Autors Tēma: Laiks ziemas ripuļiem?  (Lasīts 9083 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Re: Laiks ziemas ripuļiem?
« Atbilde #15 : 2017. gada 26. oktobris, 07:51:04 »
Mani pasūtītie ripuļi aizkavējās, tāpēc vēl nav sanācis uzlikt. Būs sestdien. Izskatās, ka varētu iztikt vēl ilgāk:D
Bet es neriskēšu :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2017. gada 26. oktobris, 09:39:30 »
Man arī nepatīk riskēt, kopš viena gadījuma, labāk uzlieku nedēļu ātrāk, jo ar dzelkšņiem jau tik traki šīs nedilst.

A gadījums bija tāds - vienā vēsā rudens rītā braucu uz laukiem (jo riepas ta laukos , šķūnītī!) naktī bijusi salna, bet ceļs smuks, sauss, braucu "kā parasti"... :)  Te uz garkalnes dzelzceļa tilta apledojums - sajūtu, ka oi, autiņš iet šķērsām!!  bremzēt, taisnot nemaz nemēģināju, koncentrējos uz brīdi, kad  atkal būšu uz normāla ceļa - sameta baigi, bet noturēju. Toties pie Sēnītes jau variāki bija no ceļa noskrējuši un uz Lorupes tilta arī avārijas...

tā, ka mainiet riepas laicīgi...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #17 : 2017. gada 26. oktobris, 09:56:22 »
Garīgi mainīt nesanāks. Būs jāmaina SAVlaicīgi.
Šodien no rīta viens pelēks vāģis bija grāvītī pie Garkalnes viadukta. Ar purniņu pretī braukšanas virzienam...
Visus sakost!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #18 : 2017. gada 26. oktobris, 11:57:49 »
Vispār jau - laikus...

Ripuļi nav mana atbildība, bet biju nedaudz nemierīga, ka ziemas sezonai sagatavoties nebija laika pagājušajā nedēļas nogalē. Labi, ka tad bija sauss - sestdienas vakarā, braucot no koncerta Cēsīs, termometrs rādīja smuku -1. Šobrīd vairs tiešām nešķiet tik degoši, taču droši vien mašīna pie ziemas zābakiem beidzot tiks. Jo, kā Daddy rakstīja, nav ko riskēt.
Atceros novembra piektdienas vakaru pirms pāris gadiem, kad uz pirms Jūrmalas uz Lielupes tilta abās pusēs piespiedu kārtā bija pieparkojušās 5 vai 6 mašīnas un uz Dzintaru viadukta mētājās vēl kādas 4. Vīrs atviegloti nopūtās, ka ziemas riepas mūsu mašīnai jau uzlicis.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Camma

« Atbilde #19 : 2017. gada 26. oktobris, 13:19:00 »
Jāā, pašu vāģim ta ir, bet tas neglābj no sliņķu lūžņiem...
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2017. gada 26. oktobris, 13:24:27 »
Jāā, pašu vāģim ta ir, bet tas neglābj no sliņķu lūžņiem...

pilnīgu drošības sajūtu rada tikai laba apdrošināšanas polise...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2017. gada 26. oktobris, 14:23:07 »

pilnīgu drošības sajūtu rada tikai laba apdrošināšanas polise...
Pilnu drošības sajūtu nerada nekas. Jo neviena apdrošināšanas polise nepiecels no miroņiem, neatbrīvos no invaliditātes un, beigu galos, arī materiālos zaudējumus pilnībā nesegs.
Bet, nu protams, labi, ja tāda ir. Vismaz daļu zaudējumu segs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2017. gada 26. oktobris, 14:52:17 »
Pilnu drošības sajūtu nerada nekas. Jo neviena apdrošināšanas polise nepiecels no miroņiem, neatbrīvos no invaliditātes un, beigu galos, arī materiālos zaudējumus pilnībā nesegs.
Bet, nu protams, labi, ja tāda ir. Vismaz daļu zaudējumu segs.

