Autors Tēma: Riepas  (Lasīts 1466 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Riepas
« : 2017. gada 02. novembris, 20:41:19 »
Tā... ir laba un slikta ziņa. Nezināju kur to tēmu likt.
Sāksim ar labo - šodien nomainīju ziemas riepas, vismaz kas jauks, vai ne? Mainīšana notika civilizēti  - situ klaču ar uzņēmuma kasieri, puikas nomainīja riepas, vasaras variantu paņēma  uz pusgada glabāšanu. Tagad pofig, lai tā ziema nāk.
Tagad par slikto, uzņēmuma kasiere man pateica, ka attiecībā uz riepām briest jaunumi. Tai ziņā, ka riepām būs noteikts tikai četru gadu derīguma termiņš. Ķipa, jebkurā gadījumā, pēc četriem gadiem būs jāmaina uz jauniem!!!! Savādāk neiziesi tehnisko skati!
Es tā saprotu, ka ja cilvēks strādā 20 gadus servisā, tad ir lietas kursā, vai ne? Ko lai ar tādiem jaunumiem iesāk sievišķis, kas vispār autiņu lieto tikai  priekš tā lai ātrāk bodes izķemmēt? Ja, es vispār nedēļas laikā labi ja 2 -3 reizes no mājas izbraucu. Manā braukšanas vēsturē bija gads, kad es nobraucu 500km! Manā trepju telpā ir vecīšu pāris, kas vispār pie stūres sēžās reizes piecas gadā - pavasarī, kad aizbrauc uz dzīvi uz mazdārziņu un rudenī, lai pāris reizes atvest uz mājām  ražu un + pāris reizes uz mežu sēņot. Kādas k čertu riepu maiņas reizi četros gados .!!! :angry:

Atslēdzies kvadra

Re: Riepas
« Atbilde #1 : 2017. gada 02. novembris, 21:26:34 »
Pārāk traki izklausās, lai būtu ticami  :thinking:  Kaut gan... pie mums viss ir iespējams.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2017. gada 02. novembris, 21:55:56 »
Man jau arī žoklis bija nokāries!  :rat: . Bet tas mammis ir kasieris tieši pie riepām un nav to informāciju no gaisa ķēris. Pie tam, viņai pašai autiņa nav, jo bez vajadzības, tātad puikas diez vai viņu gribēja "pabaidīt". Un  vispār , mēs sākam to runu par to, ka tas serviss vairs netirgo lietotas riepas,  tikai jaunās pēc pasūtījuma un noliktavas telpas tagad izmanto klientu riepu glabāšanai. Lietotās, vai atjaunotas vairs nav topā, jo par lietotiem  diskiem, riepām un kas tur vēl - ir baigais nodoklis, kāds tur bija - par piesārņošanu. Kā es jums saku - ziepes būs. Un man liekas, ka tur diez vai būs, kaut kādas atlaides par minimāli nobrauktiem kilometriem, jo mūsu bāleliņi  labi pārzin spidometru "korekcijas"
Man šonakt murgi rādīsies

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2017. gada 03. novembris, 07:24:04 »
 :rat: OOOMMMGGG!!! Kasiere pie riepām teica!!!
Bullšits, sviests un plānprāts. Nav un nevar būt tāda norma. Nav nevienas direktīvas, kas ko tādu prasītu. (Mums jau patīk direktīvas). Gumija, kas glabāta labvēlīgos apstākļos, arī pēc 10 gadiem praktiski neatšķirsies no sākotnējiem fizikālajiem rādītājiem.
Cita lieta - marķējums uz riepas. Jau šodien par ziemas riepām neatzīst riepas ar vnk dziļu protektoru, ja nav marķējuma.
Un par "kasieri tieši pie riepām" - neienāca prātā, ka viņai boss teicis, lai stāsta klientiem šito basņu? Lai labāk pērk.

Prasīsi, kā es to zinu? Vienkārši! Man ir čoms, kas ir bijis Rīgā. Un viņam teica čoms, kas pazīst Saeimas durvju sargu. Viņš ir "tieši pie likumiem".
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 03. novembris, 07:29:17 no Bob(i)s »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2017. gada 03. novembris, 09:09:45 »

jau šobrīd apskatē skatās vecākās uzmontētās riepas gadu... ko viņi ar to dara - nezinu :)

nu, kā būs būs, es parasti riepas (ziemas un vasaras) pa 3 gadiem nobraucu. Tiem, kas maz brauc (kā Olgucis) izdevīgāk likt vissezonas - nav nekas jāpārmontē, brauc tik...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2017. gada 03. novembris, 09:31:12 »
ja arī kādas represijas varam sagaidīt, tad ticamākais scenārijs, ņemot vērā problēmas ar gaisa kvalitāti Rīgā, ir sekošana lielo VecEiropas pilsētu piemēram. TB EURO4 standarts Rīgas centrālajā daļā. Iesākumā.
Tā kā - pipec visiem dīzeļiem līdz kkādam 2002. gadam.

Bet - tas ir tikai mans pieņēmums. Argumentācija - likumus virza turīgie, kas negrib sev neērtības un viņiem jau sen ir vismaz EURO5 motors mašīnā. Un tas ir ļoti vienkāršs veids, kā tikt galā ar problēmu.
Bauriem atliek kas? Vai nu instalēt kvēpu filtru savam vecam žOpelim pa 2000 eur+PNV, vai pirkst mašīnu ar bencīna motoru, vai pirkt jaunāku.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2017. gada 03. novembris, 09:52:37 »
vai izvilkt no šķūnīša veco riteni

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2017. gada 03. novembris, 09:56:32 »
Man jau arī liekas, ka kaut kāds murgs un stulbums. Ar prātu saprotu, ka mazticams, bet tā kā mūsu 100 gudrie ar prātu nedraudzējas, te viss kas ir iespējams  :fubar: