. Tas bija pavisam cits smeķis ;o) Vai atkal oktobris un mēs ceļā no Spānijas uz Itāliju - +40 grādi, viesnīcā kondicionieris pagalam. Un pusnaktī uzrāpjamies uz jumta, kur baseins un zvaigznes atspīd ūdenī, un tad ūdenī dzert baltvīnu, vērot dīvainu mēnesi un klausīties, kā tur lejā pilsētā  trako pilsēta - jo spāņiem katru nakti  fiesta un šie guļ līdz pusdienām, lai naktī pa vēsumu baudītu dzīvi. Vai , atkal Norvēģijā, ar teltīm ... pamosties no rīta, kaut kādā ielejā, kalni visapkārt ielokā, virsotnes mākoņos un no tām ūdenskritumi, fantastiska sajūta, ka ūdenskritumi no mākoņiem, Vai atkal Braucot kaut kur Serbijas galā uz nakti saliekam teltis, no rīta izrāpjamies ārā, un pusmetra attālumā miets ar uzrakstu "Min Net", Kašmars! - tātad, kaut kur viņas  varēja būt!!! Čerts! Vairs nekad mūžā!!! Atbrauc mājās un pēc pāris mēnešiem sāc plānot ko jaunu ... Vot tas nozīmē - patīk ceļot

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2014. gada 05. novembris, 20:24:41 »
A) darbs;
B) sapnis;
C) atpūta;
D) iespēja;
E) izglītība un kultūra ....

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #7 : 2014. gada 05. novembris, 20:31:36 »
Man lielos vilcienos tuva olguča pozīcija. Grupu braucienus ienīstu. Patīk vienai vai kopā ar ļoti labu ceļabiedru, bet vienai laikam labāk. Tad var visu mierīgi izpētīt un iejusties, pakontaktēties ar vietējiem, izbaudīt atšķirīgu ikdienu, atšķirīgus cilvēku paradumus. Sākot no trīs dienām līdz nedēļai - paša laikā. Ja vairāk, tad jau jādomā, ko lietderīgu izdarīt :)

Nav bijusi tāda vieta, kuru es nespētu iemīlēt. Tikai jāatrod...pareizais skata punkts.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2014. gada 05. novembris, 20:39:02 »
"Grupu braucienus ienīstu" :D :D :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #9 : 2014. gada 05. novembris, 20:40:34 »
Mani mazāk interesē atzīmēšanās kontrolpunktos, vairāk, kā Ragana minēja, sajūtas, interese par pasauli. Protams, vislabāk interesējošo vietu būtu apceļot ilgākā laikaposmā, taču pat īss ceļojuma brīdis, manuprāt, ir labāks nekā tās pašas vietas apceļošana TV - krāsas, smaržas, garšas galu galā var izbaudīt tikai klātienē.

Vēl būtiska lieta - izraušanās no rutīnas. Un to var izdarīt ceļojot vienkārši pa Latviju.

Ir tāda teorija, ka, kļūstot vecākam laiks skrien arvien ātrāk, tāpēc ka viss apkārt ir jau zināms, nevis kā bērnībā, kad ik pa brīdim sastopamies ar ko jaunu. Un, manuprāt, tas tā ir, vismaz ceļojot dienas šķiet krietni garākas, nekā tās paskrien ikdienā.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 05. novembris, 20:43:39 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2014. gada 05. novembris, 21:05:58 »
mangust - o jā, tas gan... tik daudz dienas laikā, ka liekas, tā nekad nebeidzas

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2014. gada 05. novembris, 21:48:10 »
Tas ir kā - kāpēc? Tāpēc, ka tas ir ne ar ko nesalīdzināms kaifs! Atklāsmes un iepazīšanas prieks. Man patīk daba visā tās daudzveidībā, un to arī cenšos skatīt, cik vien iespējams. Pa kalniem pakāpelēt, alām, gar ūdenskritumiem, pa ūdeņiem braukt, augus, dzīvniekus skatīt. Kaifs! Pilsētvide man maz interesē, ja nu vienīgi tāda vairāk atšķirīga, eksotiska.
Ceļošana ir izraušanās no rutīnas, jaunas krāsas un izjūtas, enerģijas lādiņš ikdienai... līdz nākamajam ceļojumam :smile:

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #12 : 2014. gada 06. novembris, 09:38:21 »
Pamazām konstatēju,ka laikam esmu vienkārši slinka!Tik sulīgi savas izjūtas te aprakstīja olgucis un vēl citi...
Bet es nevaru tam savu pakaļu no gultas atraut-ja nevaru dzīvot pusgadu,tad nav vērts.Izpriecājos internetā un citur par bildēm un aprakstiem.Ja būtu kāds darba komandējums,tad varbūt sasparotos?
Kad aiziešu pensijā(kas būs diezgan drīz)varbūt tad?Nu jā ,aizkratīšos uz pusgadu baudīt Baikālu-tikmēr mani dzīvnieki badā nomirs.Un kaķuvecenes  dzīvnieku sadaļā mani nošaus.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #13 : 2014. gada 06. novembris, 10:17:31 »
Man kā vizuālistam svarīgas ir krāsas. Marokas terakots, akvamarīns iekš kādām salām Maldives, Bora,  grieķu baltais utt. Skaistīīī.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #14 : 2014. gada 06. novembris, 10:20:30 »
Pamazām konstatēju,ka laikam esmu vienkārši slinka!Tik sulīgi savas izjūtas te aprakstīja olgucis un vēl citi...
Bet es nevaru tam savu pakaļu no gultas atraut-ja nevaru dzīvot pusgadu,tad nav vērts.Izpriecājos internetā un citur par bildēm un aprakstiem.Ja būtu kāds darba komandējums,tad varbūt sasparotos?
Kad aiziešu pensijā(kas būs diezgan drīz)varbūt tad?Nu jā ,aizkratīšos uz pusgadu baudīt Baikālu-tikmēr mani dzīvnieki badā nomirs.Un kaķuvecenes  dzīvnieku sadaļā mani nošaus.

Tas nav nekas nosodāms, ja nevilina ceļošana. Nevajag to darīt tikai tāpēc, ka "citi tā dara". Jādzīvo tā, kā jūties vislabāk.