Autors Tēma: čeka manā dzīvē  (Lasīts 5075 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: čeka manā dzīvē
« Atbilde #15 : 2017. gada 14. septembris, 09:35:26 »
labāk ir pajautāt - kāda būtu jūsu reakcija, ja uzzinātu, ka brālis/bērni/māsīca/labākā draudzene strādā "orgānos"? :)

mana - nekāda, jo arī tas darbs ir kādam jādara!

It īpaši, ja ņem vērā, ka specdienesti ir bijuši gandrīz visās valstīs un pie jebkuras varas...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2017. gada 14. septembris, 09:50:10 »
loģiski, jo visu varu specdienestiem ir uzdevums izsekot tos, kuri apdraud pastāvošo valsti, nemaksā nodokļus, nesmuki izrunājās utt... :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #17 : 2017. gada 14. septembris, 10:14:38 »
arī tas darbs ir kādam jādara!

Kā bende sacīja frizierei:

"Es redzu, ka kopā mēs saderam, bērns:
Jūs frizējat galvas, es cērtu!"
(Ē.Ādamsons, Iemīlējies bende, 1934)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #18 : 2017. gada 14. septembris, 10:59:03 »

da kad tas bija un kuru gan tas vairs nopietni interesē? :) 

labāk ir pajautāt - kāda būtu jūsu reakcija, ja uzzinātu, ka brālis/bērni/māsīca/labākā draudzene strādā "orgānos"? :)

mana - nekāda, jo arī tas darbs ir kādam jādara!

Nuuuu, es šamajam gan tā īsti nepiekritīšu. Ja ņemam vērā, ka vara LV formāli (uz papīra - Satversmē) pieder kam? Pilsoņu kopumam, ja pareizi saprotu, tad vēl ir ļooooooti neskaidrs jautājums, vai vara saņemtu pilnvarojumu tādus specdienestus veidot un uzturēt? No manis noteikti - nē.
Kā savulaik bija teicis viens gudrs cilvēks, tad specdienesti ir vajadzīgi tikai tām valdībām, kuras realizē prettautisku politiku. Jo vairāk vara darbojas pret saviem pilsoņiem, jo vairāk/uzblīdušāki specdienesti.
Un vēl viens zīmīgs notikums... Pirms kādiem gadiem ASV vieni aktīvisti uzrīkoja uz ielām pētījumu, kurā garāmgājējiem ticis nolasīts fragments no ASV Konstitūcijas, kurā teikts tipa, ka tautai ir tiesības pielietot jebkurus līdzekļus, ieskaitot spēku, lai padzītu valdību, kura nedarbojas pilsoņu interesēs. Tika uzdots jautājums, kas tas par tekstu? :) Nospiedošais vairākums atbildēja, ka tā esot ASV un demokrātijai naidīga komunistu propaganda. :) Vot, tā, godātie! Neļaujiet sev skalot smadzenes ar apgalvojumiem "tas nekas, ka jēgas nekādas un nedara neko, un darbība vispār neatbilst Satversmes garam, - visā Pasaulē un visās valstīs tā ir, tātad tā ir jābūt arī pie mums."
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #19 : 2017. gada 14. septembris, 11:17:26 »
1) Par specdienestu izveidi lemj Saeima, kurā darbojas cilvēki, ko paši esam ievēlējuši, arī Zigfrīda ievēlēts pārstāvis. Ja Zigfrīds vēlēšanās nepiedalījās vai viņa pārstāvis netika ievēlēts, tā ir tikai Zigfrīda problēma.
2) Latvijā nav spēkā ASV Konstitūcija.
3) Specdienestiem ir dažādas funkcijas, "prettautiska" politika ir Zigfrīda interpretācija.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 14. septembris, 12:03:27 no Luīze »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #20 : 2018. gada 22. novembris, 13:04:06 »
Sen te nav nekas ierakstīts...   
Tad nu vēl viens stāsts no personīgās pieredzes, kas dod vielu pārdomām...80.gadu vidū situ kanti vienai ļoti efektīgai brunetei -krievietei, kurai vīrs strādāja  čekā par operatīvo darbinieku...nu, kur man galva bija, kad ļāvos tādam adrenalīnam un riskam?...nu, parasti, kad iepazīsties ar sievieti, viņas jau nekad nesaka, ka mans vīrs ir čekists...tas atklājas vēlāk, kad jau attiecības ir uzņēmušas apgriezienus!  ;) ...un uzlikt ragus čekistam - tas tik ir adrenalīns!...bet šī nav nerātnību tēma!  :)   
Stāsts sekojošs - beibe neatnāk uz randiņu....kad vēlāk satieku, tad izrādās, ka viņai bija jāsaņem austriešu ražojuma ziemas zābaki no Maskava-Rīga vilciena pavadoņa ( bija tāds nelegālais serviss padomju gados - iemaksā pavadonim 5 rbļ. un iedod paku, ko atdot saņēmējam otrā galapunktā)...pavadonis ar visiem zābakiem pazudis!!!...nu, un uz ko spējīga padomju sieviete, kurai pazūd AUSTRIEŠU importa ziemas zābaki - to var tikai iztēloties! :D  Ar vira palīdzību tika līdz stacijas priekšniekam, ar čekas volgu aizbrauca uz mājam pie nabaga vilciena pavadoņa, uzcēla to no miega (guļ pēc diennaksts darba) un zābaki atgūti...   
Mani vairāk interesēja - kur var dabūt austriešu importa zabakus?   
Kā, kur!...Maskavā vaļutņikā...Berjozkas veikalos   
Kur dabūji valūtu?........
tiešas atbildes nav, bet liek noprast, ka vīrs dabūjis...   
Tālāk var pafantazēt, pasapņot, ka VDK Rīgā algu izmaksā dolāros ! :sarcasm:   
Vai arī pieļaut, ka ne visa konfiscētā nauda no valūtas prostitūtām,   uzpircējiem - "farcovšķikiem" kāds kādreiz arī bija viens no trim A, nonāk valsts kasē...bet kaut kas nobirst...  Čeka 80.gados  nebija ar "tīrajām rokām" ...tur pielipa dolāri, arī čekistiem gribējās importa preces...nu, kā jau viesiem padomju ļaudīm! ;)

