Autors Tēma: "Caur ērkšķiem uz...  (Lasīts 4935 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

"Caur ērkšķiem uz...
« : 2017. gada 20. oktobris, 11:55:56 »
Noskatījos vakar pirmo sēriju no "Caur ērkšķiem uz..." un man tādas dalītas jūtas. Desmit (būšot desmit) sieviešu likteņi, katrai kāds sapnis un dzīves stāsts. Dažām notrallināta jaunība, citām pilns grozs ar atkarībām, dažas nevar atrast sevi sabiedrībā, vairumā psiholoģiskas dabas problēmas. Visas grib ko mainīt savā dzīvē. Ir dažas, kuras pēc manām domām ir ko labu savā dzīvē pelnījušas. Tas tāds vairāk personīgs viedoklis. Pirmā, kas nāk prātā tā Madonas Laima. Būtībā jau esmu vienaldzīga pret sieviešu savstarpējas mīlestības izpausmēm, vienkārši ja jau tāda ir, tad dievs ar viņu. Bet Laima, tāds gaišs cilvēciņš visā tai pelēkajā barā. Gribētos, lai viņai paveiktos. Tad vēl patika tā panku meitene ar grebeni. Jūtams, ka viņai ir mugurkauls, mierīgs un nosvērts raksturs. Neatceros, ko tādu savā dzīvē viņa gribēja mainīt, bet brīnos, ka viņai tas neizdodas, jo parasti tādi cilvēki tiek uz strīpas un panāk savu. Ja godīgi, man vienmēr ir patikuši tādi raksturi, ar tādu cilvēku blakus tu nepazudīsi. Tad vēl transeksuāle Linda. Ja patika. Ar to, ka neuzbāzīga un nav ārišķīga, kā pierasts. Parasti tie bazūnē visai pasaulei par savu problēmu un ar visu varu grib būt pamanāmi. Linda vienkārši grib būt sieviete un atrast normālu darbu. Kālab ne?

Kāpēc jūtas ir dalītas? Vispirms , ka tas ir šovs. Kā var veidot šovu uz cilvēku nelaimēm! Un vēl mani nelaiž vaļā doma, par to, kā gan var mainīt šo cilvēku dzīvi viena mēneša laikā!!!! Tāpēc mani neizbrīna tas, ka prostitūta un narkomāne D...( ļoti atvainojos, bet neatceros vārdu) mēnesi pēc šova ir pārdozējusi un vairs nav starp mums. Neko tas šovs nedos. Nu vienīgais varbūt tai lauku meitenei, kas nekad nav redzējusi Rīgu izdosies to sapni piepildīt. Varbūt arī tai narkomānei ir paveicies, ka viņa mēnesi pirms aiziešanas no šīs pasaules ir atpūtusies no narkotīkam un mēnesi normālu dzīvi padzīvojusi. Bet tā ... mēnesis, tas ir izsmiekls- svešas netīras veļas vicināšana skatītāju priekšā. Tur ar pusgadu nepietiktu, jau tāpēc, ka vismaz pusei no dalībniecēm ir nopietni jāārstējas lai tiktu uz zaļā zara. Vienvārd sakot man ir tāda sajūta, ka skatītāju priekšā spaidu kārtā dancina cilvēkus, kuriem tāpat nav dzīvē paveicies. Protams, ka skatīšos.

Atslēdzies Minne

Re: "Caur ērkšķiem uz...
« Atbilde #1 : 2017. gada 20. oktobris, 17:53:22 »
Redzēju reklāmu kkur. Tas (vadītājs?) Bokums gan man apetīti nosita, bet Tu atkal radīji. Jāpameklē un jānoskatās.