Miroņi & invalīdi tfu, tfu, netika iesaistīti, bet par AAS  Balta varu teikt, ka viņi man pilnībā kompensēja materiālos zaudējumus, tik cik reāli tas autiņš bija vērts pirms avārijas... viens aitas vilnas bļitkošanas cimds, gan pazuda pavisam, bet tam bija vairāk morāla vērtība, nekā materiāla...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2017. gada 26. oktobris, 15:18:21 »
...tik cik reāli tas autiņš bija vērts pirms avārijas... 
Viena mana paziņa sasita auto lūžņos, un, jā, samaksāja "cik auto bija vērts" - t. i. pēc gada un noskrējiena. Tas nekas, ka tai auto ieguldīts bija otrtik, nomainīts viss, kas maināms, lai tas auto būtu ideālā kārtībā un braucams vēl gadiem. Par to štrunta kompensāciju nemūžam nenopirkt līdzvērtīgu, atlika pirkt daudz dārgāku, protams, maksājot no savas kabatas.

Man pašai darba auto pilnībā atremontēja servisā, bet pašriska daļu tāpat nācās samaksāt un visu remonta laiku izlāpīties ar citiem auto, kas bija ne bez maksas un pamatīgi sarežģīja darbu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2017. gada 26. oktobris, 15:20:14 »
bet tirgus vērtība tam autombīlim no tā nepieaug.. nu vismaz ne tik daudz, cik bija ieguldījumi

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2017. gada 26. oktobris, 15:40:14 »
Nu es jau par to pašu - ka apdrošināšanas izmaksas nenosegs zaudējumus.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2017. gada 26. oktobris, 15:43:37 »
es "tirgus vērtību" savam bojā gājušajam auto aprēķināju pēc vidējā no SS (modelis/gads/komplektācija)...šie samaksāja ar precizitāti līdz 100eur, tāpēc esmu baisi laimīgs, jo autiņam bija sīki tehniski un vizuāli defekti, dēļ kuriem faktiskā tirgus cena būtu 20-25% mazāka... kas pilnībā nosedza iemaksātās prēmijas vairākos gados.

Kvadra - vecos autiņos nevajag daudz ieguldīt, lai būtu "kā jauni", jo tad arī viņi maksā "kā jauni", tomēr nav jauni... piem pa ja nopērk auto pa 10k, neticu, ka tajā vajag ieguldīt vēl 10k... ja nopērk pa 500, tad jā, var nākties ieguldīt pat 600, lai apskati izietu, bet tas tak nebūs Tavu paziņu gadījums... :)   

Visbeidzot - neviens jau neliedz to lūzni paturēt un mēģināt atjaunot, ja jau tur TIK baisi daudz ieguldīts... ņem cik dod, patur vraku, par iegūto naudu nopērk citu lūzni, kurā visu labo pārkrāmē. nav nekas neiespējams   

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #27 : 2017. gada 26. oktobris, 16:01:35 »
esmu baisi laimīgs, jo autiņam bija sīki tehniski un vizuāli defekti, dēļ kuriem faktiskā tirgus cena būtu 20-25% mazāka   

braukāji kā sušķis ar apdriskātu autiņu? :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2017. gada 26. oktobris, 16:03:35 »
Jā, protams, jo jaunāks auto un mazāk tajā ieguldīts, jo tuvāka reālā vērtība "tirgus vērtībai", un otrādi - jo vecāks auto ar lielākiem ieguldījumiem, jo lielāki zaudējumi auto norakstīšanas gadījumā.

Nē, nu būtu jau skaisti, ja varētu pirkt tikai jaunus auto, kas nekādus ieguldījumus neprasa, bet katrs pērk to, ko spēj nopirkt... Es savējā, piemēram, šosezon ieliku pie 2000, rēķinot, ka, citu pērkot, neiegūšu auto ar labāku lietošanas vērtību.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2017. gada 26. oktobris, 16:07:38 »
2000 var būt gan daudz, gan maz, viss atkarīgs, kur remontē un kas tas par braucamo. Jā, tas vienmēr ir tas sakrālais jautājums - kurā brīdī beigt remontēt un kad pārkāpt uz citu remontus prasošu objektu. Ja var novilkt līdz vēsturiskajam statusam, tad pavisam labi, tad atkal vērtība sāk pieaugt