Autors Tēma: #Metoo  (Lasīts 66153 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

Atb: #Metoo
« Atbilde #525 : 2020. gada 15. decembris, 21:01:48 »
Tiek jaukti jēdzieni - vardarbības attaisnošana un notikumu pilnas ainas apraksts.

https://www.rsu.lv/sites/default/files/dissertations/Aldona_Kipane_promocijas_darbs.pdf
te par seksuālo vardarbību.

https://www.la.lv/izvairities-no-nepatiksanam
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 15. decembris, 21:19:39 no Raimonds1 »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #526 : 2020. gada 15. decembris, 22:59:26 »
Vienīgais, kas mani satrauc šajās attiecībās ir bērni. Sieviete un vīrietis, abi pieauguši, cerams infantilismu neizskatot, cilvēki. Kamēr situācija nav nobriedusi, sasniegusi upurim neiespējami panesamo vai nepanesamo robežu, neko tur palīdzēt no ārpuses nevar. Līdzīgi kā alkoholiķiem, kad pašam jāsāk pārvērtēt un domāt un rīkoties. Informācijas par palīdzību, centriem, informatīvajā telpā pietiekoši.

Nesen radio, kur arī rit kampaņa un stāsti, sieviete sūdzējās, ka pēc griezšanās pēc palīdzības, bāriņtiesa sākusi interesēties par bērniem. Labāk nebūtu meklējusi palīdzību. Njā...

Par to kampaņas aicinājumu sabiedrībai iesaistīties man ir stāsts no dzīves. Bērnībā kaimiņos dzīvoja ģimene ar 2 bērniem, kad laulenis sāka sist, naktīs skrēja ar bērniem uz mūsmājām. Vecāki deva pajumti, tēvs gāja ar kaimiņu runāt. Tā no reizes līdz reizei. Vienreiz tēvam līdz brošai un izsauca miliciju, kad kaimiņš ar cirvi bija vicinājies. A neko, dāma smaidīgi - visu piedodu... No tā laika mēs viņiem bijām sliktākie kaimiņi, totāli maitas. Tā lūk. Domāju, šajos laikos nekas diži nav mainījies, poka kļient nesozrel...
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 15. decembris, 23:13:44 no tuk »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #527 : 2020. gada 16. decembris, 08:16:19 »
Vienreiz tēvam līdz brošai un izsauca miliciju, kad kaimiņš ar cirvi bija vicinājies. A neko, dāma smaidīgi - visu piedodu... No tā laika mēs viņiem bijām sliktākie kaimiņi, totāli maitas. Tā lūk. Domāju, šajos laikos nekas diži nav mainījies, poka kļient nesozrel...

Jums ko, sērkociņu nebija mājā?? pielaist šitādiem vicinātājiem uguni, lai iet citur vicināties...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #528 : 2020. gada 16. decembris, 12:37:10 »
Tās reklāmas ir tādas, ka tās noskatoties, ir jājūt līdzi sievietēm.
Tomēr tas nav viss stāsts.
Piemēram, kā tāda sieviete satiekas ar tādiem vīriešiem.
Reklāmas tiešām ir ļoti vienveidīgas, bet pieļauju, ka tas dēļ statistikas. Sievietes par vardarbību ģimenē tomēr sūdzas biežāk, nekā vīrieši. Vīrieši kaut kā baidās tikt izsmieti un, manuprāt, baidās diezgan pamatoti - mūsu stereotipiskajā sabiedrībā par vīrieti, ko piekāvusi sieva, tiešām vairāk ņirgāsies, nekā mēģinās palīdzēt. Diemžēl tas tā ir.

Kā sieviete satiekas ar TĀDIEM vīriešiem? Tāpat, kā ar visiem citiem. Neviens taču sākumā neizrāda, ka kulakus savaldīt nevar. Tas notiek ļooooti lēnām. Sākumā viss ir normāli. Pie tā pirmā sitiena nonāk pavisam pakāpeniski, lēnām. Sāk biežāk strīdēties, ir mūžīga neapmierinātība ar visu,  tad sākas apsaukāšanās, un tad jau vienā brīdī arī rokas pa gaisu aiziet. Bet līdz tam nonāk tik lēnu, ka pēc pirmā sitiena, pat zinot, ka tas nav ok, liekas, ka varbūt tomēr tas ir tāds viens netīšs gadījums, kas nekad vairāk neatkārtosies.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #529 : 2020. gada 16. decembris, 15:29:00 »
Mana draudzene vetārste (lielo dzīvnieku) nejauši izpļāpājās, ka sit vīru, kad viņš iedzēris.
Teicu - diezgan bezjēdzīgi, ko dzērājs saprot un vai vispār jūt.
Viņš ar bijību paskatoties uz sievu noburkšķēja- Vetārstēm smaga roka.
Bildu draudzenei- skaties, kur sit, strādnieks vajadzīgs. Viņa - es jau skatos, ka nieres neatsit.
Vīrs žēli pūta, es ieminējos par krīzes centru, kur var griezties arī vīrieši. Draudzene kļuva tramīga - Ak, tagad viņš zin, kur griezties.
Bet tad viņai apnika, nav viegli garīgi un fiziski strādājošai sievietei, kura savā saimniecībā reizēm aizvieto slaucēju, vēl vīru dauzīt.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #530 : 2020. gada 16. decembris, 15:36:24 »
vrb pārgāja uz kādu slēpto iekaustīšanas formu

