Autors Tēma: Laiks ziemas ripuļiem?  (Lasīts 9076 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Laiks ziemas ripuļiem?
« : 2017. gada 21. oktobris, 14:22:15 »
Laikam jau tas brīdis ir pienācis - šorīt mīnus 4 un sola tādu visu nedēļu. Pagājušā gada novembra piektdienu atcerēšos vēl ilgi, ļāpoju ar vasarenēm, apkārt simti tādu pašu idiņu, no vietas netiek, apstāties - nekādi, tā vien gaidi blaukšķi. Braucu uz darbu 3 stundas 30 kilometrus, nervi pagalam.
Visus sakost!

Atslēdzies fiasko

Re: Laiks ziemas ripuļiem?
« Atbilde #1 : 2017. gada 21. oktobris, 16:32:21 »
Braucu šodien uz Rīgu, pie riepu mainītājiem rindas, visas 20 mašīnas. Nu labi, ka maina tagad.
Manam auto abu sezonu riepas.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 21. oktobris, 19:00:00 »
Es tās M+S nemaz nost neņemu. Jā, nu saka, ka vasarā (pašā karstākajā) drusku vairāk padilstot. M+S = dubļi un sniegs. Īstenībā bieži vien ziemas protektors + vasaras sastāvs, tā kā ... jau labi sen neiespringstu. Vai arī vieglajam auto - šrotā pa lēto dabūts otro disku komplekts. Uz vieniem - vasaras, uz otriem - ziemas. Pusstundā pārskrūvēju un viss.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 21. oktobris, 19:33:11 »
Es arī mainu riteņus, nevis riepas -vai tad kāds tā dara?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2017. gada 22. oktobris, 07:28:35 »
Tā dara! C: Dagnija no limuzīna :D
Man gan pusstundā nesanāk, stunda kā likts. Kamēr atstiepj ziemas ripuļus, katru stūri uzdomkratē, pablisās, kas zem riteņa ar bremzēm. Kamēr pārskrūvē, vasarniekus satīra, iepako, noliek glabāšanā, stunda vismaz.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #5 : 2017. gada 22. oktobris, 07:35:28 »
Tā tas ir.
Mainīt riteņus, protams, ir daudz ērtāk.
katru sezonu plēst nost vasaras riepas un likt ziemenes un tad pavasarī otrādi - nu kam to vajag!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2017. gada 22. oktobris, 12:31:27 »
Runa par gumijas maiņu kā tādu. Kurš tad dīrā tos diskus ārā? Sen jau dubultkomplekts iegādāts. Nē, nu ir jau tie, kas dzīvoklī mīt un uz balkona kafiju dzer vasaras rītos, nevis glabā slēpes, gurķu burkas, riepas, mamuta kaulus un desu ādas.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 22. oktobris, 17:16:34 »
varētu domāt, ka apjoms baigi atšķiras -glabāt plikas gumijas vai ar visiem diskiem

Manā Riepu centrā var pat atstāt pie viņiem glabāšanā, nekas baisi dārgs nebija

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2017. gada 22. oktobris, 18:49:17 »
Sāku skrūvēt ziemas ripuļus. I pipec iestājās, trīs ripuļiem ventiļi saplaisājuši  :angry:

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #9 : 2017. gada 23. oktobris, 08:59:42 »
Es šorīt aprīkojos ar ziemas ripuļiem. Kaut kur klīda baumas, ka pēc pāris dienām gaidāms pirmais sniegs. Negribējās to sagaidīt nepiemēroti.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2017. gada 23. oktobris, 09:03:10 »
Es šorīt aprīkojos ar ziemas ripuļiem.

nāk prātā teiciens par tanti ar riteņiem  :rofl:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2017. gada 23. oktobris, 09:20:18 »
Es domāju vēl nelikt. Šonedēļu kkā jāpārdzīvo, a pēc tam jau atkal siltāku sola.
Beigu galos, ripuļi šķūnītī gaida, ja nu akurāt vajadzēs, ņemšu pārskrūvēšu, cik tur tā darba.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2017. gada 23. oktobris, 09:27:24 »
man tāpat, kvadra, šķūnītī gaidīja. Kā es lamāju ķīniešus vakar, ka nejēdz ventiļus no gumijas uztaisīt. Jāsaka kā Zigim - padlaikos nevienam žiguļa ventilim gumijai nekas nenotika 30 un vairāk gadus. A te - tfu, ne gumija, bet kaut kāds plastalīna kaku maisījums..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2017. gada 23. oktobris, 10:39:19 »
Interesanti, man tā nav nekad gadījies, tpu tpu... Nu tur - dapumpēt bišku ir vajadzējis, tas viss. Laikam vēl vecie gumijas ventiļi.
Jā, šaize, tagad dēļ tiem ventiļiem jāved ripuļi uz montētavu, a tur droši vien jau šobrīd sastrēgumi.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2017. gada 26. oktobris, 07:37:53 »
viss, stress beidzies. +8 grādi, nekāda sniega tā arī nebija. Visi, kas uzlika ziemenes, sanāk, ka par ātru, kā parasti :) .. metoo