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #21 : 2018. gada 22. novembris, 13:15:07 »
No paša pieredzes. Paziņu lokā ir gados vīrietis, tik sirsnīgs krievu lamātājs, ka nu tikai, nacionālists īsts. Pagāja kāds laiks, biju uz pasākumu vienu, šamais tusēja ar veci, kas KGBšņiks. Nu neko. Beigās uzzināju, ka paziņa pats KGBšņiks. Sakari šamajiem labi, pieder īpašumi, dzīvo pamatīgi sagrābušies labumus.
Vienu brīdi Krievijā - sahadžajogu gribēja ieviest pareizticības vietā, tipa kā masveida reliģiju. Bet Krievijas jogas fīreri nobijušies, ka viss nonāks zem kontroles. Nu vienalga - tagad ir FSB nodaļa, kas kuriē sahadžajogu, izmanto tās metodes savai darbībai.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #22 : 2018. gada 22. novembris, 14:11:36 »
nakat, kādas atklāsmes.. Padlaikā, jo augstāks plaukts un jo slepenāks dienests, jo lielākas rebas tur griezās. Valūta un čeka - tā ir tikai loģiska kombinācija. Pieļauju, ka valūtai bija vairāku veidu izcelsme - primitīvākā - no konfiskācijām, sarežģītāk - par pakalpojumiem, nu, ja lielos apjomos, tad jau kkas nelegālai apritei līdzīgs, tb konkrētas ilgtermiņa shēmas.

cilvēki ta tie paši. Neticu, ka ir tāda sabiedrība, kur speciālajos dienestos visi ir tīri kā kristāliņi. (zviedri neskaitās)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2018. gada 22. novembris, 14:52:41 »
cilvēki ta tie paši. Neticu, ka ir tāda sabiedrība, kur speciālajos dienestos visi ir tīri kā kristāliņi. (zviedri neskaitās)

Diemžēl, tā ir... (es par sekretārēm un pielīdzināmajiem nerunāju), jo, tie kas ar nejaucībām tieši saskarās, ar laiku sasmērējas paši.
Kaut uz skursteņslauķiem paskataties... absolūti godīgu cilvēku tikpat kā nav, jo tos ātri nošauj vai citādi iznīcina. Pārējiem tikai pareizā summa jāpiedāvā.

ar mani var sākt runāt no 5 gadu algas ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2018. gada 22. novembris, 14:55:25 »
tai sasmērēšanai jau arī ir dažādas pakāpes.. ir tādas, kas it kā pat šķietami nemanāmas un nevainīgas.. un tā pakāpeniski.. kamēr panesās.