Autors Tēma: Pusaudzes pašapziņa  (Lasīts 7520 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Pusaudzes pašapziņa
« : 2017. gada 04. oktobris, 21:58:26 »
Bērns smuks (pilnīgi objektīvi), bet pašvērtējums un pašapziņa zem katras kritikas. Kur esmu nošāvusi greizi, audzinot meitu? Idejas?
Kā vērst par labu?

Atslēdzies magda

Re: Pusaudzes pašapziņa
« Atbilde #1 : 2017. gada 05. oktobris, 17:21:00 »
Vai meitu audzināji viena? Ja nē- kādas attiecības ar tēvu? No pieredzes, vislielākā pašapziņa un savas vērtības apzi
ņai ir tēvu mīlētā un lolotām princesēm. Diemžēl, šī nav man personīgā pieredze. Tuvu pazīstu 2 šādas princeses :),manā vecumā.
Modeļu skola? Gudrs psihologs?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #2 : 2017. gada 05. oktobris, 18:05:05 »
Ja zems pašvērtējums tikai smukuma dēļ, tad nieki. Nav ko satraukties. Tas pāries tad, kad puiši, un ne jau kaut kādi skolas pienapuikas, sāks pievērst izmanību.
Tad meitēnam acis atvērsies.  :) 

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 05. oktobris, 19:22:37 »
A kāda suņa pēc viņai tā pašapziņa vajadzīga?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2017. gada 05. oktobris, 19:28:40 »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2017. gada 05. oktobris, 19:51:45 »
pašapziņa vajadzīga,lai neprecētos ar Zigīšiem :) (piem.)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2017. gada 05. oktobris, 20:16:28 »
A ko, autores meita uz kādu zigi acis met? Vai kā tā pašapziņas un pašvērtējuma lieta izpaužas?
Vai varbūt negrib pretendēt uz ģenerāļa vietu savā nākamajā ģimenē? Ja tā, tad tiešām trauksme jāceļ!  :sarcasm:  Citādi tā pavisam var latviskās vērtības izzust! :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2017. gada 05. oktobris, 20:35:35 »
Mellene... :clap:  Pirmā atbilde, kas iešāvās prātā pret Zigfrīda repliku.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2017. gada 05. oktobris, 20:54:23 »
Meitas pashapzinju veido teevs...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2017. gada 05. oktobris, 20:55:00 »
Vai peecaak psihoterapeits...
Ja neuzraujas uz ugjukugju ezoteerikjiem...

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2017. gada 05. oktobris, 21:09:04 »
Zigim laikam kāda trauma -ja sievietei pašapziņa, tad uzreiz ģenerālis, kas nabaga zaldātiņu spārda

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2017. gada 05. oktobris, 22:01:30 »
Meitas pashapzinju veido teevs...
Varētu paskaidrot tuvāk?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2017. gada 05. oktobris, 22:05:47 »
es nu gan neteiktu,ka pašapziņu veido kkas viens. tas noteikti ir vairāku apstākļu kopums..un arī pie vairākiem līdzīgiem apstākļiem vienai būs tā pašapziņa un citai nebūs.
tas manuprāt ir no tās sērijas,kad visiem kkas šajā dzīvē jāmācās. citam mīlestība,citam pašapziņa, citam līdzcietība blablabla...

mēs ar māsu augām vienā ģimenē..abas pilnīgi atšķirīgas... mana pašapziņa bija pilnīgā pakaļā..māsai toties pāri palika...
nu neko, mācījos un mācījos.... ja mana pašapziņa būtu bijusi līmenī...kas zin kāda būtu mana dzīve  :scratch:
bet trakākais,ka nemaz par to nesūdzos :D šobrīd :),tad gad gāju visādiem sjūdiem cauri,tad jau es nezināju, ka mans pašapziņas trūkums liek tajos kāpt :D

IG- mellenessniega

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #13 : 2017. gada 06. oktobris, 07:00:56 »
Ja skuķim nav daudzmaz normāla pašapziņa pat pusaudžu maksimālisma, nolieguma un pārējā attīstības sviesta ietvaros, tad tāds skuķis ir diezgan ietekmējams no visādiem ļaunajiem spēkiem. Lasi - skries pakaļ pirmajam, kas paslavēs, pateiks, ka tu esi gudra, tu esi sexy, tu esi droša, pamēģini tā un šitā, to un to, braucam izklaidēties tūlīt un tagad, būs forši un droši, iedzeram, būs jautri,t, tā jau tikai zāle, dabīgs produkts, ko tu bremzē, visas tā dara, cosi fan tutte utt.

Tāpat šodienas problēma ir arī uzpūsta pārlieku liela pašapziņa, kas ir ārpus jel kādas realitātes. Diezgan bieži novērojams fenomens.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #14 : 2017. gada 06. oktobris, 12:15:17 »
o šito jau es gribēju pieminēt, bet noklusēju,jo tēma par to,ka nav pašapziņas. :)
bet,šodienā..visapkaart ir tik daudz uzpūstās nepamatotās pašapziņas,ka  nezini pat vairs kas ir sliktāk ,ka par maz vai ka par daudz. :scratch:

jauniešiem ir ieborēts jau no dzimšanas,ka viņi ir vislabākie, visgudrākie, vispareizākie utt vis vis vis... visai pasaulei jāklājas viņu priekšā...karoč nākamais grāvis...

nu neko..arī tādiem jāmācās...a kurš teica,ka viegli būs? :confused: ;)
IG- mellenessniega