Autors Tēma: par mājas apkuri.  (Lasīts 10125 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: par mājas apkuri.
« Atbilde #30 : 2014. gada 10. novembris, 11:59:37 »
Redzi, tad Tev to nesauktu vis par depresiju, bet dullumu...
... un dullajiem (jeb trakajiem) pieder pasaule  :taunt:

daddy

• Viesi
« Atbilde #31 : 2014. gada 10. novembris, 13:07:12 »
nejauc dullumu ar trakumu, tā ir PILNIGI atšķirīgas lietas.  :smile:  Vecuma dullums vs jaunības trakums :D 
Tim, kas jau otrajā jaunībā iebraukuši (piem. man) novērojamas abas lietas vienlaikus :) reizēm varu tikai pabrīnīties...

Atslēdzies danu

« Atbilde #32 : 2014. gada 10. novembris, 14:05:10 »
Skaidrs, ka nekas nav skaidrs... :o Bilde nekļuva skaidrāka., un dilemma paliek ! Zeme ir mālaina, un blakus atrodas ezers(kas esot liels pluss zemes sūknim). Mani nemierīgu dara apkope ( ja tāda ir nepieciešama) un protams- izmaksas.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #33 : 2014. gada 10. novembris, 14:22:08 »
Ja vari iegremdēt ezera dūņās, tad vari uzskatīt, ka apkure vispār par velti būs. Ideāla siltumapmaiņas vide. Par mālu nezinu, bet smilšainās gruntīs ar laiku ap caurulēm izveidojas siltumizolējošu smilšu garoza/čaula, kas neļauj uzņemt zemes siltumu.
Bet ja māja laukos un malka pašiem sava aug, tad, protams tā būtu jāizmanto.

daddy

• Viesi
« Atbilde #34 : 2014. gada 10. novembris, 14:25:30 »
Apkope un remonts agri vai vēlu būs vajadzīga jebkurai sistēmai, pat parastai krāsnij.
Granulu sistēma ir pusautomātiska, tāpēc tur ir gana daudz lietu, kurām salūzt un kuras bez elektrības nestrādās. Ja elektrības pievads ir drošs (t.i. strāva nepazūd katru mēnesi uz vairākām dienām), tad es ņemtu pilnībā automtisku siltumsūkni, kuram nekas nav jāgrābj ārā.  Ja strāva mēdz pazust - pašu vienkāršāko kamīnkrāsni ar gaisa vadiem.
Ja no izmaksām - palūdz, lai Tev pārdevēji sarēķina a un b un c variantus visai apkures un karstā ūdens piegādes sistēmai, kā arī ekspluatācijas izdevumus piem 5 gadiem, tikai tad sapratīsi, kas ir kas... un protams konsultācijas ar uzticamiem avotiem, kas konkrēto risinājumu lieto vairākus gadus. Pie tam nevis kategorijās labi/slikt, bet - izmaksas uz m2 ziemā, vasarā, remonti, apkopes...   

daddy

• Viesi
« Atbilde #35 : 2014. gada 10. novembris, 14:30:25 »
Bet ja māja laukos un malka pašiem sava aug, tad, protams tā būtu jāizmanto.
"pašiem sava" ir ļoti nosacīti... tāpat zāģēšana, izvešana, smalcināšana vai skaldīšana maksā (laiku vai naudu). Vajag vietu žāvēšanai, glabāšanai... nedaudz lētāk būs nekā pirkt, apmēram 10-12eur par kubu varēs ietaupīt... 

Atslēdzies j

« Atbilde #36 : 2014. gada 11. novembris, 01:11:27 »
Es atču arī uzrakstīju izmaksas! It sevišķi, ja grib salīdzināt. Gāze ir dārgāka par granulām, bet atmaksājas, jo ķēpa bij liela. Es mainītu uz siltumsūkni tagad (ja būtu jāliek pašlaik), bet tās atkal būtu jaunasinvestīcijas,tāpēc bremzēju. Protams, redzu, ka bērnam zemes S- sūknis stipriizdevīgāk sanāk

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #37 : 2014. gada 11. novembris, 10:07:53 »
Es atču arī uzrakstīju izmaksas! It sevišķi, ja grib salīdzināt.
Man, iespējams, nav "pareizā" matu krāsa, a varbūt es i dulla, i traka, bet nevienu izmaksu cipara izskatā nesaredzu nevienā forumbiedra komentārā. Ja nu vienīgi šo "6 t uz gadu bija par maz.", kas neko neizsaka, jo nav cenas par tonnu (ja tā vispār tonna domāta).

Atslēdzies Betons

« Atbilde #38 : 2014. gada 11. novembris, 11:04:01 »
Izmaksas ietekmējošie faktori siltumsūknim:
grunts tips,
gruntsūdens līmenis,
agregāta tips,
kontūra garums,
ēkas kubatūra,
uzturamā temperatūra telpās,
siltuma zudumu koeficients,
siltā ūdens patēriņš.

