es kā kājāmgājēja zinu daudz piemerus kad šoferi ir stulbi. braucot mašīnā es redzu, cik stulbi ir gājēji un riteņbraucēji. un protams, kad braucu ar riteni, stulbi ir visi pārējie...
uz to
Atļaušos nepiekrist.
Jā, starp autovadītājiem arī visādi jokaiņi un svētdienas braucēji brillēs un cepurēs gadās, tomēr, lai tiktu pie auto vadīšanas ir jāiziet kursi un diezgan nopietns eksāmens jākārto - jā, jā, ir vēl arī psrs paliekas, kas ne redz, ne dzird, bet brauc...tomēr tādu kļūst arvien mazāk dabīgā ceļā.
Lai brauktu ar velo arī ir kā tiesības jākārto, bet neviens tās nepārbauda, izlīdzas ar to pašu B kat, kur satiskmes noteikumi tie paši un papildus ir ar tendenci brauciena paātrināšanai izveikt noteikumos neparedzētus manevrus.
Bet gājēji ir vislielākais marasms, vienalga no kras pozīcijas skatoties- lai ietu pa ielu, diemžēl tiesības nevajag un kur nu onka vai babulis sevi apgrūtinās ar tik smagu literatūru kā ceļu satiksmes noteikumi: es esmu gājējs un eju kur gribu, lecu uz ielas, kad gribu (ar visu savu taisnību vai bez), jo auto tak ir jāredz un jābremzē, pofig iedziļināties reakcijas laikos vai bremzēšanas ceļu garumos, un velosipēdam vispār nebūtu jāeksistē, tam var gāzt ar iepirkumu tīkliņu - tas ir viņa pienķums mani redzēt uun nobremzēt, vai velo gadījumā vsp pazust no zemes virsas babuļa priekšā... kā - pofig...
Vēl trakāki par vnk gājējiem ir gājēji, kas tālumā ieraudzījuši sab.transporta vienību un nu ir apņēmušies uz to paspēt par katru cenu, neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi, it kā tas būtu pēdējais.
Attiecībā uz velosipēdiem, kas izveic visādus trakus manevrus, vairumā gadījumu viņi tajā visvairāk tomēr apdraud sevi. Protam,s tam, kam ielidotu vējstiklā arī priecīgi nebūtu
Kad netā lamāju tādus lohus kā tas, kam velo sadalījās auto priekšā un es, aš ķerot sirdslēkmi, metu pa mēmajiem.. redz, man esot vajadzējis braukt ne ātrāk par velo (pa Brīvībeni) gaidot, vai jaunskungam gadījumā kāda liga ar velo neatgadīsies un viņš nenovilksies visā garumā pa pus auto joslu

Un līdzīgi vajagot uzpasēt gājējus - aha, ja pa ielas malu viens grīļojas, tad turpmāk jābrauc viņa iešanas ātrumā, kaut visas Valdemārenes garumā, ja? Varbūt tomēr vajag turēt savu velo un veselību tādā tehniskā kārtībā, lai nenožautos pa pus joslu auto priekšā?