Autors Tēma: OCTA, izmaiņas  (Lasīts 9935 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: OCTA, izmaiņas
« Atbilde #15 : 2017. gada 04. oktobris, 16:13:40 »
Nu patiesībā neredzu, ko gan es bùtu ne tā sapratusi un ko ne tā blētu. Pareizi vien tie žurnālisti rakstìjuši - jāapdrošina  viss, kas kustās. Tātad turpmāk jārēķinās ar  teorētiski iespējamām soda naudām, vedot mājās kartupeļus no piemājas lauciņa. Tikai, kā jau es teicu, pagalma tehnikai visbiežāk pat numurzīmju nav.... Mans draugs, piemēram, saimniecībā  lieto pašbūvētu  kvadracikla/ golfa/ ekskavatora  hibrīdu, kam pat nosaukuma nav ;), kas tādu apdrošinās?!

Atslēdzies ragana

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2017. gada 04. oktobris, 16:24:26 »
Nu patiesībā neredzu, ko gan es bùtu ne tā sapratusi un ko ne tā blētu. Pareizi vien tie žurnālisti rakstìjuši - jāapdrošina  viss, kas kustās. Tātad turpmāk jārēķinās ar  teorētiski iespējamām soda naudām, vedot mājās kartupeļus no piemājas lauciņa. Tikai, kā jau es teicu, pagalma tehnikai visbiežāk pat numurzīmju nav.... Mans draugs, piemēram, saimniecībā  lieto pašbūvētu  kvadracikla/ golfa/ ekskavatora  hibrīdu, kam pat nosaukuma nav ;), kas tādu apdrošinās?!

Tad viņam arī jārēķinās ar sekām, ja kādu lexusu sabuktē.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2017. gada 04. oktobris, 16:38:13 »
Lexus līdz viņam nedabrauks, iebuksēs līdz vēderam :D
Rēķinàšanās būtu tāda pati kā izvēloties pirkt/ nepirkt Kasko - galvenā atšķirība no OCTAS - tā ir izvēles lieta.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2017. gada 04. oktobris, 16:44:28 »
Patiesībā štrunts par privātpersonas "pagalma auto", neviens gailis tam pakaļ nedziedās, bet jaunā norma pamatīgi sitīs pa kabatu lauksaimniekiem, kam tādas tehnikas vesels autoparks.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #20 : 2017. gada 04. oktobris, 19:17:15 »
Pārdzēries traktorists apgāzas tīrumā un saplacina savu radinieku - Latvijas lauku negadījumu ikdiena

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2017. gada 06. oktobris, 04:47:15 »
Kad tas stājas spēkā?
Vēl čakarēs pārdot gribētājus... pērciet, pērciet, A kur pēc tam liksieties...

Atslēdzies tex

« Atbilde #22 : 2017. gada 06. oktobris, 12:39:33 »
Tā saprotu, ka izskatīja tikai MK un saeimā tie likuma grozījumi nemaz nav poieņemti.
Tas labi.
Piemēram attiecināt 100+eur OCTU gadā uz auto, kas 99,9% laika stāv placī, ir absurds. OK, kāds atnāk apskatās un pa to placi arī izbrauc. Bet ja apskādēs kko tajā placī, tad visticamāk arī tas būs plača saimnieka īpašums un viņš nesniegs OCTA prasību, kur regress būs pret pašu :D un kkā pats tos zaudējumu nokops.

Tas pats attiecas uz iebraukšanu ar traktoru sava šķūņa stūrī - neies taču sniegt OCTAi pats sevi. Vnk pats par saviem līdzekļiem to skādi nosegs. Un pat ja tas būs kaimiņa šķūnis, kam sienu/katupeļus/whatever veda... gan jau parasti tādos gadījumos vienojas savā starpā.
Vai ja evakuators, kas ziemā atbraucis izvilkt auto no grāvja, ir to nevis izvilcis, bet pats uzslīdējis virsū un apskādējis vēl trakāk - tas vispār nav CSNg, bet negadījums darbā... un skāde dzenama nevis no octas, bet kā parasta civilprasība.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #23 : 2017. gada 06. oktobris, 13:17:28 »
tex zin drēbi :D

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #24 : 2017. gada 06. oktobris, 21:52:06 »
Bet Zigi, kā jau ierasts, neinteresē ne skaidrojums, ne būtība... Pabļauts ir, katla vāki padauzīti, var iet sacerēt nākamo gaudu runu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2017. gada 06. oktobris, 23:18:39 »
Pārdzēries traktorists apgāzas tīrumā un saplacina savu radinieku - Latvijas lauku negadījumu ikdiena
Nu nez vai ikdiena. Nav jau vairs kolhoza belarusu laiki, mūsdienu advancētie traktori, uz līzingiem sapirkti, daudzdesmit tūkstošus maksā un kuram katram plencim tos stūrēt vis nedod. Sava tak manta, ne kolhoza.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #26 : 2017. gada 07. oktobris, 00:24:38 »
Bet Zigi, kā jau ierasts, neinteresē ne skaidrojums, ne būtība... Pabļauts ir, katla vāki padauzīti, var iet sacerēt nākamo gaudu runu...

Pārlasi tekstu zem svītras tekstos, kurus rakstu! Izlasīji? Tagad ej tu veidot valsti! :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. oktobris, 00:33:17 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #27 : 2017. gada 07. oktobris, 00:32:29 »
Vot, interesanti!
Ja kādu lūzni, kurš sētmalē stāv, īpašnieks pārdos un jaunais īpašnieks atbrauks ar treileri vai evakuatoru laimīgi nopirkto grabažu aizvest uz saviem īpašumiem, tad par to procesu, kad mironis tiek vilkts virsū uz piekabes/platformas arī OCTA būs lūznim jāpērk?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #28 : 2017. gada 07. oktobris, 04:25:56 »
Es jau veidoju valsti, Zigīt. Veidoju. Katrs pats mēs kādu veidojam (savā galvā pārsvarā), tādā arī dzīvojam. Tā nu sanāk mums it kā viena, bet katram sava. Tavu tekstu lasīšana manu valsti (pat ne viedokli) neveido, piedod, ja vari :)

Ilgi domāju, kas tie par tekstiem "zem svītras". Ā, laikam tie, kurus esmu jau izsenis atslēgusi un forums man tos nepiegādā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2017. gada 07. oktobris, 06:54:37 »
Vot, interesanti!
Ja kādu lūzni, kurš sētmalē stāv, īpašnieks pārdos un jaunais īpašnieks atbrauks ar treileri vai evakuatoru laimīgi nopirkto grabažu aizvest uz saviem īpašumiem, tad par to procesu, kad mironis tiek vilkts virsū uz piekabes/platformas arī OCTA būs lūznim jāpērk?
Domāju, ka ne, jo diezin vai vilkšana uz piekabes virsū varētu tikt uzskatīta par "lietošanu atbilstoši paredzētajai funkcijai". Tāpat kā pārvadāšana uz treilera.