Atslēdzies sanda

« Atbilde #531 : 2020. gada 16. decembris, 16:51:23 »
vrb pārgāja uz kādu slēpto iekaustīšanas formu
Diez vai, viņa ir labsirdīga un nav agresīva. Nokaitināt gan var vislabsirdīgāko cilvēku.
Apkārtnē cienītai vetārstei diez vai būtu patīkami, ja taptu zināms, ka vīrs griezies krīzes centrā, pat ja zobotos par vīru - bet viņš ir cienīts vetfeldšeris un visi saprastu, ka nesit sievu ne jau tāpēc, ka nevar fiziski vai baidās no viņas - viņa vīrieša pašcieņa to nepieļauj.
Man šķita mazticami, ka vīrs ies uz krīzes centru, bet draudzene tramīga kļuvaSmiley
Manu cieņu pret viņas vīru šis fakts nekādi neietekmēja.

Sievu sitējus uzskatu par lupatām, kuri kārtīgi nav dabūjuši pretī.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 16. decembris, 17:00:31 no sanda »

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #532 : 2020. gada 16. decembris, 21:33:13 »
Vēl jau ir arī psiholoģiskais terors ģimenē.
Tajā Bankrofta grāmatā koši aprakstīta situācija, kad vecis ir bijis vardarbīgs, tagad iet terapijā un mēģina laboties.
Tie noteikumi, kas viņam jāievēro, ir diezgan drastiski.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #533 : 2020. gada 16. decembris, 22:23:59 »
Nu bet es taču zināju, ka 120%, būs kāds, kurš izlasīs un savā prātā sapratīs tieši tā :

Mellenei dīvains domu gājiens. Ja trauslo vīrieša psihi provocē, nu, kā var nesist?!

vai mani tas izbrīna  :scratch: :n-:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #534 : 2020. gada 17. decembris, 08:50:00 »
kautkā netīšām noskatījos 2 vecas itāļu filmas ar Čelentāno - Spītnieka savaldīšana un Blefs...Šīs filmas biju redzējis daudzas reizes, principā zinaju no galvas, bet mani pārsteidza, ka abās filmās ir ainas, ka vīrietis sit sievietei, ko agrāk nebiju ievērojis... labi, var atrunāties, viņa pirmā, vecis nelietis, uut. bet dēļ šīm ainiņām man tās filmas vairs nepatīk...

Otra lieta, par ko aizdomājos - tak kāds scenārists to ieplānoja, režisors akceptēja, kinokritiķi, cenzūra -  visiem tas tolaik (1980) ir šķitis NORMĀLI

Atslēdzies Raimonds1

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #536 : 2020. gada 17. decembris, 10:23:13 »
Itāļi mani vairs nepārsteidz, kopš noskatījos Damiano Damiani filmu The Most Beautiful Wife ar Ornellu Muti galvenajā lomā. Filma balstīta patiesos notikumos. Sicīlijā, bijis likums - ja izvarotājs apprec upuri, viņš netiek tiesāts, tā teikt - izvarošanas nav bijis, un sievietes piekritušas, jo citādi skaitījušās kritušas un ģimeni dibināt nav bijis cerību. Tas ticis izmantots arī, lai vienkārši piespiestu negribētām laulībām. Franka Viola 1965. gadā, par spīti tam, ka sabiedrība no viņas novērsās, uzvarēja tiesas procesā un viņas "līgavaini" tomēr notiesāja. Damiani esot gan šo to mainījis un piepušķojis, bet fakts paliek, un likums svītrots ticis tikai 1981. gadā, turklāt līdz 1996. gadam seksuāla vardarbība pret personu (cik saprotu, tieši šādā formulējumā) nav bijis kriminālsodāma.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #537 : 2020. gada 17. decembris, 11:15:32 »
Daudzās krievu filmās jau arī leģendārā frāze - bjot, značit ļubit.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #538 : 2020. gada 17. decembris, 13:21:25 »
par to bjet un ļubit es labu laiku prātuļoju un tad man atausa, droši vien ir domāts, ka ja sit, tātad  tu viņam neesi vienaldzīga.... kaut kā drūmi izklausās  :thinking:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #539 : 2020. gada 17. decembris, 14:03:25 »
"Molči ņesčastnaja!" - emocionāla vardarbība filmā "Briljantu roka"  :smej: