Normāla situācija, nekā ārkārtēja patiesībā.
Jāņem vērā divi aspekti. Pirmkārt, krievu mentalitātes īpatnība (atšķirībā no latviešiem), kad visu lietu vērtība tiek mērīta tikai ar funkcionalitātes mērauklu, t.i., par skaistumu vispār parasti nedomā. Cik esmu vērojis, tad tāds secinājums man ir par viņiem izveidojies. Tas ir iemesls tam, ka, jā, mājas fasādē nav nevienas taisnas līnijas un žogs latviešaprāt ir drausmīgs no skata. Krievaprāt - jumts netek, vējš istabās gar kājām nelodā, silti ir, tātad pofig, kā ēka no ārpuses izskatās. Ja kādam nepatīk, lai neskatās. Žogam suņi un dzērāji/zagļi no ielas cauri netiek, un tas ir galvenais.
Otrkārt, es nedomāju, ka LV ciemi izskatītos daudz ciešamāk, ja nebūtu labo vāciešu un francūžu izdomātās Eiropas naudiņas ... Domāju, ka tur, pilnīgā RUS nomalē, arī no sava centra viņi saņem visai maz, nemaz nerunājot par to šiku, kādu mēs te pēdējos gados esam baudījuši. Tātad, pilnīgi objektīvi aptuveni tā, vai, domāju, - vēl sliktāk izskatītos, teiksim tā pati Viļaka, ja viss redzamais un infrastruktūrā ieguldītais būtu pilsētiņas iedzīvotājiem pašiem jānopelna.
Jā, taisnību sakot, pēdējā laikā pa visādiem džungļiem vazāties vairs nav laika, bet pirms gadiem 10 izbraucu pa zemesceļu Nītaure, utt. Nu, tos 3 m augsto latvāņu mežus pamesto māju pagalmos Pitalovas bildēs es nekur neredzu, tā kā vēl nevar zināt, kurā robežas pusē baisāki skati jāmeklē.