Bet par to intensīvo dzīves maiņu Tev pilnībā piekrītu. Nezinu raidījuma formātu, bet pieļauju, ka triencientempā varētu notikt visādu spečuku - psihologu, p/terapeitu, veselības speciālistu, stilistu, frizieru un citu pozitīvistu - uzlidojums. Jā, viens ir dot cilvēkam kādu ievirzi (bieži vien sākumā uz oh! un ah! daudz kas liekas kā 2 pirkstus apčurāt vai vismaz entuziasms ir liels, šovs ir liels, visi pacēlumā), bet otrs - kā spēt tālāk jau patstāvīgi (pa lielam) izturēt jauno virzienu

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2017. gada 01. novembris, 17:51:36 »
Nesanāca noskatīties nevienu pilnu raidījumu, jo autortiesības blablabla, vien youtube un citur paskatījos tās dažas reklāmas, kas apstiprināja manas iepriekšējā komenta aizdomas. Turklāt vēl protesti no resursu centra sievietēm "Marta":
http://satori.lv/article/centrs-marta-versas-pret-sievietes-pazemojoso-tv-sovu-caur-erkskiem-uz-zvaigznem

Kāds skatās šo raidījumu/šovu/nezinu, kā nosaukt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 01. novembris, 18:05:38 »
Drošvien izšķirošais faktors ir tas, ka par dalību naudu maksā. Pārējais viss - nenozīmīgi. No sērijas, ja maksā, tad mēs varam darīt visu, par ko maksā.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2017. gada 01. novembris, 18:13:13 »
Drošvien izšķirošais faktors ir tas, ka par dalību naudu maksā. Pārējais viss - nenozīmīgi. No sērijas, ja maksā, tad mēs varam darīt visu, par ko maksā.

Maksā tām 10 dalībniecēm? Un cik?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2017. gada 02. novembris, 10:09:55 »
Pieņemu, ka tas varētu būt pat kāds reklāmas gājiens. Visi tie psihologi, fotogrāfi un reabilitācijas "speciālisti" uztaisa sev reklāmu, tai nozīmē, ka viņi IR un piedāvā risina līdzīgas problēmas. Ķipa, ka varēs savā CV ierakstīt to, ka ir piedalījušies un turpmāk šiem gaidāms klientu pieplūdums, kas vēlās parunāt par to, kā mainīt dzīvi. Nav jau jābūt maksātnespējīgam bomzim, lai vēlētos ko mainīt. Pilna pasaule ar sievietēm kuras regulāri klapē vīrs, lai pa kluso iešņauktu kokainu ir jābūt naudai, vai arī kāds sievišķis, kas ne īpaši šķiro savus gultas partnerus, pēkšņi iedomājas, ka nu ir par traku... A te- gatavs spečuks, kas ieteiks ar ko sākt... ne jau pa brīvu.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #6 : 2017. gada 02. novembris, 15:05:34 »
Kur to šovu var paskatīties online? Ieraugot vienu reklāmu, es sapratu, ka vienu no dalībniecēm pazīstu, atradu kaut kādus ievadvideo, kur katra par sevi stāsta, paskatijos, ko par sevi stāsta paziņa, gribu to to teātri redzēt līdz galam.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2017. gada 02. novembris, 20:11:45 »
"STV Pirmā! " - šodien būs kaut kāds gabaliņš... 22:00

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2017. gada 03. novembris, 06:55:35 »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #9 : 2017. gada 03. novembris, 16:48:08 »
atradu dažas atsauksmes par šovu.
http://jauns.lv/raksts/zinas/259344-plasuma-versas-raidijuma-caur-erkskiem-uz-skandals-ko-par-to-doma-pasas-dalibnieces-un-eksperti?utm_source=inbox.lv&utm_medium=export&utm_campaign=Links-in-partner-sites

