Autors Tēma: Idiotisms  (Lasīts 3126 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Idiotisms
« : 2014. gada 07. novembris, 04:18:16 »
Citu nosaukumi nevaru šim iedomāties.
Braucot vakarā mājās uz Jūrmalas šosejas redzēju IDIOTU.
Brauc mašīnu plūsma. Ātrums ap 100-115 visiem. Tajā skaitā lielajam busam. Un busam aizmugurē "pielīmējies" vesilosipēdisc. Zēvelē ar tiem pašiem 100.... Uz brīdi iedomājos, kas notiktu pie mazākās kļūmes.... Varētu veikalā tirgot "velosipēdistu malto gaļu". Varbūt, ka tie  uzraksti uz burķelēm nemaz tik dīvai nav? ? ?
Visus sakost!

Atslēdzies Koffi

Re: Idiotisms
« Atbilde #1 : 2014. gada 07. novembris, 07:29:13 »
 :coffee: A ko var zināt, varbūt ar gaisa virpuli šo parāva līdzi un nokabināties vairs nevar! Tas bija sportists vai tāpat garāmbraucējs?
KurJērs?
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 07. novembris, 07:57:41 »
Tie līmētāji ir kaitinoši. Aizvakar viens pilnīgi negaidīti ielien spraudziņā starp mums un benzīnvedēju...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2014. gada 07. novembris, 09:58:49 »
Koffi - kāda sprauga? Višššš tak pašnāvnieks - terorists! Iedomājies to aso kaulu un lūžņu čupu savā vējstiklā? Patīk? Gulēsi mierīgi?
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2014. gada 07. novembris, 12:14:27 »
Kārdinājums baudīt ērtu braukšanu bez pretvēja stiprāks par veselo saprātu... Jā, šādi velosipēdisti mēdz aiziet bojā. Manos paziņās arī viens tāds gadījums bija.
Un vispār mani tiešām baida velosipēdisti, kas sijājas satiksmē tā, it kā viņiem deviņas dzīvības rezervē būtu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2014. gada 07. novembris, 12:41:01 »
ui, man parsti nelabi paliek, kad tāds uz  vellapēda, brauc, kādus 1.5m no ceļmalas un  pretīm kāds brauc, ne šo apdzīt, ne strauji nobremzēt, jo aizmugurē  arī kāds gāzes pedāli spiež... vāks Šogad reizes trīs tāda situācīja... fuj

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2014. gada 07. novembris, 13:00:07 »
Nu vellapēdisti ir .... Es ari mēdzu ar velo braukt, gan pa Rīgu gan pa Jūrmalas šoseju, tā ka ir viedoklis ari no otras puses.
1x man uz brīvībenes centrā vellapedistam sadalījās velo un viņš vnk nožāvās auto priekšā... Nezināju, ka man tik labas bremzes. No tā izbīļa un šoka neattapām arī noslānīt... Nu vismaz izlamāt no panckām...
Vakar pat tumsā dāma uz velo manevrē pa Jūrmalas gatves 3 auto joslām pie tilta... Tas ka pus ietve pārtaisīta par veloceliņu, nē, kur nu TIk smalka dāma pa veloceliņu brauks, labāk tak kulstīties starp auto...

Tā ka visādi duraki redzēti visās frontēs. IMO visjēdzigākie tie,kas ir gan auto, gan velo braucēji, jo apzinās, kur kas tiešām ir bīstami un kur ar savu taisnību nevajag līst, jo tas otrs ir smagāks un vnk neredz... :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2014. gada 07. novembris, 13:05:59 »
Ui... vispār Kad es esmu pie stūres  es brīnos cik stulbi var būt gājēji, kas visu laiku skraida mana Ķirša  priekšā un tās jaunās māmiņas, kas naturāli stumj bērnu ratiņus divu metru attālumā no braucoša autiņa kapota. Bet līdz esmu izkāpusi no autiņa, visi šoferi ir galīgi garām, tāda sajūta ka gājēji vairs nav cilvēki!!!  Labi, ka nebraucu ar  veļļuku, tad man  aizdomīga liktos visa pasaule!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 07. novembris, 13:06:40 »
Nu tak dāmai ta dvajadzēs kāpt nost no velo un pārstumties pāri tramvaja sliedēm...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2014. gada 07. novembris, 14:08:38 »
Ui... vispār Kad es esmu pie stūres  es brīnos cik stulbi var būt gājēji, kas visu laiku skraida mana Ķirša  priekšā un tās jaunās māmiņas, kas naturāli stumj bērnu ratiņus divu metru attālumā no braucoša autiņa kapota. Bet līdz esmu izkāpusi no autiņa, visi šoferi ir galīgi garām, tāda sajūta ka gājēji vairs nav cilvēki!!!  Labi, ka nebraucu ar  veļļuku, tad man  aizdomīga liktos visa pasaule!
Vot nezinu, man gan tā nav.  Kad braucu ar auto, man ir ļoti bail notriekt kādu pārgalvīgu velobraucēju vai stulbu gājēju, kurš savā taisnības apziņā slāj ar domu, ka visiem viņš jāredz un jālaiž - tas gan. Bet kā gājējai man nav ne mazāko sūdzību par šoferiem. Visi pieklājīgi un uzmanīgi, pie pārejām stājas. Varbūt vienkārši nevajag mesties zem riteņiem un būs ok?  :) Vienīgi velobraucēji mēdz kādreiz sabaidīt, pa ietvi pēkšņi no aizmugures uzrodoties un aizšvīkstot garām, teju piedurkni aizskarot. A ja nu es tieši tobrīd trajektoriju mainītu? Ja pati braucu ar velo, skatos 10x uz visām pusēm - lai gājējam neuztriektos, lai nenotizlotos un auto ceļā nepamaisītos, lai kāds no vārtrūmes izbraucošais uz haubes neuzmet, lai, lai... Jo, manuprāt, velobraucējs ir visapdraudētākais  satiksmes dalībnieks.