Man nav siltumsūkņa, nevaru pateikt konkrētos datus par maksājumiem pie kāda noteikta parametru apjoma. Kaimiņi ar siltumsūkni, cik zinu, saldami maksāja ap 300 ls aukstajos mēnešos. Māja ~ 160 kvm.

Atslēdzies mamzele

« Atbilde #39 : 2014. gada 18. novembris, 12:40:46 »
Man arī bija doma, ka zemes siltumsūknis ir baisi ekonomiskā lieta. Tā domāju līdz brīdim, kad aprunājos ar kaimiņiem. Viņiem regulārais elektrības maksājums bija 200 ls mēnesī. Tā ka neko diži ekonomisku tur nesaskatu. Tā ka pati "filozofēju" par gāzes apkuri.
Un ja esu pareizi sapratusi, tad tajā vietā, kur trubas saraktas, pa virsu neko nevar stādīt, jo tāpat neaugs. Nu bet es, protams, varu arī kļūdīties.

Atslēdzies reno

« Atbilde #40 : 2014. gada 18. novembris, 13:07:53 »
 Ne velti visi pārējie veidi saucas "alternatīvie",  Jūrmalā visizdevīgākā ir gāze, droši vien pa ielu iet garām. Pamatieguldījumus nerēķinot pašlaik maksājam izlīdzināto -ap 65 EU mēnesī, māja ap 130 m2, jakās un vilnas zeķēs nestaigājam. Drīzāk otrādi - guļamistabā pa nakti logs spraugā

Atslēdzies mamzele

« Atbilde #41 : 2014. gada 21. novembris, 22:41:53 »
Reno, Tu iri zelts. Es tak no tiem pašiem laukiem, no Jūrmalas :) Iedevi kārtējo spērienu, lai beidzot sāku ātrāk kustēties un domāt par gāzes ievilkšanu apkurei.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #42 : 2014. gada 22. novembris, 00:22:40 »
Man arī bija doma, ka zemes siltumsūknis ir baisi ekonomiskā lieta. Tā domāju līdz brīdim, kad aprunājos ar kaimiņiem. Viņiem regulārais elektrības maksājums bija 200 ls mēnesī. Tā ka neko diži ekonomisku tur nesaskatu. Tā ka pati "filozofēju" par gāzes apkuri.
Un ja esu pareizi sapratusi, tad tajā vietā, kur trubas saraktas, pa virsu neko nevar stādīt, jo tāpat neaugs. Nu bet es, protams, varu arī kļūdīties.
Man šķiet, ka katru konkrētu gadījumu (māju) ir jāizrunā ar speciālistu. Nevar vadīties pēc "man kaimiņam šitā un tā", jo kaimiņam citi kv.m., citi varianti. Nupat noprecizēju - mēnesī par elektrību maksājam 108 eiro izlīdzināto maksājumu, tātad vēl drusku mazāk kā jau minēju. Mājas dzīvojamā platība 120 kv.m., 1. stāvā ir siltās grīdas, 2. stāvā radiatorus turam uz minimālo, jo piesilst no 1.stāva. Māja pati par sevi ir kārtīgi nosiltināta.
Par dārzu - muļķības, ka neko stādīt nevar. Ir man gan sakņu dārzs, gan koki - ābeles, tūjas, egles. Tiesa, koki nav savvaļnieki, bet hibrīdi, tāpēc pieņemu, ka sakņu sistēma tiem arī nav tāda kā savvaļas eglēm, piemēram.
Nu jā, būtu pieejama gāze, tad jau jautājums atkristu. Kaut gan arī par gāzi - ir dzirdēts par tās noplūdēm. Siltumsūknim sliktākajā gadījumā noplūst ūdens. katrā ziņā gāzes sistēmas apkope ir dārgāka.

Atslēdzies reno

« Atbilde #43 : 2014. gada 22. novembris, 00:41:56 »
 Nu jau gan. Nekāda īpašā apkope nav vajadzīga, vīrs pats visu izdara. Vai var no kantora izsaukt, tāpat neko daudz nemaksā. Nupat gāzenieki bija, mainīja skaitītāju.
Mēs kopā noteikti maksājam mazāk, lai arī visu dienu 2 un pat trīs datori kurās, un mājās strādājot arī citi el tēriņi lielāki

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #44 : 2014. gada 22. novembris, 00:48:17 »
Šito "vīrs visu izdara" gan neatbalstu. Lai dara spečuki. Mans radinieks arī nez kāpēc iedomājās, ka ir spečuks, tik drīz vien pēc viņa darbošanās gar gāzes katlu sīkšanu mājinieki sadzirdēja. Un labi, ka drīz.
Par ikdienas izmaksām jau neko nebilstu pret, skaidrs, ja gāze lētāka.