nu nezinu...  :thinking: . "Droši vien  vairāk piekrītu "Martai", jo man nav argumentu pret.... Bet gribētu piekrist raidījuma veidotājiem.
Ja padomā, tomēr tā ir dzīve- paies mēnesis, beigsies šovs un kur paliks dalībnieki. Viens pret vienu ar iepriekšējo dzīvi... Nu labi, varbūt kādai no šova atradīs kādu darba vietu. Ja noturēsies ilgāk pa mēnesi, kas zina... Bet tāpat, neiedomājos, kā pēc tāda šova, kur tevi un tavu pagātni zina visa pasaule, var strādāt kolektīvā... tur ir jābūt stipriem nerviem. Mēs tomēr esam ļoti kompakta valsts. Un tomēr gribās ticēt brīnumam... bet nevar.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #10 : 2017. gada 03. novembris, 21:35:01 »
Ar mēnesi ir daudz par maz, lai palīdzētu vairumam no viņām.
Marta visu pateica pareizi, diemžēl, nepārdomāja līdz detaļai katru tekstu un te nu tas ir - skandāls.
Tādi cilvēki, kam nav bijis darīšanas ar atkarībniekiem un kompleksu māktiem cilvēkiem ikdienā, kas nav mēģinājuši viņiem palīdzēt ilgtermiņā ar vairāk, kā teikšanu "tak saņemies un atmet", tie nekad nesapratīs, ko nozīmē šis:
Citāts:  Centra "Marta" vēstule
„Profesionāli ir saprotams, ka raidījuma dalībnieces, kaut juridiski ir pilngadīgas, dažādu iemeslu dēļ nespēj pieņemt adekvātus lēmumus, ko acīmredzami  izmanto raidījuma veidotāji, izmantojot neaizsargātas sabiedrības grupas nespēju atbilstoši vērtēt situāciju un iespējamās sekas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2017. gada 03. novembris, 21:51:22 »
Arī Labklājības ministrija saskata pārkāpumus
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/684396-ari_labklajibas_ministrija_saskata_parkapumus_skandalozaja_sova

Būtu ok, ja vien nebūtu paradoksāli. Vai ministrijas darbu var novērtēt ar "teicami" vai "labi"?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #12 : 2017. gada 04. novembris, 00:08:35 »
Vakar pat iezīmēju, lai TV ieslēdzas uz raidījuma sākumu. Gribēju saprast kipišu.
Šodien jau gribēju tēmā rakstīt secinājumus par dalībniecēm...
Paskatījos savā pagātnē un izlēmu ar akmeņiem vēlreiz nemētāties[/size][size=78%].[/size]
No malas jau viegli paust sašutumu, neizpratni, nosodījumu utt. Bet teicienā par kurpēm un valkātāju ir taisnība.
Atkārtošos...
Es kādu brīdi visādi izrādīju neizpratni par kāda cilvēka rīcību, minot to, ka viņam tak viss ir. Un vēl savas jomas profesionālis. Nafig viņš pie, manuprāt, nelielām grūtībām visam atmet ar roku un laižas dibenā. Risinājums taču ir tik vienkāršs...
Nepagāja ilgs laiks, līdz nokļuvu gandrīz identiskā situācijā. It kā kāds iesmīnot teiktu: Nu, gudriniek, še, rīkojies! Tu tak zinot kā vajag!
.uju!
Paldies sievas un draugu titāna nerviem. Tieši tāpēc es joprojām esmu...

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2017. gada 04. novembris, 00:32:53 »
"Ar mēnesi ir daudz par maz, lai palīdzētu vairumam no viņām.
Marta visu pateica pareizi, diemžēl, nepārdomāja līdz detaļai katru tekstu un te nu tas ir - skandāls.
Tādi cilvēki, kam nav bijis darīšanas ar atkarībniekiem un kompleksu māktiem cilvēkiem ikdienā, kas nav mēģinājuši viņiem palīdzēt ilgtermiņā ar vairāk, kā teikšanu "tak saņemies un atmet", tie nekad nesapratīs, ko nozīmē šis: ----"

Nu, un kur atšķirība no citos TV šovos “izmantotām“ personām?Vēl aizvien portālos tiek maltas visādas dīvainas šovu “zvaigznes“ kombules, magones, ar šovbērnu krustmāti Sipenieci, vai tas ko maina? Šeit tak to šovu skatītāju pulciņš ir, kā kāds Saimniekšova vērotājs teica, atslodzei :) . Tas no vienas puses. No otras, neuzleks uz šī grābekļa, uzleks uz cita. Visi dzīves pabērni tak šovos nepiesakās, izvēle pastāv.uzleks uz cita. Visi pabērni
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 04. novembris, 05:01:53 no Spārka »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2018. gada 26. septembris, 15:44:20 »
Sākšoties nākamā sezona.

Kas zināms par iepriekšējās sezonas dalībniecēm? Cik daudzas reāli mainījušas dzīvi? Kāds viņas turpina atbalstīt pārmaiņu ceļā?