Ui, es te noteikti nevietā, bet kad izlasīju par "budžeta sadalījumu", man pēkšņi ienāca prātā,
kā savu skanoši dala Šleseris. Nu tas vairāk smaidiņam.
Visiem zināms, ka Šleserim stabila ģimene un daudz bērnu. Tātad, šams paņem savu budžetu, katram sīcim piešķir pa 10 miljoni (pirmais jau ir dabūjis). Un tad sniedz deklarāciju ar 10 euro zaudējumiem un paskaidrojumu, ka bērni šo ir izputinājuši. Un viss - vidam nav nekādu iebildumu, ģimene laimīga, skanošais pie vietas - Leiputrija!
Valdībai būtu ko mācīties! Savādāk katru dienu jauns teātris, te pēkšņi atrodas liekie 20 miljoni, kurus sadala 100 gudrie, nākošā dienā skanošais trūkst ārstiem un učenēm. Par to, ka ceļus jālabo, vairs neviens nerunā,( ceļu nodokli protams savāc) nu ja kam Latvijai ceļi, ja visas lauku mājas tukšas...
Manā skatījumā, ideāls variants būtu, ja simts gudro saņemtu algā
iztikas minimumu, jo pēc būtības ir tautas kalpi un kalps nedrīkst saņemt algā vairāk par kungu, tas nav ētiski. Algu maksāt par 40 nosēdētām stundām nedēļā savā krēslā. Aizliegt ieņemt jebkādu citu apmaksātu papildus amatu, jo tas traucē veikt valsts pārvaldi. Noteikt vecuma cenzu - līdz 45 gadiem, ar obligātu psihiatra un narkologa pārbaudi. Ja kāds vecāks par 45 un ar visu varu grib piedalīties valsts pārvaldē, lai piesakās par konsultantu un iesniedz papīrus, ka šams ir zinošs konkrētā jautājumā. Dzīvošana bezmaksas spec.kopmītnēs, nekādas īres maksas radiniekiem. Nekādus transporta izdevumus, lai piesaka valsts transportu, negrib, lai lieto sabiedrisko... Un tā tālāk. Man liekas, ka tas manāmi ietaupītu budžeta līdzekļus. Šamie vēlēšanās visi gribēja ka labu darīt valsts un tās pilsoņu labā, savā programmā neviens nerakstīja, ka vēlās valsti izlaupīt. Tāpēc lūdzu, karogs rokā un uz priekšu.