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2014. gada 07. novembris, 16:18:32 »
Nu tak dāmai ta dvajadzēs kāpt nost no velo un pārstumties pāri tramvaja sliedēm...
tās sliedes tur zem tilta labi pielīdzinātas pa veloceliņu. Gan vilciena, gan tramvaja sliedēm var mierīgi pārbraukt, nenokāpjot no velo. Esmu braukusi tur. Daudzkārt. Veloceļš nav perfekts un vietām asfalts nav ideāli līdzens, bet ar širpotreba MTB, kā minētajai dāmai, nevajadzētu būt problēmām izbraukt (ar dikti smalku šosejnieku ar pavisam tieviņu un smalciņu riepiņu varbūt).

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2014. gada 07. novembris, 16:49:38 »
Arī esmu tur braukusi. Bija tās mega betona plāksnes a rpalielām šķirbām, kas nerada baigo ērtumu.

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #12 : 2014. gada 07. novembris, 20:23:21 »
es kā kājāmgājēja zinu daudz piemerus kad šoferi ir stulbi. braucot mašīnā es redzu, cik stulbi ir gājēji un riteņbraucēji. un protams, kad braucu ar riteni, stulbi ir visi pārējie...  :beer: :beer: :beer: uz to

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2014. gada 08. novembris, 10:54:01 »
es kā kājāmgājēja zinu daudz piemerus kad šoferi ir stulbi. braucot mašīnā es redzu, cik stulbi ir gājēji un riteņbraucēji. un protams, kad braucu ar riteni, stulbi ir visi pārējie...  :beer: :beer: :beer: uz to
Atļaušos nepiekrist.

Jā, starp autovadītājiem arī visādi jokaiņi un svētdienas braucēji brillēs un cepurēs gadās, tomēr, lai tiktu pie auto vadīšanas ir jāiziet kursi un diezgan nopietns eksāmens jākārto - jā, jā, ir vēl arī psrs paliekas, kas ne redz, ne dzird, bet brauc...tomēr tādu kļūst arvien mazāk dabīgā ceļā.

Lai brauktu ar velo arī ir kā tiesības jākārto, bet neviens tās nepārbauda, izlīdzas ar to pašu B kat, kur satiskmes noteikumi tie paši un papildus ir ar tendenci brauciena paātrināšanai izveikt noteikumos neparedzētus manevrus.

Bet gājēji ir vislielākais marasms, vienalga no kras pozīcijas skatoties- lai ietu pa ielu, diemžēl tiesības nevajag un kur nu onka vai babulis sevi apgrūtinās ar tik smagu literatūru kā ceļu satiksmes noteikumi: es esmu gājējs un eju kur gribu, lecu uz ielas, kad gribu (ar visu savu taisnību vai bez), jo auto tak ir jāredz un jābremzē, pofig iedziļināties reakcijas laikos vai bremzēšanas ceļu garumos, un velosipēdam vispār nebūtu jāeksistē, tam var gāzt ar iepirkumu tīkliņu - tas ir viņa pienķums mani redzēt uun nobremzēt, vai velo gadījumā vsp pazust no zemes virsas babuļa priekšā... kā - pofig...
Vēl trakāki par vnk gājējiem ir gājēji, kas tālumā ieraudzījuši sab.transporta vienību un nu ir apņēmušies uz to paspēt par katru cenu, neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi, it kā tas būtu pēdējais.

Attiecībā uz velosipēdiem, kas izveic visādus trakus manevrus, vairumā gadījumu viņi tajā visvairāk tomēr apdraud sevi. Protam,s tam, kam ielidotu vējstiklā arī priecīgi nebūtu :(
Kad netā lamāju tādus lohus kā tas, kam velo sadalījās auto priekšā un es, aš ķerot sirdslēkmi, metu pa mēmajiem.. redz, man esot vajadzējis braukt ne ātrāk par velo (pa Brīvībeni) gaidot, vai jaunskungam gadījumā kāda liga ar velo neatgadīsies un viņš nenovilksies visā garumā pa pus auto joslu :D Un līdzīgi vajagot uzpasēt gājējus - aha, ja pa ielas malu viens grīļojas, tad turpmāk jābrauc viņa iešanas ātrumā, kaut visas Valdemārenes garumā, ja? Varbūt tomēr vajag turēt savu velo un veselību tādā tehniskā kārtībā, lai nenožautos pa pus joslu auto priekšā?

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2014. gada 08. novembris, 15:20:01 »
Arī esmu tur braukusi. Bija tās mega betona plāksnes a rpalielām šķirbām, kas nerada baigo ērtumu.
baigi ērti vrb nav, bet man doma kāpt no velo nost tur vēl nebija radusies... ar mtb var mierīgi pārbraukt. Tāpēc kulstīties starp mašīnām un nē, ne jau pa malējo joslu vien :D , pilnīgi noteikti nav vajadzības